Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
ViR

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od ViR »

Zedna píše:Takze uvedena ztrata 50% je nesmysl, je to ztrata 19% + 1Kc.
Není to nesmysl, jen "zastaralý postup", kdy u Gopay původně nefungovaly mPlatby, ale jen Premium SMS. Tam byl/je poplatek např. 47,30 Kč za stokorunovou zprávu.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

http://www.mobilmania.cz/clanky/fayn-jd ... fault.aspx
hodnotím to
+ pro fayn pokud nebude udržovací poplatek
+ společný kredit stejně jako odorik
- tarifikace
- cena
- pro mě sít vodafone
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Průvodce přenosem telefonního čísla - postup od 1. 9. 2013

1. Přijmeme od vás žádost o přenos čísla a uzavřeme s vámi smlouvu (den 0)
2. Vy nám předáte ČVOP. Od této chvíle přenos potrvá max. 4 dny, pokud si sami nebudete přát pozdější termín (den 1 )
3. My odešleme opouštěnému operátorovi objednávku na přenos čísla (den 1)
4. Opouštěný operátor potvrdí ČVOP a uvolní číslo (den 2)
5. Číslo se zapíše do centrální databáze přenesených čísel (den 3)
6. Vaše číslo je aktivní u O2 (den 4)

http://www.o2.cz/osobni/novy-zakaznik/3 ... sla_1.html
Já tomu rozumím, ale je to jen jedna, patrně preferovaná, z několika variant přenosu, které jsou dle obecně závazného právního předpisu možné. Tedy varianta, kdy už je podána výpověď a opouštěný operátor ví, že chci někam odejít. Tato je výhodná pro opuštěného operátora (čti: kartel se na ní patrně dohodl), protože mu dává možnost bez "stresu z nedostatku času" jednat s účastníkem o nějaké retenci. Zvolím-li jiný postup možný podle OOP, musí to operátoři akceptovat také. A samozřejmě vyřešit do čtyř dnů. Jinak riskují správní řízení a sankci...

Jinak této verzi rozumím i proto, že během diskuze bylo zřejmé, že u dosavadního systému je jedním z faktorů, které přenesení nejvíce prodlužují, podání výpovědi opouštěnému operátorovi ze strany účastníka.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

Spocklw píše:
SIM karta bohužel „propadne“ a bude s jiným číslem už nevyužitelná
Jak dlouho tohle platí? Je to asi půl roku, co jsem přenášel číslo přítelkyni od T-mobile a jejich vinou se to na první pokus nepodařilo. Každé 2-3 dny jsem absolvoval kolečko: Mám vygenerované číslo pro přenos, zadám ho v Tmobile přes samoobsluhu - hlásí chybu - přepojení na operátora, nadiktování čísla - číslo ok, v systému vše ok, už by to mělo projít. Celých 14 dní jsem slyšel jen - mělo by to být v pořádku a měli bychom to číslo mít už uvolněné a pořád nic. Muselo se to udělat až napodruhé s novým vygenerovaným kódem pro přenos.
No uvidíme jak to bude probíhat v praxi a hlavně kde se to u Odoriku nakliká.
cejkar

Příspěvek od cejkar »

xsouku04 píše:
Dalmacio píše:Přeji hezké pondělí, potřeboval bych vědět, proč nefunguje vaše internetová doména http://obchod.odorik.cz ? Když toto zadám ve svém prohlížeči zobrazí se mi jen prázdná bílá html stránka a nic víc, žádný error to nehlásí, tak nevím co s tím máte. Zkoušel jsem to i z jiných prohlížečů, a efekt je stejný. I při pokusu znovunačtení vidím jen prázdné bílé okno.
obchod.odorik.cz nepoužíváme, nyní je to https://www.odorik.cz/obchod/ a to proto, aby platil https certifikát z hlavní domény.
Zdravím ;) Přesnou konfiguraci webu odorik.cz neznám, ale tipuju, že by mohlo stačit přidat

Kód: Vybrat vše

<VirtualHost obchod.odorik.cz:80>
  Redirect permanent / https://obchod.odorik.cz/
</VirtualHost>
?
cejkar

