Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
JPT

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od JPT »

Zdravím, jak to vypadá s virtuálem přes Vodafone ? A bude se tam teda platit ten denní poplatek ?
sandisk79

Příspěvek od sandisk79 »

Také by mě toto téma zajímalo. Zima na krku, wifi bude fungovat zase nejspíše všelijak, čili když to nepůjde přes VoIP, velice by se hodila alternativa a signál od Vodafonu tady mám lepší než od T-Mobile.
pav

Příspěvek od pav »

JPT píše:Zdravím, jak to vypadá s virtuálem přes Vodafone ? A bude se tam teda platit ten denní poplatek ?
Také by mě to zajímalo. Odoriku držím palce a pokud nabídne něco zajímavého, tak bych k němu rád přešel. Co je pouze trochu škoda, že zatím neexistuje roaming a "odorikův mobilní email", na který by se mohly přeposílat e-maily a zákazník by díky SMS věděl, co mu přišlo za e-mail. Standardní operátoři tuto službu nabízí zdarma.
pav

Re: Vodafone

Příspěvek od pav »

xsouku04 píše:
pav píše:Jak to aktuálně vypadá s rozšířením služeb do sítě Vodafonu ?

Držím Odoriku palce, ať se mu podaří vyjednat co nejlepší podmínky. Docela mě aktuálně zaujala nabídka One mobilu ( http://www.onemobile.cz/osobni/osobni-tarify/ ) - 1 minuta volání za 1,50 Kč a bez měsíčního poplatku. To už je hodně dobrá cena :-)
Předpokládám, že "zapomněli" napsat že s účtováním 60+60 a i tarif "bez závazku" je se smlouvou, kde zákazník ručí celým svým majetkem.

Tarifikace u tarifu bez závazku je 60 + 30, což mírně výslednou cenu prodražuje, avšak jedná se i ve výsledku o to nejzajímavější, co je na trhu. Výpovědní lhůta je ale 3 měsíce (pokud je ale měsíční paušál 0 Kč, tak s tím není žádný problém). Plusem je aktivace i přenos čísla zdarma. Je vidět, že drobné možnosti ke snižování cen u virtuálních mobilních operátorů tu jsou. A třeba se i Odorikovi podaří u VFN vyjednat obdobně zajímavé podmínky.
JPT

Re: Vodafone

Příspěvek od JPT »

pav píše:....Docela mě aktuálně zaujala nabídka One mobilu ( http://www.onemobile.cz/osobni/osobni-tarify/ ) - 1 minuta volání za 1,50 Kč a bez měsíčního poplatku. To už je hodně dobrá cena :-)

....jedná se i ve výsledku o to nejzajímavější, co je na trhu.....
Taky mě to zaujalo a i jsem se na to ptal jestli s tím někdo nemá zkušenosti, protože je cena tak nízká a stránky vypadají amatérsky, tak tomu moc nevěřím. Navíc ta firma vznikla tušim v květnu 2013 i ta překupnická s energiemi, tak fakt nevím.
Nevím co nejhoršího by se mi mohlo stát, když bych tam přešel a byli to nějací podvodníci nebo amatéři, tak se mi to nechce moc riskovat.

Odoriku věřím, ale nelíbí se mi ten poplatek za SIM, takže k němu bohužel nepřejdu.
sudetak

Příspěvek od sudetak »

Tak jsem vsadil na Odorik, přetáhnu k nim celou skupinu čísel z rodiny.
Doufám, že časem se toho měsíčního paušálu zbaví a zprovozní roaming,
jezdím dost často za hranice a vozit další kartu je komplikace.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Jezdit často do zahraničí a vsadit na operátora, který poměrně dlouhou dobu není schopen zprovoznit roaming, když jiní včetně one man projektů to umí od samého začátku, je poněkud zvláštní.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

sudetak píše:Tak jsem vsadil na Odorik, přetáhnu k nim celou skupinu čísel z rodiny.
Doufám, že časem se toho měsíčního paušálu zbaví a zprovozní roaming,
jezdím dost často za hranice a vozit další kartu je komplikace.
Na Roaming moc nespoléhejte. Pokud chcete roamovat je lepší si koupit speciální roamingovou kartu a tu nabízí ukrajinská společnost Eureka. Více na http://www.evrika.ua/cz/
Vozit více SIM karet není žádná komplikace, je to jen výmluva lidí, co si nechtějí koupit Duální telefon 8-) Já mám třeba dva duální telefony = 4 SIM karty. :lol:
MiD

Příspěvek od MiD »

Jezdit často do zahraničí a vsadit na operátora, který poměrně dlouhou dobu není schopen zprovoznit roaming, když jiní včetně one man projektů to umí od samého začátku, je poněkud zvláštní.
Ja som tiež ten prípad, a dôvod je ten, že Odorik mi jednoducho vyhovuje najviac (máme už u neho aj VOIP), som s ním a jeho možnosťami dosť nadšený (napr. možnosti callbacku a hlavne presmerovania a tak možnosť telefonovať z mobilu na mobil za 1.18 s tarifikáciou 1+1, možnosť mať dlhodobo linku aj v zahraničí, nebalíčkované data pre občasné použitie a iné) a má u mňa dostatočnú dôveru, že to zprevádzkuje v dohľadnej dobe... Pre zahraničie máme zatiaľ záložné riešenie, až bude roaming tak zrušíme posledný účet u Vodafone a prechádzame úplne na Odorik. Nechce sa nám však zatiaľ prechádzať dočasne k nejakému inému operátorovi, keď vieme, že chceme byť dlhodobo u Odorika...

...a vyhovuje mi, že sa Odorik nad podmienkami poskytovania služieb zamýšľa a snaží sa vyhnúť komplikáciám spôsobeným nevhodne nastavenými pravidlami hry, napr. ručením celým svojím majetkom a pod.
MiD

Příspěvek od MiD »

helmut.niederman píše:Na Roaming moc nespoléhejte. Pokud chcete roamovat je lepší si koupit speciální roamingovou kartu a tu nabízí ukrajinská společnost Eureka. Více na http://www.evrika.ua/cz/
Vozit více SIM karet není žádná komplikace, je to jen výmluva lidí, co si nechtějí koupit Duální telefon 8-) Já mám třeba dva duální telefony = 4 SIM karty. :lol:
Každý má svoj spôsob používania telefónu. Pre tých, ktorí síce jazdia veľmi často do zahraničia, ale nepotrebujú tam volať od rána do večera, ale chcú byť v kontakte pre prípad potreby, t.j. občasné telefonovanie (s callbackom), občasné SMS typu doleteli sme vporiadku či potvrdzovacie SMS v elektronickom bankovníctve (tie faktúry majú splatnosť práve keď sa vydáte nacestu...) sa bohate vyplatí roaming.

Kupovať si ďalší telefón, keď máte taký, s ktorým ste spokojný je drahý nezmysel...
Odpovědět