Zdravím,
dnes jsem posílal z webové SMS brány několik SMS a ačkoliv se v seznamu hlásí jako odeslané, jak jsem později zjistil, adresátům vůbec nedorazily. Zkusil jsem je tak poslat i sám sobě (dvakrát, pokaždé jiný odesílatel) a také mi nic nedorazilo. U zpráv zaslaných mně se alespoň poslední ze složených zpráv hlásí jako zatím nedoručená. Viz příloha.
ID hovorů: 383473828, 383473877, 383474688, 383474771 (první z každé složené SMS)
Prosím o prověření a opravu, ať se můžeme na nahlášený stav SMS spolehnout (raději nahlásit chybu než mít domnělý pocit, že je vše OK).
Předem děkuji.
Nefunguje SMS brána Odorik?
Nefunguje SMS brána Odorik?
- Přílohy
-
- odorik-sms-nejde.png (68.27 KiB) Zobrazeno 5800 x
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunguje SMS brána Odorik?
Vypadá to, že problém bude nejspíš v rozdělení SMS do těch třech částí. Jedna část nejspíš byla nějak vadná, a proto se nepodařila doručil a "chytrý telefon" místo toho, aby zobrazil alespoň ty části, které přišly, tak se tváří, že vůbec nic nepřišlo? Pokusím se v pondělí ověřit to rozdělování SMS do více části, což je nejspíše chyba u nás, která se ale snad stane jen u jistého konkrétního textu?
Také mne napadá, že text mohl obsahovat nějaký méně obvyklý znak, kvůli kterému se to stalo. Doručenky, předpokládám, budou pravé. Jen zjevně musí být u všech částí, aby se to některé přijímací telefony ráčily zobrazit.
Také mne napadá, že text mohl obsahovat nějaký méně obvyklý znak, kvůli kterému se to stalo. Doručenky, předpokládám, budou pravé. Jen zjevně musí být u všech částí, aby se to některé přijímací telefony ráčily zobrazit.
Škoda, že text SMS už nemám, ale podařilo se mi to nasimulovat. Pamatuji si, že jsem psal zprávu tak, aby vyšla přesně na 2 části, ale ve výpise se mi zobrazily za jednu SMS části tři, a to mě trochu překvapilo.
Nyní jsem zkusil napsat text, který vyjde přesně na dvě části:
a stalo se to samé. Nic mi na mobil nepřišlo a ve výpise jsou 3 části a jedna neodeslaná. Pokud jsem si poslal nějakou krátkou zprávu, tak přišla hned v pořádku.
Tak snad to něčemu pomůže.
Nyní jsem zkusil napsat text, který vyjde přesně na dvě části:
Kód: Vybrat vše
Test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMS presne na 2 sms, test delky SMSkyy.
Tak snad to něčemu pomůže.
- Přílohy
-
- odorik-sms-delka.png (14.31 KiB) Zobrazeno 5771 x
Dobrý den, díky za nahlášení. Opravdu byl problém u nás. S tou změnou na konci minulého měsíce, aby se neodstraňovaly znaky nového řádku, se některé zprávy špatně rozdělovaly. Kredit vracíme, oprava je nasazena, omlouváme se za problém.
Díky za opravu!