Ano, zdá se, že jsem tady jediný, komu to děláxsouku04 píše: ↑stř 09. srp 2023 23:56:35Mě ani kolegovi to nedělá. Když to otravuje vícekrát, zkusil bych SIP deaktiovat a pak aktivovat znovu. Doporučil bych ACR nezabíjet. Viz též níže. Musí jít přece nastavit životně důležité aplikace, co by se neměly zabíjet. Jinak by taky android mohl spáchat sebevraždu.alfi píše: ↑stř 09. srp 2023 21:45:54 Dík za odezvu. Já myslím, že jsem to sepsal srozumitelně, ale zkusím to ještě jednou
Ano, zaškrtávátka volacích účtů se objevujou dvě. Čas od času, se objeví notifikace, že ten účet mám povolit. Pořád dokola, někdy už povolený je, jindy ne. Tj. problém je, že to povolení chce opakovaně i bez změny nastavení (a netuším, proč. Před chvílí znovu, zase po zabití ACR)

To by odpovídalo, díky.xsouku04 píše: ↑stř 09. srp 2023 23:56:35Je to tím, že máte u linky v nastavení na Odorik.cz vynucení SRTP. Když tedy není možné šifrovat zvuk, hovor selže. Šifrovat zvuk bez TLS nemá smysl, protože klíče pro zvuk jsou každému čitelné.alfi píše: ↑stř 09. srp 2023 21:45:54 Telefon je přes UDP přihlášený od 2023-08-09 21:22:05, 21:23:14 udělal odchozí hovor 536909801. Volání zpátky 21:24:12 536909824 končí hláškou "volaný účastník není dostupný". V debug logu ACR je u druhého hovoru nějaká komunikace, přesto hovor odmítne. Když se přihlásím přes TLS, tak příchozí hovory fungujou (536910182)
Ono je v podstatě jedno, kde se tcp spojení rozpadne - může kdykoliv kdekoliv a mělo by se to zase samo dřív nebo později rozjetxsouku04 píše: ↑stř 09. srp 2023 23:56:35Problém není mezi android aplikací a serverem, ale mezi dvěma servery a to z toho důvodu, že to chceme udělat naprosto univerzálně, aby to fungovalo ze všemi operátory a nejen s Odorik.cz. Mezi aplikací a serverem to funguje překvapivě dobře. Mezi dvěma servery může být TCP spojení otevřené klidně rok a tento fakt problém nezpůsobuje.alfi píše: ↑stř 09. srp 2023 21:45:54 Udržet naživu TCP/TLS spojení je možná fajn, stejně to nikdy nebude 100% 24x7x365. Jako důležitější ale vidím, aby se ACR umělo vyrovnat s tím, že spojení upadne. Vč. toho, že upadne celé ACR - teď se telefon dostal pod 20% baterky a ACR sestřelil, i když má v nastavení povoleno neomezené využití baterie na pozadí. Aneb (libovolná Android) aplikace může být kdykoliv systémem sestřelena. A i potom by měly fungovat push zprávy na obnovu spojení pro příchozí hovor, pokud to má být "spolehlivé". Jednoduchý test je přihlásit, v seznamu aplikací zabít a zkusit příchozí hovor. To by mělo fungovat taky![]()
Když aplikaci vypnu (zavřu její okno), tak stále zvoní. Když ji ale zabiji (kliknu na vynutit ukončení), tak pak na mém telefonu nezvoní. To jsem nyní zkoušel. Zvoní běžné mobilní hovory, ale VoIP ne. Hledal jsem a našel že je to prý normální, ale je možné, že o tom jestli bude aplikaci znovu spouštět nebo ne může rozhodnout konkrétní android. https://stackoverflow.com/questions/473 ... -is-killed Tedy lze doporučit nastavení,aby se aplikace sama spustila a zakázat automatické zabíjení aplikace. Ta aplikace nic nedělá, jen čeká na push.

Odkaz je zajímavý - vypadá, že ruční zabití se chová jinak než zabití systémem. Nicméně asi u žádné aplikace se mi v posledních verzích Androidu nepodařilo zařídit, aby nebyla nikdy ukončena - dost možná to jde jen pro ty, co vybere Google nebo výrobce telefonu(?). Nicméně tam píšou, že pokud aplikaci zabije systém, doručený push ji umí probudit. Vy k tomu píšete, že odhlášená linka (zabití předpokládám provede korektní odhlášení) vůbec push nedostane - mně by dávalo smysl, aby pushe chodily i nějakou dobu po odhlášení a řešily právě tenhle problém se zabitou aplikací. Ale i tam může být, že to probudit nejde? Zrovna u příchozího hovoru by nemusela vadit ani viditelná notifikace, kterou bežící aplikace může hned smazat a neběžící se tím (snad) nastartuje?
Data messages you will be in charge of handling the received message and present a notification to the user (if needed of course). But in this case you might miss notifications when your app is closed.
If you are using Notification Messages, FCM is handling the message for you and directly displays a notification if the app is in background/closed.