Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
nunyf

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od nunyf »

xsouku04 píše:
Zedna píše:Tak haloo-mobil uz konecne zverejnil ceny/podminky ...

Nekolik clanku:
http://www.financninoviny.cz/zpravy/vir ... -fi/952075
http://dotekomanie.cz/2013/06/virtual-h ... u-nabidku/
https://www.facebook.com/haloo.mobil

Oficialni stranky
https://mobil.ha-vel.eu/cs/mobil/
https://mobil.ha-vel.eu/cs/podpora/cenik

Ta nabidka vypada velmi slusne, narozdil od Odorika nemaji poplatek za prenos cisla,
Poplatek za vedeni SIM je 45Kc/mesic,
ale pry se bude se vzrustajicim poctem klientu snizovat, pri 3000 klientu na 35Kc/mesic.

Volani 1Kc/min. ve vlastni siti, 2Kc/min jinam, tarifikace 1+1
SMS ve vlastni siti 1Kc, jinam 1.30Kc.

Super je, ze lze mit internet v mobilu bud balicek nebo pocitane po MB (1Kc/MB),
takze kazdy si vybere to, co mu vyhovuje lepe.

Podle techto informaci odhaduji, ze Odorik asi nebude mit lepsi nabidku.
Podle čeho soudíte, že odorik nebude mít lepší nabídku ?

No když už tady jednou předčasně vykřikovali o tom jak nabídnou nejlevnější předplacený kredit, tak nemohou dát jiné ceny než tehdy avízovali. Jen jaksi zdražili ten měsíční poplatek za simkartu, na který předtím úplně zapomněli.

Když tak tvrdili, že je to předplacený kredit, zajímalo kdo bude ručit za to když se v roamingu dostanete do mínusu ...

Podmínky všech virtuálních přes GTS budou velmi podobné. Lišit se budou spíše detaily a technické možnosti.

Také se liší druhem použité reklamštiny.

Asi jako když více eshopů prodává ten stejný výrobek, který navíc mají od stejného dodavatele.
Proč na č.91x xxx xxx je cena 3kc když je to pevná?
roak

Příspěvek od roak »

Z dosavadních virtuálu mám pocit že účel byl aby vlk se nažral a koza zůstala celá.
TJ lidé s předplacenkou zůstali u sváté trojice. Kdo má předplacenku tak jí má kvůli tomu že z určitých důvodů má odpor k paušálů.
Co si kreditu pošlu tak to si plně provolám. Chápu že těmi poplatky které Virtuáli musí naúčtovat zákazníkům je účal aby lidé nepřecházeli.
Já osobně si myslím že po tom boomu kdy virtuál skoro každý den. To časem splaskne pro nedostatek oveček. A zůstanou jen ti operátoři co maj předplacenku skutečnou ne s provozním, poplatkem. Jinak bych se rád mílil a přál aby stávajícím, operátorům co nejvíc lidí přešlo. Ale lenost a popatky řadu lidí odradí
Já si stále čekám na odoriří sim
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Když tak tvrdili, že je to předplacený kredit, zajímalo kdo bude ručit za to když se v roamingu dostanete do mínusu ...
Ze všeobecných podmínek:
"V případě využívání ha-loo mobil v zahraničí (hlasových, datových a případně dalších služeb) je nutno před odjezdem aktivovat službu hlasového a datového roamingu. Uvedené služby jsou standardně nastaveny jako zakázané, jejich povolení je na dohodě mezi Poskytovatelem a Účastníkem a bude poskytováno v souladu s Ceníkem služeb. Kauce na hlasový a datový roaming je stanovena Ceníkem a je vyžadována v rámci aktivace služby formou blokace kreditu v Ceníkem dané výši. Kauce bude převedena opět do kreditu po uplynutí 3 měsíců od deaktivace roamingu na základě žádosti. Účastník souhlasí s tím, že v případě neuhrazení jakýchkoliv dlužných částek vůči Poskytovateli může být Kauce použita i na jejich úhradu. Vyúčtování roamingu může být zpožděno a naúčtováno až do 3 měsíců od čerpání služby. V případě deaktivace (na základě žádosti na www.ha-loo.cz) roamingových služeb bude případná Kauce navrácena po 3 měsících od deaktivace roamingu."

to by asi až tak nevadilo. Problém to ale může být v kombinaci s ustanovením VOP o "nevrátitelnosti" jednou dobitého kreditu. Vůbec je v těch podmínkách pár momentů, které jsou docela problematické, a docela by mne zajímal názor ČTÚ na ně...
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

3Kč za minutu i při volání do neveřejných sítí Policie, státní správa? Demence jak má být, asi se někdo inspiroval u UPC Telefonu :-(
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:
Zedna píše: Podle techto informaci odhaduji, ze Odorik asi nebude mit lepsi nabidku.
Podle čeho soudíte, že odorik nebude mít lepší nabídku ?

