Volání na účet volaného vs Callback
Volání na účet volaného vs Callback
Dobrý den,
na stránkách http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovych_sluzeb a http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800 jsou ceny volání z mobilu 4.2 kč / min a z pevné linky 0.66 kč.
Trochu jsem se divil, tak jsem to vyzkoušel a skutečně se účtuje 4.2 kč.
Čísla 822300400, 800012345 a 800155155 jsem chápal jako přístupové body pro jednodušší callback pro osobní použití.
Ale asi to má být vysoce prestižní záležitost pro firmy. I když nevím, která firma by jako zákaznickou linku uvedla 822300400 + tónovou volbu pinu nebo linku jen pro vybrané zákaznické telefony, které musí zákazník sdělit firmě.
Je to škoda, že jsou ceny odlišné od callbacku a že není více přístupových čísel, protože jako callback by to bylo super. Nejčastěji volaná čísla by se namapovala na přístupová 800* a ta by se mohla vytáčet rovnou z telefonního seznamu v mobilu. Případně by mohlo být jednodušší směrování, kde by se zadaly pouze seznam "autorizovaných" volajících čísel a mapování přístupových čísel na volaná čísla.
na stránkách http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovych_sluzeb a http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800 jsou ceny volání z mobilu 4.2 kč / min a z pevné linky 0.66 kč.
Trochu jsem se divil, tak jsem to vyzkoušel a skutečně se účtuje 4.2 kč.
Čísla 822300400, 800012345 a 800155155 jsem chápal jako přístupové body pro jednodušší callback pro osobní použití.
Ale asi to má být vysoce prestižní záležitost pro firmy. I když nevím, která firma by jako zákaznickou linku uvedla 822300400 + tónovou volbu pinu nebo linku jen pro vybrané zákaznické telefony, které musí zákazník sdělit firmě.
Je to škoda, že jsou ceny odlišné od callbacku a že není více přístupových čísel, protože jako callback by to bylo super. Nejčastěji volaná čísla by se namapovala na přístupová 800* a ta by se mohla vytáčet rovnou z telefonního seznamu v mobilu. Případně by mohlo být jednodušší směrování, kde by se zadaly pouze seznam "autorizovaných" volajících čísel a mapování přístupových čísel na volaná čísla.
Re: Volání na účet volaného vs Callback
Ta cena, co se účtuje za volání z mobilu na linky 800... mi přijde v dnešní době nějak úplně mimo. Zrovna nedávno jsem na to také narazil. Ta nezáleží na terminačních poplatcích a není nějak regulována?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, že terminační poplatky jsou regulovány, ale originační z mobilu nikoli. Proto ta cena zamrzla na několik let staré úrovni.MaT píše:Ta cena, co se účtuje za volání z mobilu na linky 800... mi přijde v dnešní době nějak úplně mimo. Zrovna nedávno jsem na to také narazil. Ta nezáleží na terminačních poplatcích a není nějak regulována?
Dodám, že ČTÚ o tomto problémů ví, "nelíbí" se mu to, a hodlá zahrnout volání na zelené linky (800) do regulace. Ale zatím to je tak, jak to je.xsouku04 píše:Jde o to, že terminační poplatky jsou regulovány, ale originační z mobilu nikoli. Proto ta cena zamrzla na několik let staré úrovni.
-
dobrý den
Chci se zeptat
Kolik stoji zaslat mobilní čislo Simkarty včetně poštovného
Chci se zeptat
Kolik stoji zaslat mobilní čislo Simkarty včetně poštovného
Dobrý den. Nechápu Váš dotaz. Číslo SIM karty (nebo myslíte telefonní číslo přiřazené k dané SIM kartě?) můžete sice poslat i poštou - ale přijde mi, že jiné způsoby budou asi rychlejší a levnější (např. e-mail). Jinak cena - pokud to číslo napíšete na kus papíru, dáte do obálky, tak známka Vás bude stát zatím ještě stále 10 Kč.Kolik stoji zaslat mobilní čislo Simkarty včetně poštovného
A nebo to mám chápat tak, že chcete SIM kartu od Odoriku a jde Vám o to, za kolik Vám jí Odorik zašle? Pokud ano, tak Vám stejně neodpovím, protože tento Váš dopis nepatří k tomuto tématu - vůbec nesouvisí s callbackem ani voláním na účet volaného... Ale zkuste prohledat další témata na tomto fóru, kde se řeší služby MVNO. A myslím, že nějaká částka, za kolik bude Odorik karty posílat tam také padla...
Dobrý den,xsouku04 píše:Jde o to, že terminační poplatky jsou regulovány, ale originační z mobilu nikoli. Proto ta cena zamrzla na několik let staré úrovni.MaT píše:Ta cena, co se účtuje za volání z mobilu na linky 800... mi přijde v dnešní době nějak úplně mimo. Zrovna nedávno jsem na to také narazil. Ta nezáleží na terminačních poplatcích a není nějak regulována?
já, když volám z mobilu na 800012345 a ten se přesměruje na jiný mobil, tak na vašem výpisu vidím 0,66*sekunda + 0,59*sekunda. Došlo u vás ke změně? Ale nerad bych na tomto něco měnil!
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžete prosím uvést id hovoru, o kterém mluvíte? Id hovoru naleznete v podrobném výpisu ve sloupečku vpravo.pedronek píše:Dobrý den,xsouku04 píše:Jde o to, že terminační poplatky jsou regulovány, ale originační z mobilu nikoli. Proto ta cena zamrzla na několik let staré úrovni.MaT píše:Ta cena, co se účtuje za volání z mobilu na linky 800... mi přijde v dnešní době nějak úplně mimo. Zrovna nedávno jsem na to také narazil. Ta nezáleží na terminačních poplatcích a není nějak regulována?
já, když volám z mobilu na 800012345 a ten se přesměruje na jiný mobil, tak na vašem výpisu vidím 0,66*sekunda + 0,59*sekunda. Došlo u vás ke změně? Ale nerad bych na tomto něco měnil!
69505665 a 69505666
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky za nahlášení. Bohužel byla to chyba. Cena volání z mobilu na osmistovky je pořád 4.20 Kč/min. Je to tedy vhodné jen jako nouzovka pro toho, kdo má nízký kredit.pedronek píše:69505665 a 69505666
Použijte raději přednastavené zpětné volání.