Příspěvek od cejkar »

voka píše:Prosím co to má znamenat pořád za něco platit já si myslím že mobil.cz je perfektní ale nedobíjet ho a volat jen přes odorik.cz call back nebo jsem zkoušel MizuDroid a šlo to i po překročení fup limitu když se nastaví dobrý kodek a nějaké se zakážou a volaná strana rozumí perfektně. Já sim nechci koupil jsem mobil.cz v akci za 190Kč a mám na půl roku zdarma net přes co můžu volat a obsluhovat aplikace v mobilu a já mobil.cz nenechal ani korunu a dobil jsem si účet v gopay.cz kde sice mne srazily na populacích přes 50% ale pořád je lepší mýt peníze na účtu než na mobil.cz takže po započtení poplatku pro gopay je internet na 6 Měsíců na nějakých 110Kč to je přibližně 18Kč za měsíc internetu kde mohu volat i přes VoIP jelikož mobil.cz nemá těch 16kb ale 32kb takže na aplikace dobrý.
Nejsem si jistý, jestli jsem to pochopil, ale u mobil.cz čtu, že internet zdarma je jen prvních 30 dní po dobití, tj. pro běžné uživatele 200 Kč na FUP 200 MB každý měsíc. Takže tedy lze každý měsíc těch přibližně 160 Kč přes gopay.cz zase vyvést pryč a internet jim normálně běží dál? He he, to by byla pěkná vychytávka - i když asi jak pro koho :D
wezdys

Příspěvek od wezdys »

[quote="cejkar"][quote="voka"]Prosím co to má znamenat pořád za něco platit já si myslím že mobil.cz je perfektní ale nedobíjet ho a volat jen přes odorik.cz call back nebo jsem zkoušel MizuDroid a šlo to i po překročení fup limitu když se nastaví dobrý kodek a nějaké se zakážou a volaná strana rozumí perfektně. Já sim nechci koupil jsem mobil.cz v akci za 190Kč a mám na půl roku zdarma net přes co můžu volat a obsluhovat aplikace v mobilu a já mobil.cz nenechal ani korunu a dobil jsem si účet v gopay.cz kde sice mne srazily na populacích přes 50% ale pořád je lepší mýt peníze na účtu než na mobil.cz takže po započtení poplatku pro gopay je internet na 6 Měsíců na nějakých 110Kč to je přibližně 18Kč za měsíc internetu kde mohu volat i přes VoIP jelikož mobil.cz nemá těch 16kb ale 32kb takže na aplikace dobrý.[/quote]

Nejsem si jistý, jestli jsem to pochopil, ale u mobil.cz čtu, že internet zdarma je jen prvních 30 dní po dobití, tj. pro běžné uživatele 200 Kč na FUP 200 MB každý měsíc. Takže tedy lze každý měsíc těch přibližně 160 Kč přes gopay.cz zase vyvést pryč a internet jim normálně běží dál? He he, to by byla pěkná vychytávka - i když asi jak pro koho :D[/quote]

Založil jsem si GoPay účet "kasička" a bohužel možnost dobíjení přes mPlatbu zde není, pouze premium SMS, psal jsem dotaz na podporu s touto odpovědí:
"mPlatby nejsou v současné době dostupné pro dobíjení účtů, je možné mPlatbu využít
pro obchodní platby. "
ViR

Příspěvek od ViR »

cejkar píše:Takže tedy lze každý měsíc těch přibližně 160 Kč přes gopay.cz zase vyvést pryč a internet jim normálně běží dál? He he, to by byla pěkná vychytávka - i když asi jak pro koho :D
No, spíš nelze, protože MOBIL.CZ nepodporuje mPlatby...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

ViR píše:
cejkar píše:Takže tedy lze každý měsíc těch přibližně 160 Kč přes gopay.cz zase vyvést pryč a internet jim normálně běží dál? He he, to by byla pěkná vychytávka - i když asi jak pro koho :D
No, spíš nelze, protože MOBIL.CZ nepodporuje mPlatby...
A jezdit metrem se na to dá ?
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše: A jezdit metrem se na to dá ?
To ano. Premium SMS to umí. Těmi lze sice Gopay také nabít, ale za podstatně větší náklady (cca 48 Kč ze stovkové Premium SMS), než by to bylo přes mPlatby.
Odpovědět