Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Tomi

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od Tomi »

Jsou uz znamy nejake ceny?

Osobne bych byl vdecny za placeni spotreby, nechci zadny tarif, nyni mam utratu u odoriku 2500 s callbackem, nemam problem utratit to same pres GSM s internetem.
Nechci menit na nekoho jineho, dosavadni pristup odoriku mi vyhovuje
Jsou realne ceny za 1 Kc:
- 1 minuta do vsech siti(pripadne 1,5 mimo odorik, 0,5 v ramci odoriku)
- 1 sms do vsech siti (0,7 mimo odorik, 0,3 v ramci odoriku)
- 20 MB(nepocitaji se data na web odorik.cz)
vse vcetne DPH?

Takovy tarif by mi vyhovoval a myslim, ze je poctivy na obe strany pri zachovani dosavadni kvality.
ViR

Příspěvek od ViR »

2 Tomi: Obávám se, že za tyto peníze se to u virtuála nedá poskytnout. Ale pan Soukup to možná upřesní.
Fex

Příspěvek od Fex »

Tomi píše:Jsou uz znamy nejake ceny?

Osobne bych byl vdecny za placeni spotreby, nechci zadny tarif, nyni mam utratu u odoriku 2500 s callbackem, nemam problem utratit to same pres GSM s internetem.
Nechci menit na nekoho jineho, dosavadni pristup odoriku mi vyhovuje
Jsou realne ceny za 1 Kc:
- 1 minuta do vsech siti(pripadne 1,5 mimo odorik, 0,5 v ramci odoriku)
- 1 sms do vsech siti (0,7 mimo odorik, 0,3 v ramci odoriku)
- 20 MB(nepocitaji se data na web odorik.cz)
vse vcetne DPH?

Takovy tarif by mi vyhovoval a myslim, ze je poctivy na obe strany pri zachovani dosavadni kvality.
Reálné to jistě je, ale ne teď a tady. Za pár (v ČR za několik párů) let to klidně může dopadnout takhle:

http://allthingsd.com/20130529/expensiv ... cisco-ceo/

Ovšem pokud Odorik bude chtít zvednout hozenou rukavici už teď, budu jenom rád.
Kad

Příspěvek od Kad »

Jak to tady čtu, nemohu se ubránit dojmu, že to je zde jak někde na jihu Evropy na trhu (možná ještě hůř)... Proč? Do této chvíle nikdo od Odoriku neřekl, co a s jakými objemy služeb bude nabízet, co za to chce (cenu) atd. Zkušenosti z minula i u jiných služeb (prodej energií) jsou snad dost jasné - z počátku "ulovit" co nejvíce smluv prakticky bez možnosti ukončení bez postihu, pak se přizpůsobit, abych přežil a našel své místo na trhu. Ostatní vyšumí (prodají se) nebo zkrachují....
Má zkušenost je jasná - žádné závazky, paušály, smlouvy - NIC. Službu dle nabídky a momentální potřeby vyberu a zaplatím. Už to, že člověk platí předem (kredit), je pro obchodníka jistá výhoda. Dovedete si to představit např. při koupi benzínu (mít "domácí" čerpačku, kde si předplatím a budu postupně čerpat...). Všechny ty paušály a jiné poplatky jsou akorát oblbování lidí. Představte si např. pekaře, že Vám od zítřka řekne: "Budeš platit měsíčně paušál 60 Kč, pak Ti teprve prodám rohlíky!" On má také vydání za energie, suroviny, mzdy atd., ale vše zakalkuluje do ceny zboží a je jen na něm, aby to bylo k jídlu, čerstvé - aby si ho lidé oblíbili a chodili k němu nakupovat.
Proč má být u operátorů něco jiného a jinak?!?!

Je jen na nás - zákaznících, abychom je vyselektovali a svým rozhodnutím, kde co nakoupím, určili, kam se tento obor a obchod bude v budoucnu ubírat.
Fex

Příspěvek od Fex »

Kad píše:Jak to tady čtu, nemohu se ubránit dojmu, že to je zde jak někde na jihu Evropy na trhu (možná ještě hůř)... Proč? Do této chvíle nikdo od Odoriku neřekl, co a s jakými objemy služeb bude nabízet, co za to chce (cenu) atd. Zkušenosti z minula i u jiných služeb (prodej energií) jsou snad dost jasné - z počátku "ulovit" co nejvíce smluv prakticky bez možnosti ukončení bez postihu, pak se přizpůsobit, abych přežil a našel své místo na trhu. Ostatní vyšumí (prodají se) nebo zkrachují....
Má zkušenost je jasná - žádné závazky, paušály, smlouvy - NIC. Službu dle nabídky a momentální potřeby vyberu a zaplatím. Už to, že člověk platí předem (kredit), je pro obchodníka jistá výhoda. Dovedete si to představit např. při koupi benzínu (mít "domácí" čerpačku, kde si předplatím a budu postupně čerpat...). Všechny ty paušály a jiné poplatky jsou akorát oblbování lidí. Představte si např. pekaře, že Vám od zítřka řekne: "Budeš platit měsíčně paušál 60 Kč, pak Ti teprve prodám rohlíky!" On má také vydání za energie, suroviny, mzdy atd., ale vše zakalkuluje do ceny zboží a je jen na něm, aby to bylo k jídlu, čerstvé - aby si ho lidé oblíbili a chodili k němu nakupovat.
Proč má být u operátorů něco jiného a jinak?!?!

