Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od xsouku04 »

nunyf píše:Nevím co by se dělo kdyby operátoři snížili ceny u předplacenek kolem 2kc,to by asi byla poslední rána z milosti pro virtuály,toho se klidně můžeme dočkat vyčůraní jsou na to dost.
I kdybychom měli stejnou cenu jako předplacenky přímo od trojky, ti lidi co budou mít od nás VoIP, nám pravděpodobně dají přednost. Mít vše přehledně pod společným kreditem a slevu na volání do VoIP geo a nomad čísel je dostatečný důvod .... I tak si myslím, že příští měsíc je jen začátek a ještě se to bude určitě tak rok vyvíjet.
nunyf

Příspěvek od nunyf »

xsouku04 píše:
nunyf píše:Nevím co by se dělo kdyby operátoři snížili ceny u předplacenek kolem 2kc,to by asi byla poslední rána z milosti pro virtuály,toho se klidně můžeme dočkat vyčůraní jsou na to dost.
I kdybychom měli stejnou cenu jako předplacenky přímo od trojky, ti lidi co budou mít od nás VoIP nám pravděpodobně dají přednost. Mít vše přehledně pod společným kreditem a slevu na volání do VoIP geo a nomad čísel je dostatečný důvod .... I tak si myslím, že příští měsíc je jen začátek a ještě se to bude určitě tak rok vyvíjet.
Neměl jsem na mysli přímo Odorik ale hlavně ty co mají přijít a hlavně pokud jich má být kolem 15ti tak ten krajíc na rozdělení bude hodně malý a taky jak nízko budou ochotni jít opové z cenami za neomezený tarif to s čím přišli ještě určitě není konec.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

To je pravda. Myslím, že zde není moc prostor pro 10 virtuálů, kteří nabízí úplně to stejné za podobnou cenu. V ČR je na to prostě příliš malý trh, a není to moc nízkonákladové, pokud deset operátorů dělá to stejné v malém. Nedává moc smysl. Přežijí jen ty opravdu nízkonákladoví, nebo ti, kteří dovedou přidat něco navíc.
Odorik by měl být nízkonákladový i přidat něco navíc. A pokud by se ukázalo, že v dané oblasti není pro nás místo, začneme dělat něco trochu jiného, co jen tak někdo neumí/nedělá, ale část lidí to využije.
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:To je pravda. Myslím, že zde není zde moc prostor pro 10 virtuálů, kteří nabízí úplně to stejné za podobnou cenu. V ČR je na to prostě příliš malý trh, a není to moc nízkonákladové, pokud deset operátorů dělá to stejné v malém. Nedává moc smysl. Přežijí jen ty opravdu nízkonákladoví, nebo ti, kteří dovedou přidat něco navíc. Odorik by měl být nízkonákladový i přidat něco navíc. A pokud by se ukázalo, že v dané oblasti není pro nás místo, začneme dělat něco trochu jiného co jen tak někdo neumí/nedělá, ale část lidí to využije.
Ona část operátorů do toho šla nikoli proto, že by očekávala získání nových klientů, ale proto, že jim velká trojka začala stávající klienty, hlavně typu malých firem, díky komplexnosti služeb "odsávat". Takže cílem některých není až tak na mobilních službách vydělat. Stačí jen netratit, ale přitom mít možnost, poskytnout zákazníkovi balíček navzájem inteligentně propojených služeb (nejen jedna částka na jedné faktuře, jak se mnozí domnívají). Tady má Odorik velmi slušnou šanci obstát i u firem, protože svá zařízení dokonale zná (nenakupuje je "na klíč" včetně servisu, jako mnozí jiní), umí pružně reagovat na poptávku, i odstraňovat případné bugy.

