dostupnost prozváněcího čísla callbacku z O2 Nadlouho
dostupnost prozváněcího čísla callbacku z O2 Nadlouho
Zdravím. Vzhledem k tomu, že z některých tarifů O2 údajně není dostupné slovenské univerzální prozváněcí číslo pro callback, tak bych se chtěl zeptat, zda má někdo z uživatelů zkušenost, že toto univerzál. prozváněcí číslo (+421.................79) funguje z předplaceného tarifu O2 Nadlouho?
Ptám se proto, že zvažuju přechod na tenhle tarif, ale dostupnost callbacku Odorika je pro mě důležitá. A když si ten tarif O2 Nadlouho aktivuju, tak už se nebudu moct vrátit ke svému stávajícímu tarifu.
Díky za zkušenosti
Ptám se proto, že zvažuju přechod na tenhle tarif, ale dostupnost callbacku Odorika je pro mě důležitá. A když si ten tarif O2 Nadlouho aktivuju, tak už se nebudu moct vrátit ke svému stávajícímu tarifu.
Díky za zkušenosti
Re: dostupnost prozváněcího čísla callbacku z O2 Nadlouho
No, podle mne toto číslo fungovat bude, i když na 100 % to nevím. A kdyby ne, tak si zkrátka za 15 Kč (nová linka + nomad. číslo) pořídíte na to prozvánění číslo vlastní. To snad není problém?Roger73 píše:Ptám se proto, že zvažuju přechod na tenhle tarif, ale dostupnost callbacku Odorika je pro mě důležitá. A když si ten tarif O2 Nadlouho aktivuju, tak už se nebudu moct vrátit ke svému stávajícímu tarifu.
Nebo nebyl by případně někdo, kdo má O2 Nadlouho a zároveň účet u Odorika, tak laskav a nevyzkoušel to (viz výše), pokud zde někdo takový je? Předem díky
No a u nové linky a nového nomadického čísla od Odorika si lze zdarma nastavit okamžité nepodmíněné přesměrování (včetně přenosu CLIP) na to slov. prozváněcí číslo? Možná bych k tomu mohl využít i své stávající nomadické číslo u Odorika, které jsem si musel zřídít kvůli pořízení CLIPu,ale k ničemu ho vlastně nepoužívám? I když je otázka, jestli bych pak mohl volat vlastně jakoby "sám sobě"? DíkyViR píše:No, podle mne toto číslo fungovat bude, i když na 100 % to nevím. A kdyby ne, tak si zkrátka za 15 Kč (nová linka + nomad. číslo) pořídíte na to prozvánění číslo vlastní. To snad není problém?Roger73 píše:Ptám se proto, že zvažuju přechod na tenhle tarif, ale dostupnost callbacku Odorika je pro mě důležitá. A když si ten tarif O2 Nadlouho aktivuju, tak už se nebudu moct vrátit ke svému stávajícímu tarifu.
nativni linka a CLIP jsou dve ruzne veci, nikdy si nebudes volat "sam sobe", chces-li na svou odorik linku, vzdy musis prozvanet na jeji nomand.
Tam jde spíš o to, zda na tom nomadickém číslu někdy přijímá nějaké hovory, nebo ne. Pokud ne, bylo by bez problémů technicky možné, aby byly příchozí hovory přesměrovány na slovenské "prozváněcí" číslo, bez toho, aby hovor přišel na SIP klienta, a odchozí hovory (s mobilním CLIP) by současně s tím hladce odcházely z interní odoričí VOIP linky.dako píše:nativni linka a CLIP jsou dve ruzne veci, nikdy si nebudes volat "sam sobe", chces-li na svou odorik linku, vzdy musis prozvanet na jeji nomand.
Ale to bych až tak nedoporučoval, protože jestliže nomadické číslo je "svázáno" s mobilním CLI kvůli tísňovým hovorům, tak by měla být zachována možnost, aby se někdo z IZS na to číslo, prezentované při tísňovém hovoru, také dovolal zpět (na SIP klienta).
Ale neměl by být principiální problém, využít jedno a totéž číslo pro obě funkce. Ideální by byla funkce CBR (Clip Based Rouoting), kterou však Odorik nepodporuje. Ale možné je i použití "zpožděného paralelního vyzvánění", nastaveného tak, že jako první půjde hovor na prozváněcí číslo, a o něco později, tak abych při pouhém prozvánění stačil zavěsit (po jednom až dvou zazvoněních), šel teprve na linku s aktivním SIP klientem.
Ano.Roger73 píše: No a u nové linky a nového nomadického čísla od Odorika si lze zdarma nastavit okamžité nepodmíněné přesměrování (včetně přenosu CLIP) na to slov. prozváněcí číslo?
Viz příspěvek výše.Roger73 píše: Možná bych k tomu mohl využít i své stávající nomadické číslo u Odorika, které jsem si musel zřídít kvůli pořízení CLIPu,ale k ničemu ho vlastně nepoužívám? I když je otázka, jestli bych pak mohl volat vlastně jakoby "sám sobě"? Díky
Z O2 to standardni (slovenske) prozvaneci cislo nefunguje, vyzkouseno na predplacence O2.
Jak zde jiz nekolikrat zaznelo, existuje alternativni neverejne prozvaneci cislo, ktere sdeli pan Soukup na pozadani.
Jak zde jiz nekolikrat zaznelo, existuje alternativni neverejne prozvaneci cislo, ktere sdeli pan Soukup na pozadani.
Existuje 11 slovenských prozváněcích čísel. To, které končí na 79, většinou funguje. Ta ostatní naopak většinou nikoli...Zedna píše:Z O2 to standardni (slovenske) prozvaneci cislo nefunguje, vyzkouseno na predplacence O2.
Připojím dotaz:
Mám zatím 1 nomadické číslo (nepřijímám na něm hovory) a 2 mobilní telefony. Mohu toto 1 nomadické číslo použít k prozvánění toho slovenského, nebo potřebuji mít 2 nomadická čísla?
Mám zatím 1 nomadické číslo (nepřijímám na něm hovory) a 2 mobilní telefony. Mohu toto 1 nomadické číslo použít k prozvánění toho slovenského, nebo potřebuji mít 2 nomadická čísla?