Zlevní ceny hovorů ???

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Zedna

Re: Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od Zedna »

ViR píše:
Pitomec píše:Ono to hlavně chce zákazníky, kteří budou v hovorným točit stovky a tisíce měsíčně, přičemž jejich počet není až tak rozhodující :-)
Na tom samozřejmě něco je. Není zákazník, jako zákazník.

Když si svého času jistý nový vlastník převzal jistého velkého VoIP operátora a udělal analýzu, vyšlo mu, že při ztrátě až 2/3 čísel z těch tehdy 70 tis. (mnozí retailoví zákazníci měli vice čísel, neb to bylo v podstatě zdarma) přijde jen asi o 1/10 tržeb, avšak zajistí je s výrazně menšími náklady. Tedy s větším ziskem.....
Jenze podle mne je prave potiz v tom, ze jako prvni odejdou od Odorika v pripade jeho delsiho vahani se snizovanim cen prave ti, kteri nejvic volaji (a vydelavaji Odriku nejvic).
Ti mene volajici si klidne pockaji na ono avizovane o neco odlozene zlevneni u Odorika, aniz by se jich to nejak vic dotklo.
Takze ve vysledku si muze timto Odorik velmi ublizit prave s ohledem do budoucna, kdy nyni prijde o ty aktivnejsi/lukrativnejsi zakazniky a zbydou mu ti mene vynosni.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Z toho bych strach neměl, protože kdovolá hodně (a to je vesměs firemní klientela), tak vyžaduje na prvním místě spolehlivost. Znám hodně firem, kde tvrdošíjně setrvávají u pevné od O2 právě jenom proto, že tam je prakticky nulový počet výpadků a kdokoliv se potřebuje dovolat do firmy, tak nemá problém. Stejně jako když je potřeba volat z firmy ven.
Ados

Příspěvek od Ados »

Je fakt, ze Odorik je kvalitou sluzeb na spici a nemluve o jeho technicke podpore. To jinde nenajdete. Nicmene, pro me je Odorik zbytecne uzivatelsky komplikovany, naopak pro firmy a vetsi organizace je to trefa do cerneho. U me Voocall vyhrava v jednoduchosti a spolehlivosti.
ViR

Příspěvek od ViR »

Zedna píše:Jenze podle mne je prave potiz v tom, ze jako prvni odejdou od Odorika v pripade jeho delsiho vahani se snizovanim cen prave ti, kteri nejvic volaji (a vydelavaji Odriku nejvic).
No, tak takhle to kupodivu nefunguje. A operátoři to dobře vědí. Většina lidí a firem dělá inveturu nákladů a poměru cena/výkon tak jednou za rok až dva, nebo také nikdy ;). Mně docela často říkají běžní uživatelé, kterým jsem třeba před pěti šesti lety zařizoval nějaké připojení u tehdy výhodného operátora (802.VOX, ha-loo atd.), který je dnes řekněme "střední cenová skupina", že jsou spokojení, zvyklí, a že nechtějí měnit. A navíc, 1,59 Kč/min. včetně DPH, a se sekundovou tarifikací, je stále jedna z nejnižších cen na trhu, při velmi solidní podpoře, šíři služeb a spolehlivosti. Řekl bych, že stále je cenově v první pětce...
ViR

Příspěvek od ViR »

Ados píše: U me Voocall vyhrava v jednoduchosti a spolehlivosti.
No protože je to striktně jednoúčelová služba, která se přesně trefila do Vašich zjevně jen základních potřeb :-). Provozovatelem Voocall je totiž Canistec, který vedle toho ještě provozuje "širokospektrální" službu MůjTelefon, ovšem za zcela jiné ceny, než Voocall...
Ados

Příspěvek od Ados »

ViR píše:
Ados píše: U me Voocall vyhrava v jednoduchosti a spolehlivosti.
No protože je to striktně jednoúčelová služba, která se přesně trefila do Vašich zjevně jen základních potřeb :-). Provozovatelem Voocall je totiž Canistec, který vedle toho ještě provozuje "širokospektrální" službu MůjTelefon, ovšem za zcela jiné ceny, než Voocall...
Jj, vime. U me je v jednoduchosti sila. Neni to preplacene ruznyma dalsima sluzbama, pak se v tom clovek ztraci.
Ados

Příspěvek od Ados »

Edit: U Odoriku se pomalu uz ani nevyznam ve vypisu hovoru.
Georgeen

Příspěvek od Georgeen »

