Výpadek SIM ?

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
Vasura

Výpadek SIM ?

Příspěvek od Vasura »

Dobrý den, mám telefon HUAWEI U9508 (Honor 2) . Když využívám mobilní data nebo data přes WIFI tak po skončení práce s daty mám problém s výpadkem sim karty. Simka jakoby časem sama vypadne a já musím zadat pin abych mohl simku v telefonu aktivovat. Tento problém vznikne pouze vždy po práci s daty.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek SIM ?

Příspěvek od xsouku04 »

Vasura píše:A já musím zadat pin abych mohl simku v telefonu aktivovat. Tento problém vznikne pouze vždy po práci s daty.
O tom, aby telefon zničeho nic žádal zadat PIN na simkartě i v jinou dobu, než po startu telefonu, jsem neslyšel. Je to opravdu ten PIN ze SIM?
A zkoušel jste si vypnout PIN? Pro většinu použití je PIN jen taková otrava a je lepší jej mít trvale vypnutý.
aplet

Příspěvek od aplet »

chyba je v mobilu
MaT

Příspěvek od MaT »

Buď chyba v mobilu, nebo v kontaktech mezi SIM kartou a telefonem. Někdy se dá zkusit udělat ještě pár věcí, které tomu můžou trochu pomoci - něčím odrbat kontakty na SIM kartě i přímo v mobilu (pokud se k nim dá dostat) - kdysi jsem na to viděl doporučovat i obyčejnou gumu na gumování. Někdy taky pomůže zvětšit trochu přítlak SIM karty ke kontaktům. U některých telefonů se to řešilo tak, že člověk vzal kus papíru, ten párkrát přeložil a dal ho na SIM kartu - plíšek, který pak tlačí SIM kartu ke kontaktům pak tlačil vlastně trochu víc. Toto řešení ale asi moc nepůjde použít u různých "šuplíčkových" a "šterbinových" slotů na SIM kartu, které se objevují víc v poslední době.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

MaT píše:Buď chyba v mobilu, nebo v kontaktech mezi SIM kartou a telefonem. Někdy se dá zkusit udělat ještě pár věcí, které tomu můžou trochu pomoci - něčím odrbat kontakty na SIM kartě i přímo v mobilu (pokud se k nim dá dostat) - kdysi jsem na to viděl doporučovat i obyčejnou gumu na gumování. Někdy taky pomůže zvětšit trochu přítlak SIM karty ke kontaktům. U některých telefonů se to řešilo tak, že člověk vzal kus papíru, ten párkrát přeložil a dal ho na SIM kartu - plíšek, který pak tlačí SIM kartu ke kontaktům pak tlačil vlastně trochu víc. Toto řešení ale asi moc nepůjde použít u různých "šuplíčkových" a "šterbinových" slotů na SIM kartu, které se objevují víc v poslední době.
Ha, já myslel, že za to můžou kontakty jako uložená jména v telefonu, a oni za to můžou kontakty jako ty malý plíšky, co se dotýkají simkarty.
Jasně napružit ty plíšky, nebo vyčistit SIM tou gumou ...
Vasura

Příspěvek od Vasura »

xsouku04 píše:
Vasura píše:A já musím zadat pin abych mohl simku v telefonu aktivovat. Tento problém vznikne pouze vždy po práci s daty.
O tom, aby telefon zničeho nic žádal zadat PIN na simkartě i v jinou dobu, než po startu telefonu, jsem neslyšel. Je to opravdu ten PIN ze SIM?
A zkoušel jste si vypnout PIN? Pro většinu použití je PIN jen taková otrava a je lepší jej mít trvale vypnutý.
Díky za odpověď. Ano je to PIN ze SIM. Mobil někdy žádá zadat PIN, mám to vysledované, že je to někdy, když vypadne signál a pak se znova chytí. PIN jsem zatím vypnout nezkoušel.Asi to bude určitě telefonem.
Odpovědět