Android aplikace pro CallBack

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
JaRo

Android aplikace pro CallBack

Příspěvek od JaRo »

Dobrý den
Nastavil jsem si službu přednastavené zpětné volání. Díky tomu mi funguje callback na nejčastěji volaná čísla. Další chci řešit tak, že pro každý mobil (číslo ze kterého prozvoníte) u jednoho z přednastavených pravidel nechám položku na číslo prázdnou. Díky tomu se ústředna Odoriku zeptá kam chci volat dále a číslo musím ručně vyťukat.

Nedaří se mi najít pro Android aplikaci, která by následně zautomatizovala volání přes callback. Tedy vybral bych v adresáři telefonní číslo na které chci volat přes callback. Aplikace by automacicky vytočila v konfiguraci přednastavené číslo pro callback (telefonní číslo, které chci prozvonit u pravidla s prázdným "na číslo"). Hovor po definované době položila a čekala nějaký čas na to, zda příjde z Odoriku zpětné volání. Pokud ano zvedla by ho a zadala číslo, které jsem na počátku vybral v adresáři. No prostě, aby se to co dělám ručně provedlo automaticky.

Nějaké aplikace jsem našel, ale v popisu bylo psáno, že potřebují internet nebo SMS. Líbila by se mi aplikace podporující i metodu co popisuji, tedy není třeba ani internet ani SMS.
Nevíte o takové aplikaci?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Android aplikace pro CallBack

Příspěvek od xsouku04 »

Tohle jsme zkoumali. Problém je v tom, že vývojáři v google se rozhodli, že podobnou aplikaci neumožní vytvořit.
Tedy jediné současné řešení by bylo rootnout si telefon a dodělat si to tam od základu bez jakéhokoli API.
A to moc nestojí za tu námahu. Tedy nezbývá než hovory objednávat přes datové spojení.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nevím jestli správně rozumím otázce, ale poměrně pohodlný callback je přes SIM Odorik, kde stačí v telefonním seznamu dát u kontaktu *0 na konec daného čísla a pak je callback vyvolán automaticky. Jedinou vadou na kráse je, že se takto uložený kontakt neidentifikuje při příchozím hovoru (lze ovšem mít v seznamu uložena obě čísla, tj. s a bez *0 na konci a pak je vše OK).
alfi

Příspěvek od alfi »

u cizí SIM, bez použití dat či SMS, mě nějaká možnost taky nenapadá, snad jen použití rychlých kontaktů.
z odorik SIM jde kromě *0 taky "dopředné" volání za stejnou cenu - další linku s pevným číslem přesměrovat na *8223004, v menu povolit autorizaci bez PIN. a do seznamu v telefonu potom uložit číslo_pevnéPčíslo původní# (p je znak pro pauzu ve vytáčení, na různých telefonech může být různě). a nebo na androidech využít aplikaci "prefixer", která umí před i za číslo něco doplnit automaticky, na potvrzení, či pro zvolené kontakty. a ještě do seznamu volání uloží původní číslo se jménem. cena hovoru z ČR je pak stejná, jako u callbacku :-)
Odpovědět