sip - linka pro mobilní číslo
-
sip - linka pro mobilní číslo
Dobrý den, nevim, jestli se to tu již řešilo, pokud ano, tak se prosím na mně nezlobte, nemohu to najít. Chci se optat, jestli se lze přihlásit k lince, která je určena pro sim kartu, pomocí sip/iax klienta a pokud ano, jaké číslo se bude zobrazovat u volaného. Děkuji.
Re: sip - linka pro mobilní číslo
Lze se k takové lince přihlásit a u volaného se bude zobrazovat číslo mobilu.choteborak píše:Dobrý den, nevim, jestli se to tu již řešilo, pokud ano, tak se prosím na mně nezlobte, nemohu to najít. Chci se optat, jestli se lze přihlásit k lince, která je určena pro sim kartu, pomocí sip/iax klienta a pokud ano, jaké číslo se bude zobrazovat u volaného. Děkuji.
Akorát se na to číslo nelze dovolat, resp. dovolat se lze pouze na mobil se SIM, ale nikoliv na linku jako takovou.
-
Děkuji pánové, to, že by se na ni nedalo dovolat by mi nevadilo, stejně ji využívám pro odchozí hovory a mám tam nastaveno jako odchozí číslo mobilní číslo. Takže pro mně žádná změna. Díky. 

Dovolat se na to urcite da, ale pouze uvnitr site Odorik vytocenim *xxxxxx. Timpadem jde na to smerovat hovory z jinych Odorik linek s geo nebo nomand cislem.
To ano, ale zvenčí se na to číslo nedovolá nikdo.
-
Zajímavá úvaha. Takže když budu mít linku s přiděleným geo. číslem, tak ji mohu nasměrovat na linku s mobilním číslem. Je toto směrování placené, když volaný vlastně volá na pevnou a hovor skončí na mobilu?dako píše:Dovolat se na to urcite da, ale pouze uvnitr site Odorik vytocenim *xxxxxx. Timpadem jde na to smerovat hovory z jinych Odorik linek s geo nebo nomand cislem.
Ano, je to placené, přesměrování platíš ty sám.
Kromě trochu složitějších způsobů např. přes SIPBroker ...Pitomec píše:To ano, ale zvenčí se na to číslo nedovolá nikdo.
Takže chápu-li to dobře, tak číslo SIM karty ve vnitřní síti je primárně směrováno na asociovaný SIP účet, a nikoliv na SIM?
Co když mé (veřejné) mobilní číslo vyplním jako Záložní číslo. Dotyčný se nejspíš dovolá na mobil (a já zaplatím přesměrování). Ale co když nebude mobil dostupný? Nevztahuje se to Záložní číslo i na volání na mobil? Nezpůsobím zacyklení?
A nyní, v dalším kroku, si své nomadické číslo přesměruji (např. opět pomocí Záložního čísla) na vnitřní číslo asociované se SIM.
Bude to fungovat tak, jak čekám?:
Co když mé (veřejné) mobilní číslo vyplním jako Záložní číslo. Dotyčný se nejspíš dovolá na mobil (a já zaplatím přesměrování). Ale co když nebude mobil dostupný? Nevztahuje se to Záložní číslo i na volání na mobil? Nezpůsobím zacyklení?
A nyní, v dalším kroku, si své nomadické číslo přesměruji (např. opět pomocí Záložního čísla) na vnitřní číslo asociované se SIM.
Bude to fungovat tak, jak čekám?:
- Pokud bude SIP přihlášený, přesměruje se to na něj.
- Pokud SIP nebude přihlášený, přesměruje se to na mobil.
- V mobilu budu mít aktivní pouze jeden SIP účet. Snížím přenosy dat a zvýším výdrž na baterii.
- Budu vždy dostupný na nomadickém čísle.
- A odchozí identifikaci budu volit pomoci sdílení identifikace . (číslo*1; Mimochodem, funguje toto sdílení identifikace i pro volání ze SIM nebo pro callback?)
- Nebudu 2× ročně dostávat SMS na potvrzení CLIPu.