No když už tady jednou předčasně vykřikovali o tom jak nabídnou nejlevnější předplacený kredit, tak nemohou dát jiné ceny než tehdy avízovali. Jen jaksi zdražili ten měsíční poplatek za simkartu, na který předtím úplně zapomněli.

Když tak tvrdili, že je to předplacený kredit, zajímalo kdo bude ručit za to když se v roamingu dostanete do mínusu ...

Podmínky všech virtuálních přes GTS budou velmi podobné. Lišit se budou spíše detaily a možnostmi nastavení.
Soudim tak dle predbeznych informaci uvedenych v tomto vlakne.

1. pausal (zrejme v podobne vysi ) bude mit i Odorik
2. Odorik bude mit navic celkem vysoky jednorazovy poplatek za prenos cisla
3. minutove sazby a ceny za data budou predpokladam zhruba stejne
Takze tim padem zrejme zvitezi Haloo nad Odorikem

Na roaming maji v ceniku polozku: Jistina na roaming 1 000,00 Kc
to je to jisteni z jejich strany, ale pekny "opruz" pro zakaznika.

EDIT:
Samozrejme bych byl velmi rad, pokud by Odorik prisel s podobnou nabidkou jako Haloo,
pak bych uprednostnil samozrejme Odorika, ktery je mi za prve velmi sympaticky a za druhe ho pouzivam pro VOIP.
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:3Kč za minutu i při volání do neveřejných sítí Policie, státní správa? Demence jak má být, asi se někdo inspiroval u UPC Telefonu :-(
Tak to dražší volání do neveřejných sítí mne až tak nepřekvapuje proto, že za něj chtějí síťoví operátoři větší terminační poplatky, ale s 910kama zatím všichni operátoři zacházeli stejně, jako s běžnými účastnickými čísly v pevné síti. Čili vidím to spíš na konkurenční boj...
Alesh11

Příspěvek od Alesh11 »

roak píše:Z dosavadních virtuálu mám pocit že účel byl aby vlk se nažral a koza zůstala celá.
TJ lidé s předplacenkou zůstali u sváté trojice. Kdo má předplacenku tak jí má kvůli tomu že z určitých důvodů má odpor k paušálů.
Co si kreditu pošlu tak to si plně provolám. Chápu že těmi poplatky které Virtuáli musí naúčtovat zákazníkům je účal aby lidé nepřecházeli.
Já osobně si myslím že po tom boomu kdy virtuál skoro každý den. To časem splaskne pro nedostatek oveček. A zůstanou jen ti operátoři co maj předplacenku skutečnou ne s provozním, poplatkem. Jinak bych se rád mílil a přál aby stávajícím, operátorům co nejvíc lidí přešlo. Ale lenost a popatky řadu lidí odradí
Já si stále čekám na odoriří sim
A co čeština? Konkrétně pravopis? I nebo Y jsou pro vás zřejmě naprosto stejné samohlásky.. :roll: :shock:
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

ViR píše:
Pitomec píše:3Kč za minutu i při volání do neveřejných sítí Policie, státní správa? Demence jak má být, asi se někdo inspiroval u UPC Telefonu :-(
Tak to dražší volání do neveřejných sítí mne až tak nepřekvapuje proto, že za něj chtějí síťoví operátoři větší terminační poplatky, ale s 910kama zatím všichni operátoři zacházeli stejně, jako s běžnými účastnickými čísly v pevné síti. Čili vidím to spíš na konkurenční boj...
V tomto případě nechápu co dělá ČTÚ, že nedá neveřejné sítě (minimálně ty státní) na úroveň běžných pevných linek?!
Odlišování hovorů na 910 má i UPC, kde to nezahrnuje do volných minut volání na pevnou. Proto ta moje narážka na inspiraci.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Zedna píše: 1. pausal (zrejme v podobne vysi ) bude mit i Odorik
2. Odorik bude mit navic celkem vysoky jednorazovy poplatek za prenos cisla
3. minutove sazby a ceny za data budou predpokladam zhruba stejne
Takze tim padem zrejme zvitezi Haloo nad Odorikem.
Kvůli tomu, že zaplatím 3 stovky za přenos čísla, určitě nebudu zatracovat Odorik, u kterého mám spoustu jiných čísel a vlastně celý účet, natož abych ještě měnil providera :-)
nunyf

Příspěvek od nunyf »

ViR píše:
Chcete říct že Odorik se svou řadou nomadických čísel 910 vysává konkurenci?No to snad né
Odpovědět