Aplikace Odorik.cz

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
doubleclutcher

Aplikace Odorik.cz

Příspěvek od doubleclutcher »

Dobrý den, chystá se nějaká verze aplikace Odorik.cz ? Bude mít nějaké nové funkce? Děkuji
GeBu

Re: Aplikace Odorik.cz

Příspěvek od GeBu »

Hodilo by se posílání SMS, že? Případně funkce vyvolání callbacku: v práci mám sice PC, ale k volání ho nepoužívám a používám callback na služební pevnou linku.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Mám na seznamu jen odstranění drobných nedostatků. Ale žádné zásadní změny nechystáme. Mělo by jít např. použít nějaký nestandardní port, což by umožnilo projít přes některé firewally a pod.

Pokud hodně odesíláte sms, tak bude lepší využít nějaký speciální program, který bude mít pokročilé funkce. To chceme umožnit.
Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Člověk je tvor líný a aktivace zpětného volání z webu mu pohodlná vůbec nepřipadá, proto to napsal :):
* Spuštění prohlížeče.
* Přihlášení se.
* Překliknutí se na stránku z funkcemi.
* Výběr položky zpětné volání.

Hlavně to proklikávání tím webem je nepohodlné včetně té rozbalovací nabídky, kde se občas ukliknu na java aplikaci a pak se musí čekat.
xsouku04 píše:Pokud hodně odesíláte sms, tak bude lepší využít nějaký speciální program, který bude mít pokročilé funkce. To chceme umožnit.
Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
Forrest

Příspěvek od Forrest »

GeBu píše:Člověk je tvor líný a aktivace zpětného volání z webu mu pohodlná vůbec nepřipadá, proto to napsal :):
* Spuštění prohlížeče.
* Přihlášení se.
* Překliknutí se na stránku z funkcemi.
* Výběr položky zpětné volání.

Hlavně to proklikávání tím webem je nepohodlné včetně té rozbalovací nabídky, kde se občas ukliknu na java aplikaci a pak se musí čekat.
Nejpohodlnější je nastavit si "přednastavené zpětné volání" - pak web ani není nutný. Případně, co se týká těch jednotlivých kroků (spuštění prohlížeče a klikačka)... ty se dají zautomatizovat např. pár-řádkovým skriptem v AutoHotkey. Já sám se podobným např. přihlašuji na web Odoriku, abych pokaždé nemusel vypisovat to dlouhé heslo (už dávno jsem navrhoval, že by se mohl změnit formát přihlašovací stránky - aby bylo možné uložit heslo, a ideálně také funkci "trvalého přihlášení", podobnou té u Seznamu... ale zatím jsem nebyl vyslyšen).
GeBu

Příspěvek od GeBu »

"Přednastavené zpětné volání" má málo položek.
To s tím AutoHotkey je zajímavý nápad - mohl bys mi ten skript poslat? S AutoHotkey jsem dělal, ale ušetříš mi práci.
Předělání stránek ve smyslu ergonomie bych přivítal. Vzhled mne nezajímá.
Forrest píše:Nejpohodlnější je nastavit si "přednastavené zpětné volání" - pak web ani není nutný. Případně, co se týká těch jednotlivých kroků (spuštění prohlížeče a klikačka)... ty se dají zautomatizovat např. pár-řádkovým skriptem v AutoHotkey. Já sám se podobným např. přihlašuji na web Odoriku, abych pokaždé nemusel vypisovat to dlouhé heslo (už dávno jsem navrhoval, že by se mohl změnit formát přihlašovací stránky - aby bylo možné uložit heslo, a ideálně také funkci "trvalého přihlášení", podobnou té u Seznamu... ale zatím jsem nebyl vyslyšen).
Forrest

Příspěvek od Forrest »

Jo, to je pravda:)
OK, nevymýšlel jsem nic moc složitého, ale funguje to. Samozřejmě, bude třeba si změnit souřadnice u Clicku (nejjednodušší je udělat si screenshot print screenem, hodit ho do Malování, ořezat tak, aby pravý dolní roh byl místem, kde chceš kliknout... a zjistit rozměry). Taky je možné přizpůsobit prodlevy (jsou v ms). Případně, kdyby byly problémy s načtením stránky po přihlášení (což jsem párkrát měl), do toho volného řádku ještě hodit Send {F5} a další Sleep.

Kód: Vybrat vše

run https://www.odorik.cz/ucet/
WinWaitActive, www.odorik.cz
Send {Tab}
Send {Tab}
SendInput {Raw}7771234561234
Send {Enter}
sleep 1000

click 755, 170
sleep 500
click 620, 209
sleep 200
click 608, 244
ViR

Příspěvek od ViR »

Je to sice z trochu jiného soudku než složitější skripty, ale možná se někomu hodí toto:

1. CallBack

Kvůli bezpečnosti odstraněno.
.

2. Odeslání SMS

Kvůli bezpečnosti odstraněno

Drobnou nevýhodou je, že to jde Internetem jako http a nelze použít https. Méně drobnou to, že zatímco CallBack funguje spolehlivě, odesílání SMS (obdobně jako J2ME aplikace) poměrně často selhává...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Prosím použijte http://www.odorik.cz/w/api
Aktualizace: 16.11.2011 bylo přidána i možnost aktivace zpětného volání

Dnes jsem vyrobil film o potížích se zvukem při používání odorik.exe

Je to hodně amatérské, takže zatím to jinde nedávám než tady na fóru.
Ale i tak to může hodně lidem pomoci.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Jen (pro zajímavost) doplňuji dva důvody proč by bylo dobré mít to v té aplikaci:
* Webová stránka se odhlašuje a to docela brzy.
* Prohlížeč je potřeba občas sestřelit, protože začal brát moc paměti nebo přímo sám může padnout.
xsouku04 píše:Aktivovat zpětné volání jde pohodlně i přímo z webu, takže není třeba to přidávat do programu.
Naposledy upravil(a) GeBu dne pon 21. lis 2011 15:43:10, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět