Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
tom_speedy

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od tom_speedy »

Kabelová televize CZ by měla zítra přijít se svou nabídkou. Taky pojedou pod Quadruple. Uvidíme jaké a jestli budou paušální platby: http://www.youtube.com/watch?v=H_3cC1MH ... GnqFyYXACQ
ViR

Příspěvek od ViR »

tom_speedy píše:Kabelová televize CZ by měla zítra přijít se svou nabídkou. Taky pojedou pod Quadruple. Uvidíme jaké a jestli budou paušální platby: http://www.youtube.com/watch?v=H_3cC1MH ... GnqFyYXACQ
Tam to vidím na paušální balíčky, nejlevnější za cca 100 Kč/měs. s hodinou volání v ceně, účtování 60+1, další minuty tak za 1,95 Kč a SMS za 1,25 Kč. A net 150 Mb/měs. za nějakých cca 70 Kč, případně 25 MB za dvacku denně :-D.

Ale třeba se pletu....
pav

Příspěvek od pav »

ViR píše:
pav píše:Uvažuje se v těchto mezích ?
Podle mne (a analýzy ceny u ostatních virtuálů) Vodafone patrně požaduje na SIMku ještě víc, než TMobile... Čili pokud by to mělo být bez poplatku a s tarifikací 1 +1, muselo by tam být patrně nějaké docela velké minimální plnění a znatelně větší cena. (Fayn má při tarifikaci 60 + 60, a sazbě 1,80 Kč/min. minimální plnění 200 Kč/3 měsíce a ještě má při stejné tarifikaci VoIP volání za 0,80 Kč/min, čili to patrně trochu křížově dotuje.)
Osobně odhaduji, že by se to pohybovalo (při obdobné požadované útratě) nad 2,35 Kč/min.
Pokud by to takhle bylo, jak píšete, tak nevidím důvod, proč by měl být Odorik i u dražšího operátora. Navíc tím, že VFN trochu zaspal a 1. byl T-M, tak k virtuálním operátorům u T-M přešlo hodně zákazníku. Takže VFN by měl přijít s něčím lepším, aby byl konkurenceschopný. Bohužel VFN má dnes nejlepší flatový tarif, pro méně volající jsou tu pouze virtuální operátoři pod T-M, včele s Odorikem, který z virtuálních operátorů pod T-M má nejlepší podmínky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

petr3 píše:Když vytočím z mobilu 000000 , ozve se mi tísňové volání..
xsouku04 píše:Místo 000 funguje nyní 000000 pro zjištění kreditu. Je to zdarma,hovor nezdvihneme.
Nám to nedělá. Předpokládám, že Váš mobil nějak nahradí ony nuly třeba číslem 112 a tak. Podívejte se, co opravdu vytočil. Jaký máte mobil?
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

pav píše:
ViR píše:
pav píše:Uvažuje se v těchto mezích ?
Podle mne (a analýzy ceny u ostatních virtuálů) Vodafone patrně požaduje na SIMku ještě víc, než TMobile... Čili pokud by to mělo být bez poplatku a s tarifikací 1 +1, muselo by tam být patrně nějaké docela velké minimální plnění a znatelně větší cena. (Fayn má při tarifikaci 60 + 60, a sazbě 1,80 Kč/min. minimální plnění 200 Kč/3 měsíce a ještě má při stejné tarifikaci VoIP volání za 0,80 Kč/min, čili to patrně trochu křížově dotuje.)
Osobně odhaduji, že by se to pohybovalo (při obdobné požadované útratě) nad 2,35 Kč/min.
Pokud by to takhle bylo, jak píšete, tak nevidím důvod, proč by měl být Odorik i u dražšího operátora. Navíc tím, že VFN trochu zaspal a 1. byl T-M, tak k virtuálním operátorům u T-M přešlo hodně zákazníku. Takže VFN by měl přijít s něčím lepším, aby byl konkurenceschopný. Bohužel VFN má dnes nejlepší flatový tarif, pro méně volající jsou tu pouze virtuální operátoři pod T-M, včele s Odorikem, který z virtuálních operátorů pod T-M má nejlepší podmínky.
Ještě bych s koupelí nevyléval i dítě. Třeba bude Vodafone-Odorik umět mobilní e-mail do dvou sms a jedno telefonní číslo do dvou SIM spolu s dalšími funkcemi.
romsur

Příspěvek od romsur »

xsouku04 píše:Nevím sice odpověď JJJ výše, jak zachránit kredit. Ale napadla mě další možnost.

Pokud máte hodně kreditu, může se vyplatit si předplacenou kartu vodafone, nechat převést dočasně na paušál, protože v tom případě kredit nepropadne. No a když se převede paušál, oni musí přeplatek vrátit.

Pokud by někdo chtěl převést simkarty pro celou rodinu, asi nejlepší je též převod celé rodiny dočasně na paušál pod jednu fakturu. Je pak možné to převést k Odoriku hromadně, což je podstatně levnější, o něco málo více než polovina (ceny ještě zveřejníme) a navíc žádný kredit nepropadne.
Když mám pod Vodafone účet se 4 čísly, a nyní 2 převedu pod Odorik T-mobile (a zbývající 2 s nulovým tarifem tam ještě nechám), tak ten levnější poplatek za převedení čísel se mě asi netýká, že? (nebo se mi pak dodatečně vrátí kredit podle toho, kolik bude za převod skutečně účtováno?)
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

romsur píše:
xsouku04 píše:Nevím sice odpověď JJJ výše, jak zachránit kredit. Ale napadla mě další možnost.

Pokud máte hodně kreditu, může se vyplatit si předplacenou kartu vodafone, nechat převést dočasně na paušál, protože v tom případě kredit nepropadne. No a když se převede paušál, oni musí přeplatek vrátit.

Pokud by někdo chtěl převést simkarty pro celou rodinu, asi nejlepší je též převod celé rodiny dočasně na paušál pod jednu fakturu. Je pak možné to převést k Odoriku hromadně, což je podstatně levnější, o něco málo více než polovina (ceny ještě zveřejníme) a navíc žádný kredit nepropadne.
Když mám pod Vodafone účet se 4 čísly, a nyní 2 převedu pod Odorik T-mobile (a zbývající 2 s nulovým tarifem tam ještě nechám), tak ten levnější poplatek za převedení čísel se mě asi netýká, že? (nebo se mi pak dodatečně vrátí kredit podle toho, kolik bude za převod skutečně účtováno?)
Myslím, že i dvě karty v rámci jednoho přenosu se cenově zvýhodní. Já včera 4 čísla u Vodafone přesunul z předplacenky na nulový tarif na míru a hned to shrnuli pod jeden účet s jednou fakturou. Dnes večer zažádám o přenos s mailem Odoriku aby to vzal jako jednu akci. Pak mi u Vodafone srdečně poděkují.
ViR

Příspěvek od ViR »

pav píše:Pokud by to takhle bylo, jak píšete, tak nevidím důvod, proč by měl být Odorik i u dražšího operátora.
1. Odlišná struktura služeb.
2. Různé pokrytí.
3. Pro VMNO zákazníci navíc - ti, kterým vyhovuje z důvodu bodu 1. a/nebo 2. služba od VF lépe.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

ViR píše:
pav píše:Pokud by to takhle bylo, jak píšete, tak nevidím důvod, proč by měl být Odorik i u dražšího operátora.
1. Odlišná struktura služeb.
2. Různé pokrytí.
3. Pro VMNO zákazníci navíc - ti, kterým vyhovuje z důvodu bodu 1. a/nebo 2. služba od VF lépe.
Presne tak, navic jak znamo, Odorik ma z historickych duvodu vetsinu svych VOIP zakazniku prave v siti Vodafone,
takze timto krokem si zvysi pravdepodobnost, ze nekteri z nich, kteri by nechteli (napriklad kvuli tomu pokryti) jit k virtualovi pod jinou siti,
tak prave tito jeho stavajici VOIP nyni treba vyuziji Odorika i jako sveho GSM virtuala.
Myslim, ze toto byl od Odorika velmi chytry a rozumny krok a to i pokud se nakonec ukaze, ze ta nabidka pod Vodafone bude o neco horsi nez pod TMobile.

I kdyz ja nakonec vyuziji jineho virtuala, tak Odorikovi (jako svemu VOIP) velmi fandim a drzim mu palce, at se mu zadari i jako virtualovi a
i dle informaci z tohoto vlakna je videt, ze bude mit co nabidnout, nejen co se tyka ferovych cen, ale i doplnkovych sluzeb.
ViR

Příspěvek od ViR »

ViR píše:
tom_speedy píše:Kabelová televize CZ by měla zítra přijít se svou nabídkou. Taky pojedou pod Quadruple. Uvidíme jaké a jestli budou paušální platby: http://www.youtube.com/watch?v=H_3cC1MH ... GnqFyYXACQ
Tam to vidím na paušální balíčky, nejlevnější za cca 100 Kč/měs. s hodinou volání v ceně, účtování 60+1, další minuty tak za 1,95 Kč a SMS za 1,25 Kč. A net 150 Mb/měs. za nějakých cca 70 Kč, případně 25 MB za dvacku denně :-D. Ale třeba se pletu....
;) ;) ;) http://zlutasimka.cz/tarify
Odpovědět