Odorik data

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
0re1

Odorik data

Příspěvek od 0re1 »

Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)? Celkem by se mi libilo, kdybych nemusel pouzivat sluzeb tretich stran pro pripojeni k internetu a jel na mobilnim telefonu jenom pres Odorika s tim, ze bych vedel, ze si Odorik osefuje kvalitu dat. pripojeni tak, aby tam mohlo pekne chodit VOIP...
Pitomec

Re: Odorik data

Příspěvek od Pitomec »

Kvalitu dat si neošéfuje žádný virtuál, protože jenom hostuje v cizí síti.
0re1

Příspěvek od 0re1 »

Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
Zedna

Příspěvek od Zedna »

0re1 píše:Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)?
Ano, je to zde popsane v nekolika vlaknech v sekci Novinky, kde Odorik avizoval nektere predbezne informace o jeho nabidce jako virtualniho operatora.
Zjednodusene receno bude zrejme nabizet data za cenu 1Kc/MB uctovana po 1kB.
Pristi tyden by se zrejme mela zverejnit oficialni nabidka ...
huska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huska »

http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... &start=144
0re1 píše:Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)? Celkem by se mi libilo, kdybych nemusel pouzivat sluzeb tretich stran pro pripojeni k internetu a jel na mobilnim telefonu jenom pres Odorika s tim, ze bych vedel, ze si Odorik osefuje kvalitu dat. pripojeni tak, aby tam mohlo pekne chodit VOIP...
Rejpal.
ViR

Příspěvek od ViR »

0re1 píše:Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
Virtuál je na tom asi tak, jako když vám rozvážková služba rezervuje nějakou přepravní kapacitu pro pravidelný rozvoz zboží. Máte dohodnutý objem a čas přepravy, ale už neovlivníte, kam řidič náklad uloží, kudy pojede a v jakém pořadí obslouží jednotlivé zákazníky.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

0re1 píše:Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
To by ten virtuál byl sám proti sobě (kdyby to šlo a on to takto udělal), protože z normálního volání má nepochybně víc.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:
To by ten virtuál byl sám proti sobě (kdyby to šlo a on to takto udělal), protože z normálního volání má nepochybně víc.
To rozhodně ne. Ale technicky to není možné, když prostě data přes GSM za moc nestojí, tak se s tím nedá moc dělat. Přednost mají hlasové hovory, a to přímo tím, jak funguje GSM síť.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Odorik víc vydělá na VoIP hovoru za 0,59Kč/min., než na celulárním hovoru za 1,69Kč/min.? Možné to je (nehádám se), ale pak jsou odvody ve prospěch GTS nejspíš nehorázné :-(
Odpovědět