Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Já měl tarif Dohoda s Vodafonem (dříve Oskarem) a taky ho zrušili, resp. předělali na tarif Mezi námi, a nikdo se nikoho na nic neptal. Prostě tak to ve službách elektronických komunikací chodí a člověk musí číst pravidelně web, aby byl v obraze 

Přátelé, tak kartu mám víc jak měsíc a kredit nezmizel - není tedy pravdou, že by z 200 korun kreditu po měsíci stovka zmizela. Zůstane tam. Ovšem s tou změnou v účtování mi to přijde jako podraz, zvlášť pro ty, co mají smartphony s hodně aplikacemi, co se samy často připojují, stáhnou 1 kb (např. aktualizaci počasí) a pak se odpojí a takto třeba 10x denně
O důvod víc, proč přestat podporovat oligopol.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nyní mě přišla na můj telefonu u vodafonu následující SMS:
Mě by zajímalo, jestli se to týká i účtování v roamingu a také to, když se ráno připojím, nebudu stahovat žádné data a zůstanu připojen celý týden jestli se ono účtování po MB bude též uplatňovat ?
Kód: Vybrat vše
Dobry den,
od 1.12. meni u tarifu Twist online uctovani internetu z 1 kB na 1 MB. Cena 0,40 Kc za 1MB ale zustava stejna a ani jinak se nic nemeni. Jako omluvu za pripadne komplikace vam do tydne dobijime 200 Kc kreditu. Pokud Vám nové účtovani nevyhovuje, muzete smlouvu bez sankci vypovedet. Vas T-mobile.
Že by překlep?xsouku04 píše:Nyní mě přišla na můj telefonu u vodafonu následující SMS:Mě by zajímalo, jestli se to týká i účtování v roamingu a také to, když se ráno připojím, nebudu stahovat žádné data a zůstanu připojen celý týden jestli se ono účtování po MB bude též uplatňovat ?Kód: Vybrat vše
Dobry den, od 1.12. meni[b] u tarifu Twist online[/b] uctovani internetu z 1 kB na 1 MB. Cena 0,40 Kc za 1MB ale zustava stejna a ani jinak se nic nemeni. Jako omluvu za pripadne komplikace vam do tydne dobijime 200 Kc kreditu. Pokud Vám nové účtovani nevyhovuje, muzete smlouvu bez sankci vypovedet. Vas T-mobile.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne asi jsem jim někde vyplnil svoje číslo u vodafonu, takže mi tohle poslali na vodafone nikoli na tu simkartu.HOST píše:Že by překlep?xsouku04 píše:Nyní mě přišla na můj telefonu u vodafonu následující SMS:
Pokud bych to používal v notebooku nemusím být schopen si sms přečíst, proto to upozornění asi posílají na hlavní simkartu uživatele.
Mám takový nápad.
Aby se zabránilo neustálému načítání 0,4Kč/1MB. (Od 1.12.2012 účtování po 1MB), tak bych zapnul v mobilu připojení (0,4Kč) a hned bych v aplikaci CSipSimple nastavil odesílání paketů keep alive, tím by se zabránilo uspání telefonu apod. Zase záleží na uživateli jak brouzdá po internetu. Někomu stačí i 1MB na den. Teď jde o to, kolik tyto relace sežerou za 24 hodin (jestli by se to vyplatilo).
Je to technicky možné?
Aby se zabránilo neustálému načítání 0,4Kč/1MB. (Od 1.12.2012 účtování po 1MB), tak bych zapnul v mobilu připojení (0,4Kč) a hned bych v aplikaci CSipSimple nastavil odesílání paketů keep alive, tím by se zabránilo uspání telefonu apod. Zase záleží na uživateli jak brouzdá po internetu. Někomu stačí i 1MB na den. Teď jde o to, kolik tyto relace sežerou za 24 hodin (jestli by se to vyplatilo).
Je to technicky možné?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že by se to určitě vyplatilo. Nevíme ale přesně jak si to T-mobile namyslel účtovat. Navíc se může stát, že budete chvíli mimo signál a pod. Takže vás to odpojí. A pod. Pokud ale hodlám být připojenej na jednom místě třeba dvě hodiny, myslím, že řešení to určitě bude. Stále je to pro určité použití dobrá nabídka.Appofiss píše:Mám takový nápad.
Je to technicky možné?
Myslím, že ceny dat v roamingu reguluje evropská unie a to nařizuje účtování po 1 KB. Takže předpokládám roamingu by se změna účtování neměla týkat.
https://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/p ... e/17991889xsouku04 píše:Myslím, že by se to určitě vyplatilo. Nevíme ale přesně jak si to T-mobile namyslel účtovat. Navíc se může stát, že budete chvíli mimo signál a pod. Takže vás to odpojí. A pod. Pokud ale hodlám být připojenej na jednom místě třeba dvě hodiny, myslím, že řešení to určitě bude. Stále je to pro určité použití dobrá nabídka.Appofiss píše:Mám takový nápad.
Je to technicky možné?
Myslím, že ceny dat v roamingu reguluje evropská unie a to nařizuje účtování po 1 KB. Takže předpokládám roamingu by se změna účtování neměla týkat.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Infomace po jak dlouhé době nečinnosti se to zaokrouhlí na 0,40 Kč a případné staženi dalších dat se začne účtovat jako další započatý MB tam stále nejsou. Je možné že oni to stále ještě nevědí, takže asi nejlepší je počkat a vyzkoušet si to. Tím že bychom se nyní moc vyptávali je nejspíše navedeme k tomu aby to udělali co možná nejméně výhodné. Pozor zaměstnanci T-mobile možná čtou i tohle fórum.Appofiss píše: https://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/p ... e/17991889
Já osobně si myslím,že změnu účtování může Heliovník Havajský. 
Ne teď vážně.T-mobile se vymlouvá zcela okatě na tech.problémy,ale jak se samy přesvědčujeme je mnohem technicky náročnější účtovat po 1MB,než po 1kB a ani samy v T-mobile neumí odpovědět,jak se vlastně budou počítat data.

Ne teď vážně.T-mobile se vymlouvá zcela okatě na tech.problémy,ale jak se samy přesvědčujeme je mnohem technicky náročnější účtovat po 1MB,než po 1kB a ani samy v T-mobile neumí odpovědět,jak se vlastně budou počítat data.