BTW, jeden úsměvný "bug" jsem o víkendu zachytil u konkurence - web pro mobilní telefony nelze obsluhovat z dotykového smartphone proto, že používá technologii vyskakovacích/zaskakovacích roletových meníček. Ta se sice bez problémů dají obsluhovat myší na PC, ale na 3,5" dotykovém displeji telefonu již nikoli. Co je na tom legrační je, že "starý" web téhož operátora pro pevné VoIP linky tímto netrpí a na mobilu jede jak víno...
nunyf

Příspěvek od nunyf »

xsouku04 píše:To je pravda. Myslím, že zde není zde moc prostor pro 10 virtuálů, kteří nabízí úplně to stejné za podobnou cenu. V ČR je na to prostě příliš malý trh, a není to moc nízkonákladové, pokud deset operátorů dělá to stejné v malém. Nedává moc smysl. Přežijí jen ty opravdu nízkonákladoví, nebo ti, kteří dovedou přidat něco navíc.
Odorik by měl být nízkonákladový i přidat něco navíc. A pokud by se ukázalo, že v dané oblasti není pro nás místo, začneme dělat něco trochu jiného co jen tak někdo neumí/nedělá, ale část lidí to využije.
Rozumný názor,vidím že to pro Vás není jenom práce ale asi i koníček já osobně bych v dnešní situaci do gsm rozhodně nešel.Když to řeknu popravdě dnes když už jsem v důchodu tak doba kdy jsem měl věčně telefon na uchu už je pryč a tolik nejsem mimo domov.Při cestě do středu města asi 400m narazim na 4 free wifi kde je použitelný signál na volání a 3budky kde mi stačí karta Odoriku takže vlastně simku mam na příchozi hovory ze zvyku.Hlavně díky Odoriku mám kontakt s dcerou která má 910 a hodně je mimo republiku.Takový trochu červený telefon jako měl Husák s Brežněvem.Co se týče kvality když volá přes 3g z iphonu většinou to nelze poznat.Takže jestli lze něco nového udělat ve voip držím Vám palce.
nunyf

Příspěvek od nunyf »

ViR píše:
xsouku04 píše:To je pravda. Myslím, že zde není zde moc prostor pro 10 virtuálů, kteří nabízí úplně to stejné za podobnou cenu. V ČR je na to prostě příliš malý trh, a není to moc nízkonákladové, pokud deset operátorů dělá to stejné v malém. Nedává moc smysl. Přežijí jen ty opravdu nízkonákladoví, nebo ti, kteří dovedou přidat něco navíc. Odorik by měl být nízkonákladový i přidat něco navíc. A pokud by se ukázalo, že v dané oblasti není pro nás místo, začneme dělat něco trochu jiného co jen tak někdo neumí/nedělá, ale část lidí to využije.
Ona část operátorů do toho šla nikoli proto, že by očekávala získání nových klientů, ale proto, že jim velká trojka začala stávající klienty, hlavně typu malých firem, díky komplexnosti služeb "odsávat". Takže cílem některých není až tak na mobilních službách vydělat. Stačí jen netratit, ale přitom mít možnost, poskytnout zákazníkovi balíček navzájem inteligentně propojených služeb (nejen jedna částka na jedné faktuře, jak se mnozí domnívají). Tady má Odorik velmi slušnou šanci obstát i u firem, protože svá zařízení dokonale zná (nenakupuje je "na klíč" včetně servisu, jako mnozí jiní), umí pružně reagovat na poptávku, i odstraňovat případné bugy.

BTW, jeden úsměvný "bug" jsem o víkendu zachytil u konkurence - web pro mobilní telefony nelze obsluhovat z dotykového smartphone proto, že používá technologii vyskakovacích/zaskakovacích roletových meníček. Ta se sice bez problémů dají obsluhovat myší na PC, ale na 3,5" dotykovém displeji telefonu již nikoli. Co je na tom legrační je, že "starý" web téhož operátora pro pevné VoIP linky tímto netrpí a na mobilu jede jak víno...
Odorik ma taky malinký bug když mi volá dcera z 910 tak ve výpisu je volající moje jméno její číslo volaný moje jméno moje číslo když volá kamkoliv jinde je tam její jméno její číslo jak má být je to jako kdybych volal sám sobě.
Largon

