Nemám doma signál a tak se mi často nelze dovolat. Bohužel se stává, že se vůbec nedozvím, že mi někdo volal, neboť telefon zmeškaný hovor nezaregistruje (je mimo síť) a nepřijde ani email informující o zmeškaném hovoru. Emaily o zmeškaném hovoru mi chodí normálně pouze pokud je telefon mimo síť dlouhodobě, případně je na síti, ale hovor nebyl přijat.
Dá se s tím něco dělat? Občas volajícího naštve, že na jeho hovor nijak nereaguji, ale já o něm vůbec nevím. Bohužel je taková doba, že lidé očekávají, že jste stále k zastižení a pokud ne, zavoláte co nejdříve zpět...
Mobil mimo signál a zmeškané hovory
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mobil mimo signál a zmeškané hovory
Jsou dvě možnosti.
Buď lze hovor v případě nedostupnosti přesměrovat na VoIP, a tam už lze zaslat email. Je možné si k tomu vyhradit třeba nomadické číslo. Pokud máte doma VoIP, je možné hovor i krátce vyřídit.
Druhá možnost je si u nastavení SIM zapnout posílání SMS. Bohužel za tuhle možnost platíme T-mobile paušál několik korun měsíčně, proto to defaultně není zapnuto. Ale můžete si to zapnout.
Buď lze hovor v případě nedostupnosti přesměrovat na VoIP, a tam už lze zaslat email. Je možné si k tomu vyhradit třeba nomadické číslo. Pokud máte doma VoIP, je možné hovor i krátce vyřídit.
Druhá možnost je si u nastavení SIM zapnout posílání SMS. Bohužel za tuhle možnost platíme T-mobile paušál několik korun měsíčně, proto to defaultně není zapnuto. Ale můžete si to zapnout.
když mám nastaven email pro zmeškané hovory...jde nějak nastavit, aby chodily informace jen o hovorech na nějakou linku? Konkrétně mám v účtu 2 čísla a nepotřebuji vědět, kdo se snažil dceři dovolat.
Email pro zmeškané hovory se nastavuje zvlášť u každé linky, takže u té, kde není potřeba dostávat zprávy, se prostě políčko v nastavení v samoobsluze nechá nevyplněné.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A v tom emailu je pak uvedeno, které číslo bylo voláno. Takže lze mít jeden email na více linek.
Pro nastavení klikněte na menu "linky" v hlavním menu. A poté na šestimístné číslo linky v levém sloupečku. Objeví se tabulku kde jsou různé nastavení a také SIP heslo. A asi uprostřed je možné nastavit tento email.
Pro nastavení klikněte na menu "linky" v hlavním menu. A poté na šestimístné číslo linky v levém sloupečku. Objeví se tabulku kde jsou různé nastavení a také SIP heslo. A asi uprostřed je možné nastavit tento email.