volání z pevné bez "plechové huby"?
volání z pevné bez "plechové huby"?
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda jde nějakým způsobem "přeskočit plechovou hubu" při volání z pevné linky? Pokud začnu vytáčet číslo (zkrácenou volbu) před tím, než se vykecá, vrátí se zpět na začátek a začne nanovo. 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: volání z pevné bez "plechové huby"?
Nebím o tom, tohle by dělat nemělo. Číslo můžete začít vytáčet okamžitě jak plechovou hubu uslyšíte. Plechová huba říká zadete 00 kód země atd. a vy v ten okamžik už můžete vytáčet.
Jelikož tímto způsobem volají tisíce lidí denně, jsem si skoro jist že vytáčet číslo jde okamžitě jak uslyšíte hubu.
Je tedy třeba zjistit co je ve vašem případě jiné. Můžete to lépe popsat ?
Jelikož tímto způsobem volají tisíce lidí denně, jsem si skoro jist že vytáčet číslo jde okamžitě jak uslyšíte hubu.
Je tedy třeba zjistit co je ve vašem případě jiné. Můžete to lépe popsat ?
Tak jsem to zkoušel znova a neúspěšně. Používám pevnou linku (za ústřednou) s přednastaveným pinem a prakticky výhradně používám zkrácenou volbu (před zkrácenou volbou nezadávám kód země). Prosím o nápovědu, jak lépe popsat svůj problém - co Vám pomůže?
.. při pokusu volat "nezkrácenou volbu" proběhlo vše dle očekávání tj. zadání v průběhu huby
... další moje zjištění (asi jsem ho přehlídl v návodu) je, že při zadávání přez plechovou hubu, je třeba zadávat zkrácenou volbu ve tvaru "01#", po jejím vykecání stačí "1#"
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takže 01# 11# funguje, ale třeba 1# nikoli ? To je určitě chyba a ne naschvál. Ale dobře že jste to zjistil, aspoň už vím co přesně hledat za chybu.
Ještě jednou když to shrnu. Pokud zadáte 01# tak to funguje hned, pokud jen 1# tak to funguje jen když počkáte až se huba vykecá ...
Ještě jednou když to shrnu. Pokud zadáte 01# tak to funguje hned, pokud jen 1# tak to funguje jen když počkáte až se huba vykecá ...
Shodou okolností jsem přednedávnem (cca minulý týden) volal přes callback z mobilu a pamatuji si přesně, že jsem zadával jednomístné číslo rychlého kontaktu (tuším 8#) a na 99,9 % dříve, nežli se "huba vykecala" a spojilo se to.
Tak doufám, že to tím zase nezkomplikuju, jak se mi tak občas podaří ;(
Tak doufám, že to tím zase nezkomplikuju, jak se mi tak občas podaří ;(
ano, přesně jak píšete
ještě doplním další své zjištění: když jsem se pokusil zadat do paměti svého telefonu "822333444(pausa)01#", byla mi sdělena výše kreditu tj. byla ignorována jednička ve volbě?!
ještě doplním další své zjištění: když jsem se pokusil zadat do paměti svého telefonu "822333444(pausa)01#", byla mi sdělena výše kreditu tj. byla ignorována jednička ve volbě?!
Tak callbecku jsem ušetřen, neb jsem "kancelářskej". Píšu ušetřen, protože když jsem to kdysi zkoušel, tak jsem zjistil, že mi to číslo u O2 z předplacenky blokujou a od té doby jsem to neřešil. (podrobmosti už si nepamazuju)
Já mám asi příbuzný problém: Pokud chci vytočit klasické tel. číslo (lhostejno zda mobil nebo pevnou linku), musím vyťukávat číslo rychle, jinak v průběhu se ozve plechová huba se svou hláškou. Takový problém nemám při rychlých volbách.