Příspěvek od Largon »

nunyf píše:Odorik ma taky malinký bug když mi volá dcera z 910 tak ve výpisu je volající moje jméno její číslo volaný moje jméno moje číslo když volá kamkoliv jinde je tam její jméno její číslo jak má být je to jako kdybych volal sám sobě.
A je to i u hovorů v poslední době? Kolega to myslím nedávno opravoval. Jestli to pořád zlobí, tak kdyžtak prosím dejte vědět na kovarik (at) odorik.cz, ať se na ten váš případ podívá.
roak

Příspěvek od roak »

http://mobil.idnes.cz/test-smluv-virtua ... eratori_jm
s přehledu ro nevypadá moc dobře , proto doufám že odoriku bude mít jasné VOP a žádné kličky
ViR

Příspěvek od ViR »

roak píše:http://mobil.idnes.cz/test-smluv-virtua ... eratori_jm
s přehledu ro nevypadá moc dobře , proto doufám že odoriku bude mít jasné VOP a žádné kličky
To, že v těch VOP jsou často nesmysly, je pravda. Stejně jako je pravda to, že "mobil.idnes.cz", jakožto konkurent ostatních virtuálních operátorů (o MOBIL.CZ marketingově pečují přímo lidé z redakce!), některé závěry dTestu evidentně velmi "tvůrčím způsobem" dopracoval.

Další věc je, že jinak mohou vypadat VOP pro jednu solitérní službu typu předplacená karta (opět MOBIL.CZ či bleskMOBIL), kde jsou jednak jiné zákonné nároky na obsah (viz ZoEK), a jednak není nutno řešit situace, které vůbec nemohou vzniknout, a jinak VOP operátora, který poskytuje komplex služeb elektronických komunikací, notabene případně na bázi post-paid fakturace.

Navíc mám pocit, že v některých případech vůbec redakce dTestu nepochopila (či nechtěla chápat) třeba takováto ustanovení:

"1.2 Podmínky jsou rozděleny na dvě části. V první, Obecné části Podmínek, jsou stanoveny obecně platné podmínky poskytování všech Služeb. Obecná část Podmínek platí, pokud není ve Zvláštní části Podmínek, Specifikaci nebo Smlouvě stanoveno jinak. Specifické části Zvláštní části Podmínek, které se dané skupiny Služeb netýkají, nejsou pro danou skupinu Služeb relevantní.
1.3 Všeobecné podmínky pro poskytování konkrétní Služby jsou tvořeny Obecnou částí Podmínek a specifickou částí Zvláštní části Podmínek, příslušnou ke konkrétní Službě."

Případně:

"a) Poskytovatel poskytuje Účastníkům předplacenou službu ha-loo mobil (dále též „ha-loo mobil“). Bližší podmínky užívání ha-loo mobil jsou popsány v těchto Všeobecných podmínkách, Reklamačním řádu a Ceníku služeb, které se nachází na http://www.ha-loo.cz. Na poskytování ha-loo mobil se z podstaty věci nevztahují ty články Všeobecných podmínek, které nelze vzhledem k povaze služby ha-loo mobil použít."

Kdyby toto někdo řádně četl a chápal (a ne jen počítal písmenka, a podle toho hodnotil) zajisté by seznal, že je tam celkem pochopitelná struktura (u hromadných typových smluv častá), že není-li dohodnuto něco jiného (a není-li to v konkrétním případě v rozporu s předpisem vyšší právní síly) pak platí VOP. Jsou-li specifické podmínky ke konkrétní službě jiné, platí tyto specifické podmínky. A je-li ještě odchylné individuální ujednání, pak platí to individuální ujednání. Čili logický postup toho co je součástí jednotlivé smlouvy jde od obecného ke konkrétnímu.

Uvedeným ovšem nechci tvrdit, že ty VOP jsou bezchybné, a že bych je osobně neřešil koncepčně zcela jinak, zejména pro retail. (Je na nich totiž až příliš vidět, že jsou to postupně modifikované "staré" ha-velí VOP, původně určené pro služby firemní klientele....)
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Dalsi ohlaseny virtual "City mobile" s predbeznymi inforamcemi:
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/city ... fault.aspx

Uctovani 60+30 nebo 60+1
Zarazejici jsou ceny od 0.60 Kc do 2.70 Kc !?!
Odpovědět