Volání ze SIP na Skype

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
tomicak

Volání ze SIP na Skype

Příspěvek od tomicak »

V návodu na rychlé kontakty je uvedeno, že se dá volat i na skype jméno. Podle všeho zadám vždy "skype:skypejmeno" Ať zkusim jakýkoliv skypejméno tak hovor se ze SIP nezačne vůbec vytáčet. Dělám někde chybu v zápisu nebo je třeba brát v potaz ještě něco dalšího? Díky za odpověď.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Volání ze SIP na Skype

Příspěvek od xsouku04 »

Já mám pod 66-kou uloženo skype:xsouku04 a okamžitě mi to volá na skype.
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Já mám pod 66-kou uloženo skype:xsouku04 a okamžitě mi to volá na skype.
Též jsem u sebe vyzkoušel a funguje to jak má.
konrad

Příspěvek od konrad »

Chci doplnit předchozí dotaz. Chtěl jsem otestovat přímou volbu ze SIP na počítači na Skype.
Zapnul jsem Skype. Na Odorik jsem vybral kontakt z nabídky skype: skype.jmeno - 1 - konrad Skype a zmáčkl zelené tlačítko.
Bohužel k žádnému spojení nedošlo.

Zároveň Vám chci složit poklonu za součinnost, která není v našem prostředí zcela obvyklá.
Pánové Odorik xsouku04, ViR i Tatínek jsou technicky velmi zdatní, zatímco uživatelé v různém stadiu pokročilosti. Pro laika, zvyklého používat standardní gsm mobily není VoIP vždy zcela uchopitelný, a může se snadno dopustit chyby v kroku, který je pro zmíněné pány samozřejmý - a proto může dojít k nedorozumnění.

Zde se omlouvám za duplicitu ale domnívám se že dotaz patří sem.

Re: Nastavení SIP účtu v Nimbuzz

Příspěvekod konrad » pon 30. led 2012 14:43:11

xsouku04 píše:Pro aktivaci hovoru ze skypu můžete využít i java aplikaci pro zpětné volání a tím být schopen volané číslo pohodlně vybrat ze seznamu kontaktů v telefonu. (svoje skype jméno si uložíte pod nějakým číslem jako rychlý kontakt)

Dobrý den,
Zkoušel jsem z mobilu ve Skype volat uložený Odorik9, po spojení jsem ale slyšel jen datové klepání (očekával jsem výzvu k zadání pin nebo čísla podle instruktážního videa). Přesto jsem se pokusil zadat pin nebo cokoli, ale nic se nedělo.
Pak jsem vyzkoušel zpětné volání zasláním IM, to funguje dobře, ale číslo musím mít připravené předem, protože nemohu použít kontakty uložené v mobilu.

Proto mě zajímá možnost využít java aplikaci pro aktivaci hovoru ze skypu v mobilu, ale zatím jsem nezjistil jak ty dvě aplikace spojit.
Můžete prosím podrobněji popsat postup v krocích?

např.
1. uložím své "skype.jmeno" v rychlých kontaktech ("svoje skype jméno si uložíte pod nějakým číslem jako rychlý kontakt"- předpokládám že je míněno na http://www.odorik.cz)
2. v mobilu jsem přihlášený na Skype který běži na pozadi
3. otevřu java aplikaci Odorik zpětné volání
4. Hovor na číslo - zadám z kontaktů
5. Hovor z čísla - jak zadám "skype.jmeno" z rychlých kontaktů?
6. Volby - Volat, nebo Volat Odorik?

Děkuji
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zdravím.
Máte pravdu z Odorik.exe pokud si vyberete v rychlých kontaktech položku, kde je třeba skype:xsouku04 tak to volat nejde.
Pokud jste ale u počítače - a to opravdu jste, nemá smysl volat na skype z Odorik.exe, ale je lepší volat skype<->skype.
Zbytečně by jste tak mírně degradoval kvalitu hovoru a obsazoval nám skype kanály. Mělo by to ale spíše něco takového říct než jen nefungovat. Není to ale schválně, je tam něco špatně. Zrovnatak nejde volat na sip uri jinak než zadáním jedné nebo dvou číslic.
Nicméně praktické použití to má maximálně na testování. Volání na uri a na skype je hlavně pro hardwarová zařízení, kde volat na skype by jinak vůbec nešlo.
Pokud ale vytočíte jen číslici, v mém případě 66, tak to již jde.
tomicak

Příspěvek od tomicak »

Zajímavý... mě to včera zrovna šlo volat - z Odorik.exe na "skype:jmeno", šlo mi to i ze SIP, ale když jsem zkoušel jiný skype jméno tak to už nešlo. Není nekdě v nastavení skype, že uživatel může povolit příchozí hovory pouze od uživatelů, který má v seznamu kontaktů? Nejsem si jistej jestli se tam někde něco takovýho nastavuje, nenašel jsem. Jinak nepotřebuju volat z odorik.exe, jen jsem to zkoušel, když mi to nešlo ze SIP na mobilu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ano je možné si ve skypu zakázat příchozí hovory od uživatelů, které nejsou v kontakt listu.
Řešení je, nechť si uživatel přidá do kontaktů Odorik.cz popřípadě Odorik9 a nebo tohle omezení zruší.
smoulinka

SIP na Skype

Příspěvek od smoulinka »

Vy tady diskutujete ohledně skype a mě nejde to hloupe skype ani nainstalovat na nokiu E66. Instalace se nezdařila, do PC stáhnout nejde pouze přes SMS a nakonec zase se instalace nepovedla. Šílííím... Má někdo radu popř. může poslat odkaz na stažení skype mimo ovi obchodu? Mám už takový názor, že i celý ovi obchod stojí za starou bačkoru. Veď to by člověk musel mít nervy ze železa aby něco stáhnul... Samo, nemůžete srovnávat Nokiu N8 s E66, ale předci...V čem je problém? Ve mě určitě ne! :oops:
ViR

Re: SIP na Skype

Příspěvek od ViR »

smoulinka píše: Má někdo radu popř. může poslat odkaz na stažení skype mimo ovi obchodu?
Třeba http://skype.com/m přes nativní browser v mobilu.
smoulinka

Re: SIP na Skype

Příspěvek od smoulinka »

Třeba to, že jsem to udělala, ale napsalo mi, že pro můj mobil Nokie E66 není k dispozici download. :roll:

ViR píše:
smoulinka píše: Má někdo radu popř. může poslat odkaz na stažení skype mimo ovi obchodu?
Třeba http://skype.com/m přes nativní browser v mobilu.
Odpovědět