Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
nunyf

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od nunyf »

Před nástupem tzv.virtuálů jsem se mylně domníval že nový virtuál požádá operátora o pronájem určité kapacity sítě a ten je povinen mu to ze zákona umožnit.Dneska to vypadá tak že se to přeprodává přes veksláky (GTS)a podle toho to taky vypadá.Trochu mi to připomíná dobu kdy na každém rohu postávali veksláci a nabízeli bony. Myslím že takhle si vstup virtuálů ČTU nepředstavovala a doufám že to brzo poznáme
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Hergot! To byla ale rána, když jste uhodil hřebík na hlavičku!!!

Myslím, že jste sakra blízko pravdy....
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Podle mého názoru je problém trochu jinde. A to že jsou zde dvojí ceny. Středně velké a velké firmy již nyní dostávají ceny několikanásobně výhodnější než normální lidi. Řekl bych, že je to plně konkurenční cena a naráží až na samé náklady operátorů. Není totiž důvod, aby velkoobchodní cena byla více jak o 20% nižší než maloobchodní, je zde spousta subjektů, kteří to rádi předprodají i s menší marží.
Obyčejní lidé a živnostníci mají pořád ceny nic moc. A problém je v tom, že současní virtuální operátoři dostávají mnohem horší nabídky než kdejaká středně velká i menší firma. Za těchto podmínek nemusí být vždy dobrý nápad do toho jít, proto si troufá jen větší subjekt jako GTS novera. Pokud by ale regulátor stanovil regulovanou cenu virtuálních operátorů, která by se z logiky věci měla pohybovat podobně jako je u větších firemních zákazníků, prostor se vytvoří a ceny spadnou. Takže nyní čekáme na regulátora, aby nastavil transparentní a férové podmínky na trhu.
nunyf

Příspěvek od nunyf »

xsouku04 píše:Podle mého názoru je problém trochu jinde. A to že jsou zde dvojí ceny. Středně velké a velké firmy již nyní dostávají ceny několikanásobně výhodnější než normální lidi. Řekl bych, že je to plně konkurenční cena a naráží až na samé náklady operátorů. Není totiž důvod, aby velkoobchodní cena byla více jak o 20% nižší než maloobchodní, je zde spousta subjektů, kteří to rádi předprodají i s menší marží.
Obyčejní lidé a živnostníci mají pořád ceny nic moc. A problém je v tom, že současní virtuální operátoři dostávají mnohem horší nabídky než kdejaká středně velká i menší firma. Za těchto podmínek nemusí být vždy dobrý nápad do toho jít, proto si troufá jen větší subjekt jako GTS novera. Pokud by ale regulátor stanovil regulovanou cenu virtuálních operátorů, která by se z logiky věci měla pohybovat podobně jako je u větších firemních zákazníků, prostor se vytvoří a ceny spadnou. Takže nyní čekáme na regulátora, aby nastavil transparentní a férové podmínky na trhu.
Mám tomu rozumět tak že nemáte ještě dohodu s GTS jak se někde psalo?
Zedna

Příspěvek od Zedna »

S virtuálními operátory se roztrhl pytel. Znáte je všechny?
http://mobil.idnes.cz/virtualni-operato ... ratori_LHR
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Mne z toho jde hlava kolem.Takze veskerá telefonie spocívá
v x-násobném preprodeji sluzeb.Princip kutálející se snehové
koule.Proto je tedy volání tak drahé!Asi jako vietnamské
vecerky prodávající akcní zbozí ze suprú.
Kseftování,handlování!
voocall

Příspěvek od voocall »

Chybna uvaha. Zatim to tak bohuzel vypada, ale ne vinou mvno. Ale vinou neochoty stavajicich mobilnich operatoru, kteri se stale velmi silne brani vstupu opravdovych virtualu do svych siti. Respektive stanovuji velkoobchodni ceny tak, aby nebylo prakticky mozne konkurovat ani jejich vlastnim "lowcost" znackam (Blesk, Mobil). Pripadne uzaviraji dohody pouze s ruznymi polopodvodnymi spolecnostmi, ktere drzi vysoke ceny a vyuzivaji ne zrovna etickych zpusobu prodeje. GTS se to povedlo jen diky nekolikaletemu snazeni a natlaku a pomerne silne pozici na trhu. Ale i presto je GTS silne svazana nevyhodnymi podminkami, nevyhodnymi cenami a ruzne nesmyslnymi polatky od materskeho operatora.

Osobne si myslim, ze je to zamerna strategie mobilnich operatoru aby zdiskreditovali pozici mvno jeste nez se nam podari dosahnout na vyhodnejsi podminky a prime propojeni po uplatneni regulace. Ta se ocekava za nekolik mesicu.

Osobne si myslim, ze opravdova konkurecne zacne pusobit az po uplatneni regulace.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den!

Mám několik otázek, především pro autora "voocall". Máte-li něco společného s Canistec s.r.o., Dřísy 187, pak jsem asi na správné adrese.

Provozujete pod obchodním názvem voocall VoIP pro mobily a pod názvem mujtelefon VoIP pro pevné linky. Proč to není pod jednou značkou, resp. v jedné síti?
Když si u Vás registruji pevnou linku (mujtelefon), nikde jsem si nevšiml, že by bylo nutné vyplnit u geografických čísel polohu (adresu). Proč, když to údajně vyžaduje snad zákon?
Čísla pro pevnou linku jsou u ČTÚ vedená na fi. Dial Telecom a.s., Křižíkova 36a/237, Praha. Vy je pouze přeprodáváte a vše i s HW je u této firmy?

