Aplikace Odorik.cz
-
Aplikace Odorik.cz
Dobrý den, chystá se nějaká verze aplikace Odorik.cz ? Bude mít nějaké nové funkce? Děkuji
Re: Aplikace Odorik.cz
Hodilo by se posílání SMS, že? Případně funkce vyvolání callbacku: v práci mám sice PC, ale k volání ho nepoužívám a používám callback na služební pevnou linku.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám na seznamu jen odstranění drobných nedostatků. Ale žádné zásadní změny nechystáme. Mělo by jít např. použít nějaký nestandardní port, což by umožnilo projít přes některé firewally a pod.
Pokud hodně odesíláte sms, tak bude lepší využít nějaký speciální program, který bude mít pokročilé funkce. To chceme umožnit.
Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
Pokud hodně odesíláte sms, tak bude lepší využít nějaký speciální program, který bude mít pokročilé funkce. To chceme umožnit.
Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
Člověk je tvor líný a aktivace zpětného volání z webu mu pohodlná vůbec nepřipadá, proto to napsal
:
* Spuštění prohlížeče.
* Přihlášení se.
* Překliknutí se na stránku z funkcemi.
* Výběr položky zpětné volání.
Hlavně to proklikávání tím webem je nepohodlné včetně té rozbalovací nabídky, kde se občas ukliknu na java aplikaci a pak se musí čekat.

* Spuštění prohlížeče.
* Přihlášení se.
Hlavně to proklikávání tím webem je nepohodlné včetně té rozbalovací nabídky, kde se občas ukliknu na java aplikaci a pak se musí čekat.
xsouku04 píše:Pokud hodně odesíláte sms, tak bude lepší využít nějaký speciální program, který bude mít pokročilé funkce. To chceme umožnit.
Nejpohodlnější je nastavit si "přednastavené zpětné volání" - pak web ani není nutný. Případně, co se týká těch jednotlivých kroků (spuštění prohlížeče a klikačka)... ty se dají zautomatizovat např. pár-řádkovým skriptem v AutoHotkey. Já sám se podobným např. přihlašuji na web Odoriku, abych pokaždé nemusel vypisovat to dlouhé heslo (už dávno jsem navrhoval, že by se mohl změnit formát přihlašovací stránky - aby bylo možné uložit heslo, a ideálně také funkci "trvalého přihlášení", podobnou té u Seznamu... ale zatím jsem nebyl vyslyšen).GeBu píše:Člověk je tvor líný a aktivace zpětného volání z webu mu pohodlná vůbec nepřipadá, proto to napsal:
* Spuštění prohlížeče.
* Přihlášení se.
"Přednastavené zpětné volání" má málo položek.
To s tím AutoHotkey je zajímavý nápad - mohl bys mi ten skript poslat? S AutoHotkey jsem dělal, ale ušetříš mi práci.
Předělání stránek ve smyslu ergonomie bych přivítal. Vzhled mne nezajímá.
To s tím AutoHotkey je zajímavý nápad - mohl bys mi ten skript poslat? S AutoHotkey jsem dělal, ale ušetříš mi práci.
Předělání stránek ve smyslu ergonomie bych přivítal. Vzhled mne nezajímá.
Forrest píše:Nejpohodlnější je nastavit si "přednastavené zpětné volání" - pak web ani není nutný. Případně, co se týká těch jednotlivých kroků (spuštění prohlížeče a klikačka)... ty se dají zautomatizovat např. pár-řádkovým skriptem v AutoHotkey. Já sám se podobným např. přihlašuji na web Odoriku, abych pokaždé nemusel vypisovat to dlouhé heslo (už dávno jsem navrhoval, že by se mohl změnit formát přihlašovací stránky - aby bylo možné uložit heslo, a ideálně také funkci "trvalého přihlášení", podobnou té u Seznamu... ale zatím jsem nebyl vyslyšen).
Jo, to je pravda:)
OK, nevymýšlel jsem nic moc složitého, ale funguje to. Samozřejmě, bude třeba si změnit souřadnice u Clicku (nejjednodušší je udělat si screenshot print screenem, hodit ho do Malování, ořezat tak, aby pravý dolní roh byl místem, kde chceš kliknout... a zjistit rozměry). Taky je možné přizpůsobit prodlevy (jsou v ms). Případně, kdyby byly problémy s načtením stránky po přihlášení (což jsem párkrát měl), do toho volného řádku ještě hodit Send {F5} a další Sleep.
OK, nevymýšlel jsem nic moc složitého, ale funguje to. Samozřejmě, bude třeba si změnit souřadnice u Clicku (nejjednodušší je udělat si screenshot print screenem, hodit ho do Malování, ořezat tak, aby pravý dolní roh byl místem, kde chceš kliknout... a zjistit rozměry). Taky je možné přizpůsobit prodlevy (jsou v ms). Případně, kdyby byly problémy s načtením stránky po přihlášení (což jsem párkrát měl), do toho volného řádku ještě hodit Send {F5} a další Sleep.
Kód: Vybrat vše
run https://www.odorik.cz/ucet/
WinWaitActive, www.odorik.cz
Send {Tab}
Send {Tab}
SendInput {Raw}7771234561234
Send {Enter}
sleep 1000
click 755, 170
sleep 500
click 620, 209
sleep 200
click 608, 244
Je to sice z trochu jiného soudku než složitější skripty, ale možná se někomu hodí toto:
1. CallBack
Kvůli bezpečnosti odstraněno.
.
2. Odeslání SMS
Kvůli bezpečnosti odstraněno
Drobnou nevýhodou je, že to jde Internetem jako http a nelze použít https. Méně drobnou to, že zatímco CallBack funguje spolehlivě, odesílání SMS (obdobně jako J2ME aplikace) poměrně často selhává...
1. CallBack
Kvůli bezpečnosti odstraněno.
.
2. Odeslání SMS
Kvůli bezpečnosti odstraněno
Drobnou nevýhodou je, že to jde Internetem jako http a nelze použít https. Méně drobnou to, že zatímco CallBack funguje spolehlivě, odesílání SMS (obdobně jako J2ME aplikace) poměrně často selhává...
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Prosím použijte http://www.odorik.cz/w/api
Aktualizace: 16.11.2011 bylo přidána i možnost aktivace zpětného volání
Dnes jsem vyrobil film o potížích se zvukem při používání odorik.exe
Je to hodně amatérské, takže zatím to jinde nedávám než tady na fóru.
Ale i tak to může hodně lidem pomoci.
Aktualizace: 16.11.2011 bylo přidána i možnost aktivace zpětného volání
Dnes jsem vyrobil film o potížích se zvukem při používání odorik.exe
Je to hodně amatérské, takže zatím to jinde nedávám než tady na fóru.
Ale i tak to může hodně lidem pomoci.
Jen (pro zajímavost) doplňuji dva důvody proč by bylo dobré mít to v té aplikaci:
* Webová stránka se odhlašuje a to docela brzy.
* Prohlížeč je potřeba občas sestřelit, protože začal brát moc paměti nebo přímo sám může padnout.
* Webová stránka se odhlašuje a to docela brzy.
* Prohlížeč je potřeba občas sestřelit, protože začal brát moc paměti nebo přímo sám může padnout.
xsouku04 píše:Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
Naposledy upravil(a) GeBu dne pon 21. lis 2011 15:43:10, celkem upraveno 1 x.