Odorik bude virtuální mobilní operátor
Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor
Taky jsem psal, že ta cena asi bude vyšší než internetové ceny. Ano, je pravda, že u ceny 2 CZK/min na mobil by to mělo proti callbacku stále nějakou výhodu, ale už ne tak velkou.
Za stávajících snižujících se poplatků a pochopitelnou strukturou zákazníků hledajících úspory je pro Odorik stát se virtuálem logická cesta udržení se na trhu a vytváření legitimního zisku. Nemyslím že ověřená vstřícnost a spolehlivost tím bude výrazně ohrožena, ale je jasné, že musí některé služby zpoplatnit.
ono když někdo provolá měsíčně 50 korun, tak ta cena 2 Kč/min je oproti předplacence skvělá. Pokud provoláte měsíčně 300 nebo 500 anebo více minut, tak už se ohlížíte kolem.
jak jsem psal výše, není mi jasné, proč by virtuál s desetitisíci čísel měl mít horší pozici než šedivák. Mělo by to být naopak.
Už mě napadlo založit Spolek moravských záhradkářů a pěstitelů tulipánů - každý kdo by vlastnil zahradu nebo prokázal, že ji má pronajatou a pěstuje tulipány, mohl by být členem Spolku. Za to by mohl užívat VPN včetně 5 rodinných příslušníků. Za 300 korun 300 minut, další minuty po 1,90, volání mezi sebou zdarma... Přiřadil bych to pod "svou" sro zabývající se finančním poradenstvím. Jak snadné... ale taková je realita. Proč by měl být na tom regulérní virtuální operátor hůře a nakupovat dráž než šedivka?
jak jsem psal výše, není mi jasné, proč by virtuál s desetitisíci čísel měl mít horší pozici než šedivák. Mělo by to být naopak.
Už mě napadlo založit Spolek moravských záhradkářů a pěstitelů tulipánů - každý kdo by vlastnil zahradu nebo prokázal, že ji má pronajatou a pěstuje tulipány, mohl by být členem Spolku. Za to by mohl užívat VPN včetně 5 rodinných příslušníků. Za 300 korun 300 minut, další minuty po 1,90, volání mezi sebou zdarma... Přiřadil bych to pod "svou" sro zabývající se finančním poradenstvím. Jak snadné... ale taková je realita. Proč by měl být na tom regulérní virtuální operátor hůře a nakupovat dráž než šedivka?
Protože to není tak říkajíc "pro všechny". I přesto, že tyto nabídky mají i mamutí firmy, tak stejně se k nim široká veřejnost nedostane, kdežto k takovému Blesku (Plesku
) ano. Takže mají odkud (ostatní zákazníci) tyhle nabídky, které jsou kolikrát i pod cenou dotovat. Můžete sice namítat, že tyto nabídky jsou kolikrát nabízeny veřejně, ale je to v rozporu s VP/Smlouvou (ted si nejsem jistej s čím
)
Tot můj skromnej názor.

Tot můj skromnej názor.

paty07: Není problém, aby se dostala soukromá osoba k šedivákovi. Existují vyjímky v rámci nějakého firemního segmentu jistě, ale k šedivákovi se dostat je snadné i soukromě. Už to není výsada pouze pro firemní segment. Nevidím důvod, pokud chce bejt Odorik konkurence schopnej, aby měl vysoký ceny GSM volání. Bejt stejně drahej jako Blešoun, tak to by se vydal Odorik špatnou cestou. Pokud bude levnější, může přetáhnout předplacenkáře Blesk Mobilu, kam uteklo kvantum nespokojených lidí od zlodějský velký trojky.
Nehledě na to,že spousta lidí dá raději přednost seriozní firmě před pofidernim šedivákem.

Neříkám, že to je problém kolikrát i volaj jako partnerksá firma Téčka, ale myslím, že to odporuje VP. Vím že na mobilmanii je inzerce, kde nabízí spousta šediváků. Zatím bych asi nepředjímal, s čím přijde odorik, nicméně i když bude stejně drahej jako BM, tak přejdu už jenom kvůli tomu, že jsem spokojenej s jeho VOIP službama. 

řada šedých operátorů jede legálně. Zavážou se u GSM operátora, kdo všechno bude ve VPN síti. Zaručí se kritérii, že nebudou poskytovat SIMky jiným lidem. A to je právě společný zaměstnavatel nebo sdružení nebo příslušnost ke komoře apod. A pokud nabídnou službu "cizím" lidem, tak to už je porušení VOP. Aby se peníze co nejvíce točili, tak každému subjektu obvykle poskytnou 4-5 dalších SIM karet pro rodinné příslušníky.
Proto si myslím, že tak velký virtuál jako je Odorik musí být pro naší velkou trojku lákavý, a že se budou předhánět, kdo ho získá - resp. aby ho nezískala konkurence. A to je správné.
To co tady předvedla O2 s Bleskmobilem je výsměch a tragikomedie, je to dobré třeba pro ty co mají drahé předplacenky a málo volají apod.
Proto si myslím, že tak velký virtuál jako je Odorik musí být pro naší velkou trojku lákavý, a že se budou předhánět, kdo ho získá - resp. aby ho nezískala konkurence. A to je správné.
To co tady předvedla O2 s Bleskmobilem je výsměch a tragikomedie, je to dobré třeba pro ty co mají drahé předplacenky a málo volají apod.
luky: Souhlas a navíc ono ten výsměch používá dost lidí. Jakmile se strhne u Odorika cenovej boom, bude mít Odorik jasnou převahu. Lidi jsou otrávený a jsou lačný po levnějším GSM volání.Tohle bude pro Odorik velká šance rozčísnout tady tu zatuchlou GSM kotlinu. 

@luky: Souhlas, az na tohle:
Takze predplacenkari, to neni jen par "socek", jak to vidi kazdy, kdo pouziva pausal a mysli si, ze mit pausal je COOL.
Nabidka BleskMobilu je pro predplacenkare nasich tri silene predrazenych GSM operatoru skutecne vyborna nabidka,
takze az prijde Odorik s jeste o malinko lepsi a hlavne sirsi nabidkou, bude to proste BOMBA!
Obrovsky uspech je podle mne uz predem jisty ...
Uvedomte si, ze predplacenky v CR pouziva zhruba polovina lidi (z tech co maji mobily), myslim ze naposledy jsem nedavno videl cislo 45%.luky píše:To co tady předvedla O2 s Bleskmobilem je výsměch a tragikomedie, je to dobré třeba pro ty co mají drahé předplacenky a málo volají apod.
Takze predplacenkari, to neni jen par "socek", jak to vidi kazdy, kdo pouziva pausal a mysli si, ze mit pausal je COOL.
Nabidka BleskMobilu je pro predplacenkare nasich tri silene predrazenych GSM operatoru skutecne vyborna nabidka,
takze az prijde Odorik s jeste o malinko lepsi a hlavne sirsi nabidkou, bude to proste BOMBA!
Obrovsky uspech je podle mne uz predem jisty ...
Mám dotaz. Nedojde v souvislosti s tím ke zhoršení podmínek stávajících služeb (VoIP)?