Nedá mi to, abych se nevyjádřil. Tyhle body jsem sesumíroval, jde o konkurenční výhody Odoriku, které žádný operátor neposkytne (seřazeno podle atraktivnosti služby, ale to je individulání):
1) virtuální volací karta - stalo se Vám někdy, že došla baterka/signál/kredit v mobilu? Přes 822333444 se dá volat i z jakékoliv telefonní budky či pevné linky, přičemž volanému se objeví Vaše mobilní číslo! To všechno v situaci, kdy nemáte mince (může propadnout) ani karty (ty už se ostatně neprodávají). Nevím, jestli se mi to zdá nebo ne, ale mě zrovna toto přijde naprosto BOMBOVNÍ a jakkoliv neocenitelné !!! Komukoliv tohle ukážu, tak je dost unesenej, je to velmi působivé a pokud doteď váhal s operátorem, tohle ho přesvědčí :-)
2) naprosto stranou zůstává, a to je velká škoda, možnost komukoliv umožnit z jeho mobilu zavolat Vám zdarma přes linku 800012345 - je to super číslo, ale o to teď nejde. Pokud máte (větší) děti, určitě oceníte možnost jim tento způsob volání, který si můžete sami regulovat. Kdo má těm spratkům (myšleno nadneseně) furt dobíjet mobil? Není tato možnost efektivní a svým způsobem úžasná? Dalo by se takto vymyslet několik dalších situací, jak toto prakticky využít
3) volání přes Skype - nechávám úmyslně bez dalšího komentáře, tohle je prostě jedním slovem luxus. Je sice pravdou, že se dá volat přímo ze Skypu s mobilním CLI, ale cena volání na mobil je 0,175 EUR (=cca 4,50 Kč). V tomhle kontextu je diskuse o zlevnění, kterou tady vedete, úplně trapná a směšná
4) program pro volání z webu - všude jinde musíš instalovat X-lite a to (hlavně ve firmách) může být problém
5) přístup provozovatele k řesení problémů v síti: jednu dobu jsem tady sledoval diskusi s echem, jakmile se zjistilo, že to bylo operátorem, ihned byl vyměněn (je pouze a jenom v zájmu uživatelů, aby Odorik měl v tomto smyslu silnou finančí pozici a mohl jakéhokoliv dodavatele bezproblémově vyměnit)
6) technická podpora funguje na 100 %, stačí sledovat toto fórum. Přestože poruchy se v této síti prakticky nevyskytují, jednou se stalo, že mě přestala poznávat linka 822333444 a já musel zadávat PIN. Ještě jsem ani nestačil napsat a odeslat dotaz na podporu a už mi volali. Ten problém se okamžitě vyřešil - dali mi jiný číslo (822300400) a to druhý do 10ti minut začalo fungovat.
7) videonávody a návody na nastavení adaptérů, mobilů, telefonů, vlastností - podle jejich instruktáže by nastavení zvládl i cvičený šimpanz a proto je Odorik vhodný VoIP operátor pro ženy a dívky - vůbec nic proti nim, ale s kýmkoliv jiným by měli problémy s nastavením a aby kvůli pár haléřům rozdílu přecházeli k jinému operátorovi bez podpory by znamenalo, že si buď nezavolají vůbec nebo pouze přes GSM či PSTN, ale prachy dneska nikdo netiskneme, že?

další jen stručně, už nemám moc času a musím jít zase pracovat ...

8) paralelní vyzvánění
9) převod kreditu
10) eNUM

společný komentář k 8,9 a 10: jde o dost unikátní služby, které samy o sobě citelně zvedají přidanou hodnotu služeb.

Atd. atd. atd. .... (určitě jsem na něco zapoměl).

A na závěr? Pokud tady chce někdo skuhrat, že Odorik hned nezlevní, tak kromě toho, že ceny předplacenek na mobilu známe všichni (7,20 Kč/min, t.j. cca 10,- Kč s přepočtením na vteřinové účtování), uvádím pro zajímavost aktuální tarify za volání z pevné linky O2:

Tarif Home Mini, vše s DPH –měsíční paušál 239 Kč, za každý hovor 6,- Kč, potom navíc: 1,60 ve špičce / 0,80 Kč mimo špičku na pevné linky a 6,60 / 4,69 Kč na mobily. http://www.o2.cz/osobni/volani-z-domova ... _mini.html (k internetu 81,- Kč).
Home Standard – 406,- Kč/měs., ceny jako mini, bez sestavovacího poplatku 6,- Kč
Tarif O2 Volání 300 – paušál 520,- Kč/měs, 300 min na pevné, pak ale 1,40/0,70 a mobily 5,50 / 4,69 http://www.o2.cz/osobni/volani-z-domova ... i_300.html ( k internetu 120,- Kč)
Podnikatelé potom platí za pevnou linku 594,- Kč za měsíc a volají 1,19 pevné a 4,79 mobily šp i mimo. http://www.o2.cz/podnikatel/191844-pevn ... iness.html

Tak co na to říkáte? :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Georgeen píše: Tak co na to říkáte? :-)
1. Že v řadě bodů máte pravdu (1,5,7-10), v jiných nikoliv, nebo ne zcela (zbytek);
2. že nicméně pro řadu zákazníků je výše uvedené nepodstatné a zajímá je zejména koncová cena;
3. že váš příspěvek vypadá jako typický vstup od "brand advocate", podporovaného najatou reklamní agenturou (i když si nemyslím, že by do tohohle Odorik investoval, spíš je to náhoda). :-)))
georgeen

Příspěvek od georgeen »

Návštěvník píše: 1. Že v řadě bodů máte pravdu (1,5,7-10), v jiných nikoliv, nebo ne zcela (zbytek);
ad 2) - no, sluší se doplnit, že nejde o volání zdarma, ale hovor je naúčtován Vám
ad 3) - on nějaký jiný operátor umožňuje volat přes Skype? Sem s ním! Vám se spíš ale asi nelíbí ta druhá věta tohoto bodu, že?
ad 4,6) - no dobře, to je Váš názor, akceptuji ho a neberu Vám ho
Návštěvník píše: 2. že nicméně pro řadu zákazníků je výše uvedené nepodstatné a zajímá je zejména koncová cena;
Tak můžou volat třeba přes ActionVoip, tam stojí minuta na český mobil cca 50 haléřů, aby pak ale nezjistili, že minimální kredit 10 EUR vyhodili doslova do záchovové mísy, protože kvalita je horší než katastrofální a nedá se přes to vůbec hovořit, a to ani nouzově, leda snad na posílání SMS, ale i jejich doručení je dost nespolehlivé. Tomu já říkám "šetření na správném místě".
Odpovědět