Je jen na nás - zákaznících, abychom je vyselektovali a svým rozhodnutím, kde co nakoupím, určili, kam se tento obor a obchod bude v budoucnu ubírat.
Nevím, jak Vy, ale já už dlouho žiji v zemi, kde všechnu mouku v zemi mohou podle zákona zpracovávat jen tři pekaři, kteří všichni čirou náhodou chtějí za bochník chleba zhruba stejnou cenu - polovinu mého měsíčního platu. Stabilitu tohoto prostředí zajišťuje Státní pekařský ústav SPÚ, takže v nejbližší době se na cenách nic moc nezmění. Chtěl bych si nějak vyselektovat výrazně levnějšího dodavatele chleba, co mi radíte?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Kad píše:Představte si např. pekaře, že Vám od zítřka řekne: "Budeš platit měsíčně paušál 60 Kč, pak Ti teprve prodám rohlíky!"
Hm. No v zásadě, proč ne - pokud pak ty rohlíky budou stát ne 2,50 Kč, ale 0,50 Kč. Třeba. (Protože bude mít jistý a jasný příjem, dovolí mu to ekonomicky leccos.) Přesně tak je to i s operátory. Buď fixní náklady rozpustí do cen, nebo vyberou v paušálech. Z ekonomické logiky vyplývá, že druhý způsob je celkově levnější - pro průměrně spotřebovávajícího zákazníka. A jak píšete, zákazníci se můžou rozhodnout, který model přijmou. V Česku se rozhodují spíš pro rozpuštění do cen, což je ekonomicky trochu iracionální, ale ekonomika není jen o racionalitě ... Mimochodem, třeba v USA je to právě naopak, tam je - taky až trochu iracionální - tendence k paušálům. (Nicméně, vcelku je tam levněji.)
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Nejsem proti paušálům, ale bez kombinace se spotřebou! Paušál je "pevně stanovená finanční částka k úhradě pravidelných výloh" a bez ohledu na spotřebu. To srovnávání ať s USA nebo třeba s Čínou je dle mého názoru nepatřičné. Nelze cokoliv z nějaké kultury a zavedených zvyklostí vytrhnout a "zasadit" to do prostoru, kde jsou lidé s jinou mentalitou. Jistě mi rozumíte.
Ale k těm cenám. Já osobně bych bral za férové, pokud bych si mohl vybrat: Paušál (cenu stanový prodejce) a volání bez omezení v daném teritoriu (co např. zavedli operátoři O2.....) nebo cenu za jednotku (1+1) a nic víc! S tím, že po určité době si to mohu měnit (ideál po měsíci).
Zedna

Příspěvek od Zedna »

http://www.mobilmania.cz/clanky/gomobil ... fault.aspx
http://www.gomobil.cz/
http://www.gomobil.cz/files/cenik.pdf

Tak tohle se mi moc libi!!
Je tam par nedostatku, ale narozdil od jinych virtualu (i Odorika) jen mensiho razu.
Takze jeste chvili pockam, a pokud nekdo neprijde s (pro me) lepsi nabidkou, tak asi vyhrava GoMobil.

Toto je zatim jen prvni rychly pohled bez hlubsiho zkoumani, takze jeste uvidime,
ale jak rikam, konecne virtual, ktery nezklamal na cele care jako ti ostatni.
ViR

Příspěvek od ViR »

Zedna píše:Takze jeste chvili pockam, a pokud nekdo neprijde s (pro me) lepsi nabidkou, tak asi vyhrava GoMobil.
Jo, řekl bych, že to má Terms docela vymakané. A doufejme, že i dobře spočtené tak, aby neprodělávali a nemuseli sahat na ceny.

Já přes ně volám už od loňského jara (neveřejná nabídka). Mám to sice trochu jinak nastaveno a v jiné síti, ale u mne i u pár lidí, které jsem tam přetáhl, zatím maximální spokojenost. Jinak nebýt toho co nyní mám, tak by mne něco jako je ta gomobilí nabídka nejspíš oslovilo. Jen mi vadí ta TMo síť, neb u mne na chalupě mají signál horší, než špatný.

Akorát, že VoIP je pořád výrazně levnější a flexibilnější :-). A pokud se někomu (Odoriku?) podaří dobře propojit GSM se stávajícími VoIP službami, tak to bude mít také svou hodnotu...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zedna píše:http://www.mobilmania.cz/clanky/gomobil ... fault.aspx
http://www.gomobil.cz/
http://www.gomobil.cz/files/cenik.pdf

Tak tohle se mi moc libi!!
Je tam par nedostatku, ale narozdil od jinych virtualu (i Odorika) jen mensiho razu.
Takze jeste chvili pockam, a pokud nekdo neprijde s (pro me) lepsi nabidkou, tak asi vyhrava GoMobil.

Toto je zatim jen prvni rychly pohled bez hlubsiho zkoumani, takze jeste uvidime,
ale jak rikam, konecne virtual, ktery nezklamal na cele care jako ti ostatni.
Když už vám nevadí podepisování smlouvy a ručení celým svým majetkem, že někdo nezneužije vaši simkartu, nebylo by lepší vstoupit do "odborů" nebo něco podobného ?
Mají dobrý nápad s tím, jak si zajistit minimální účet a přitom se tvářit jako bez paušálu. Aby jste se vyhnuli poplatku 30 Kč/měsíc je nutné utratit v průměru 84 Kč/měsíc, raději trochu více. Řekněme pro jistotu 100. Jo a když budete chtít odejít podle informací na fóru se platí poplatek 250 Kč.
Podle mne jestli gomobil vydělá nebo dokonce prodělá, záleží hlavně na tom, kdo bude jejich typický zákazník a jak dokonale dovede využít balíčky.
My na Odoriku, bychom se chtěli balíčkování vyhnout.

Jinak je zvláštní, že mají stejné logo jako gopay.cz i když tam je provozovatelem gopay s.r.o.

Uvidíme s čím přijdou další ...
Odpovědět