Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
brabitom

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od brabitom »

ViR píše:Odorik mobil už je zahrnut v Tarifonu - http://www.tarifon.cz/. Zkusil jsem si nechat spočítat pár modelových potřeb čerpání služeb. A hezky vychází třeba 10 minut volání 10 SMS a 10 MB dat, kde se krásně ukazuje výhodnost nebalíčkovaných dat pro "malospotřebitele", ve srovnání s konkurencí. A to tyto kalkulačky neumí "uvažovat" třeba s CallBackem...
Akorát je u Odoriku uvedeno, že je bez paušálu, což není úplně přesné ;)
ViR

Příspěvek od ViR »

brabitom píše:Akorát je u Odoriku uvedeno, že je bez paušálu, což není úplně přesné ;)
Máte pravdu. I když to uvádějí u "volání po internetu", celkem snadno se to přehlédne. Takže by pro ty, co nejsou dostatečně pozorní (což je možná většina, nevím...) měli doplnit, že u GSM už paušál je.

Pokud se k tomu ovšem dostanete přes hledání mobilního operátora podle potřeby služeb, je tam paušál uveden...
lifdo69

Příspěvek od lifdo69 »

Ten "paušál" je tam uvedený. 31kč měs.
brabitom

Příspěvek od brabitom »

lifdo69 píše:Ten "paušál" je tam uvedený. 31kč měs.
ViR píše:Máte pravdu. I když to uvádějí u "volání po internetu", celkem snadno se to přehlédne. Takže by pro ty, co nejsou dostatečně pozorní (což je možná většina, nevím...) měli doplnit, že u GSM už paušál je.

Pokud se k tomu ovšem dostanete přes hledání mobilního operátora podle potřeby služeb, je tam paušál uveden...
Pravda, přehlédl jsem se. Tím ale, že je tam Odorik jako mobilní operátor i jako "volání po internetu", je to trochu zmatečné a služby se v přehledech prolínají. No, to není moje starost :)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

[quote="lifdo69"]Ten "paušál" je tam uvedený. 31kč měs.[/quote]

a ještě tam mají uvedeno, že v paušálu je zahrnut 1MB dat/den... což přece taky není?
ViR

Příspěvek od ViR »

Návštěvník píše:
lifdo69 píše:Ten "paušál" je tam uvedený. 31kč měs.
a ještě tam mají uvedeno, že v paušálu je zahrnut 1MB dat/den... což přece taky není?
Tak jim to napište - to je celkem zřejmá chyba. A v tom případě by také měla být cena paušálu o celou 1 Kč menší :-)
Belzebub331

Příspěvek od Belzebub331 »

Dobrý čtenářům a fandům fóra i uživatelům Odoriku, jíž sám prostřednictvím volání s počítače též jsem. Po tel.hovoru s operátorem Odoriku jsem dostal jeho souhlas zveřejnit zde tento dotaz a požádat Vás všechny o radu a pomoc. Vzhledem k tomu, že žiji v oblasti, kde je i po mnohaletém stěžování mobilním operátorům stále nedostatečný signál - naprosto nedostatečné pokrytí od T-Mobile / a i Vodafone / a u zapnutého starého kompu taky furt nesedím, nemohu služby Odoriku přes tyto operátory používat v mobilu - Voip Odoriku už více než rok používám. Mobilní signál je tu mizerný a navíc závislý na vlivech počasí atp, a to natolik, že telefonování uvnitř domů není v podstatě vůbec možné a venku a to za jakéhokoliv počasí se musí hledat místo, chodit, točit a tak dále, čekat,než vůbec "naběhne"signál, a běhání na kopec nad domem už mne za ta léta už taky omrzelo. Nemohu tak tedy služby Odoriku v mobilu přes tyto operátory používat v okolí domu v rozsahu několika set metrů. Navíc přítelkyně má T-Mob paušál, volání zadara v síti po 19hod,volné víkendy s rodinou atd, tudíž u ní zatím změna operátora zatím taky nepřipadá do úvahy a tam zase vynechává v domě signál O2, ale ještě to občas jde a venku snad jakštak, ale Vodafone sotva najede. Oba asi tedy u jednoho operátora budeme stěží, snad pod tím O2 by to možná s bídou šlo ale měnění čísel po letech užívání taky asi nepřipadá do úvahy.Chtěl jsem si již i v minulosti pořídit zesilovač mobilního signálu, repeater, i cena snad ještě šla, ale skončil jsem na nutnosti prý instalovanou venkovní a vnitřní antény naladit pomocí drahých měřících přístrojů , jež nikdo toho znám z okolí nemá a pán, který mi radil a zrealizoval by mi to zařízení byl od mého bydliště okolo 360Km.Taky otázka povolení a legitimity tohoto zařízení není tak snadná. Prosím tedy o radu na levného Voip a zároveň i mobilního operátora jako Odorik, nebo jen mobilního s neomezeným voláním, či voláním v síti zdarma, ale pro mě pod O2, pro ní od T-mob, i když zase nutnot používat další telefon, či pořizovat nový duální je taky finančním výdajem a starostí navíc, já jsem už delší dobu nezaměstnaný a už nepobírám podporu a ona má starosti po rozvodu se splácením hypotéky a opravováním starého domu, aby jí do něj neteklo a mohla s dětmi v klidu žít taky dost.Nebo prosím o radu na neomezené či velmi levné telefonování od O2, či některou z jeho šedivek, jako je Bonerix a další, prý snad Mittal, Moráviatel, Hermod pro hasiče adp., jen zase jak se k nim dostat? Možná mi pomůže k lepšímu signálu Vodafone v tisku avizované propojení vysílačů Vod.+ O2, ale kdo ví, kdy to bude...A internet, na který zde mám jen 2 možnosti připojení a to Start, od O2 za 404Kč s rychlostí do 2Mb/s mi taky pije pěkně krev, rád by to změnil, získal lepší nabídku, třeba i s tím mobilním voláním,ale u koho, dyž tu nic jiného nejde, a za do 8Mb/s chtějí již 500Kč a rok úvazek, do kterého se nemohu nyní za svých nejistých finančních podmínek pustit, jde to tu navíc taky po starém tel.káblu, ze staré ústředny ve vzdálenosti 3,2Km s max. rychlostí jen 3,5Mb/s. V panelácích o 3,5km níže se jen na optickém kabelu a při xx možnostech nahlas smějí, běhat za signálem,i v zimě ven, nebo se obléci a jít si na kopec povykládat za signálem, internet zn.hlemýžď, problémy se signálem televize atd..., jo naše hezké údolíčko v Zubří je holt malé a poměrně úzké. Jinou možností by bylo ještě wifi internet s nižší měsíční platbou od firmy Internet & Pocitace - LUDIK, http://www.ludik.cz/, přijímač první od vysílače je na vedlejším domě, jede toprý na frekvenci 5Ghz, jenže tam je zase investice do pořízení přijímače, přímo v domě mají více dětí a xx počítačů, jež na tom jsou napojeny, co můžou a kdo ví, jestli by mi pak VOIP volání ještě fungovalo bez výpadků, to by si možná taky nepomohl. Omlouvám se, že narušuji tímto dotazem toho fórum, ale nejsem zase na internetu tak "kovaný", aby uměl zakládat další vlákna atd. Kdo chcete a víte prosím poraďte, jak mou obtížnou situaci vyřešit.Všem předem děkuji za pochopení i rady.
romsur

Příspěvek od romsur »

Tak mi do SMS přišlo, že tel. číslo bude přeneseno do sítě nového poskytovatele 29.08. (o přenos přes Odorik jsem žádal 14.8.). To znamená, že toho 29. ráno už dát do mobilu tu SIMkartu Odoriku?
Filip

Příspěvek od Filip »

Belzebub331:
Řešením pro Vás je kromě repeateru pravděpodobně jedině vytvoření vlastní sítě wi-fi nebo využití DECT telefonu.

Pro vytvoření wi-fi sítě a telefonování přes ni potřebujete wi-fi router + telefon, který umí wifi. Cca 2500,- Kč. Druhá možnost je bezdrátový DECT telefon, cena bude podobná. Tato zařízení Vám vytvoří lokální síť v jejímž dosahu můžete volat přes VOIP. Teoreticky můžete pokrýt celý Váš dům + menší okolí. Tzn. pak voláte za ceny Odorika, pokud by přítelkyně měla jeho sim, je to 0,59 Kč/min. Pokud by i přítelkyně použila výše popsaný způsob, budete si volat zdarma.

Pokud by Vás zajímalo něco konkrétněji, napište mi na fvorba[zavinac]centrum.cz.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

romsur píše:Tak mi do SMS přišlo, že tel. číslo bude přeneseno do sítě nového poskytovatele 29.08. (o přenos přes Odorik jsem žádal 14.8.). To znamená, že toho 29. ráno už dát do mobilu tu SIMkartu Odoriku?
Přenos se děje v brzkých ranních hodinách. Stará SIM karta by po šesté ranní již neměla fungovat a jede jen nová.
Odpovědět