V rejstříku jsem našel, že snad jedna Vaše firma je v likvidaci. Nepostihne to také VoIP???

Odkazy: http://www.dialtelecom.cz/cz/produkty_a ... y/voip.php
http://www.ctu.cz/ctu-online/vyhledavac ... 0111&type=

http://www.voocall.cz/coajak_kontakt.html http://www.mujtelefon.cz/kontakt http://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB. ... HISTORIE=0

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/tomas-urbanek/
Kad

Příspěvek od Kad »

A s takovou firmou by se měl spojit Odorik a spolupracovat?! Aby pak nešel ke dnu i s našimi drobnými....
ViR

Příspěvek od ViR »

Hihni :-).
Návštěvník píše:Mám několik otázek, především pro autora "voocall". Máte-li něco společného s Canistec s.r.o., Dřísy 187, pak jsem asi na správné adrese.
I když nejsem autor "voocall", dovolím si mít pár poznámek :-)
Návštěvník píše:Provozujete pod obchodním názvem voocall VoIP pro mobily a pod názvem mujtelefon VoIP pro pevné linky. Proč to není pod jednou značkou, resp. v jedné síti?
Podle mne proto, že takové bylo podnikatelské rozhodnutí při zavádění nové služby a nové značky (Vooocall) :-). Kdyby to nevyšlo, protože ještě před cca rokem bylo i na ČTÚ vůči CallBacku mnoho nevole, a nebo kdyby nebyl mezi lidmi zájem, prostě by se ta nová služba ukončila bez podstatného vlivu na starou a zavedenou službu a značku, a bylo by... (jinak, proč TO2 nabízí své předplacenky pod značkou bleskMOBIL?).
Návštěvník píše:Když si u Vás registruji pevnou linku (mujtelefon), nikde jsem si nevšiml, že by bylo nutné vyplnit u geografických čísel polohu (adresu). Proč, když to údajně vyžaduje snad zákon?
Zákon to až přesně takto nevyžaduje (ale zrušená a pouze částečně již znovu obnovená "špehovací vyhláška"). Je dobré, nepracovat s domněnkami. Nicméně, operátor má právo toto po účastníkovi u veřejně dostupné služby elektronických komunikací požadovat, byť bez vyhlášky neví asi úplně přesně co a v jakém rozsahu. A já osobně bych to doporučil, protože dříve nebo později patrně opět stát začne nutit operátory, aby šmírovali své zákazníky (což ústavní soud zrušil), a ty údaje budou všechny potřeba. Jinak není až tak pravda, že by Canistec adresu vůbec nechtěl, požaduje ji ve fakturačních údajích. Je ale pravda, že ty se nemusí krýt s umístěním linky.

Ale s ohledem na to, že od července budou, nepletu-li se, účastníci Voocall i MujTelefon převedeni na nové systémy, nejspíš řešíme zbytečnosti... (MujTelefon totiž podle mne dosud běží na pouze inovovaném starém systému z doby, kdy to nebyla veřejně dostupná ale neveřejná služba, a proto má prostě některé věci jinak, než kdyby se to programovalo dnes...)
Návštěvník píše:Čísla pro pevnou linku jsou u ČTÚ vedená na fi. Dial Telecom a.s., Křižíkova 36a/237, Praha. Vy je pouze přeprodáváte a vše i s HW je u této firmy?
Komu ČTÚ přidělil primárně čísla vůbec neřešte. Nějakých deset let už totiž existuje přenositelnost. A ta běží z hlediska fungování úplně mimo přímý vliv úřadu. Ten ji pouze "opatřením obecné povahy" svěřil do péče "společného řešení" operátorů a sám do toho nevstupuje.

V praxi je to tak, že ČTÚ někomu číslo přidělí, u někoho jiného může být umístěno v systému RDČ/TDM/E1/SS7, někdo jiný může být veden jako operátor v RNPDB-FNG (někam jinam se mohou směrovat hovory přes SIP či H.323) a někdo jiný třeba poskytuje veřejně dostupné telefonní služby účastníkům. Vy přitom, jako telekomunikační "outsider" nemáte šanci se legálně dostat k detailům, protože ty směrovací údaje jsou neveřejné, dostupné pouze operátorům (a v případě potřeby ČTÚ). Čili buď se staňte operátorem, a pak se k tomu (možná) dostanete, nebo to neřešte :-). Není to úplně triviální.
Návštěvník píše:V rejstříku jsem našel, že snad jedna Vaše firma je v likvidaci. Nepostihne to také VoIP???
Zkuste si nastudovat rozdíl mezi likvidací společnosti a úpadkem společnosti :-). Je dost podstatný. Jinak, společnost, jako právnická osoba, je ze své podstaty "věčná". Takže, na rozdíl od živnostníka, který jednoho dne umře, chcete-li zrušit právnickou osobu, musíte ji napřed "zlikvidovat". Což není nic jiného než ukončení činnosti právnické osoby, vypořádání pohledávek a závazků, rozdělení zůstatku majetku, zrušení registrací např. u zdravotní pojišťovny a sociálky, doplacení daní a získání potvrzení o tom všem. A když se to všechno udělá a jsou na to potřebné "bumážky", tak je donesete na obchodní rejstřík (nebo jinam, pokud jde o právnickou osobu, evidovanou v jiném rejstříku) a tam ji slavnostně z toho rejstříku vymažou, čímž ji nechají zemřít... ;).
Odpovědět