Konec služby CLIP - chystá se svévolná blokace od mobilních operátorů
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Konec služby CLIP - chystá se svévolná blokace od mobilních operátorů
Nyní by ve výpisu hovorů mělo být správně vidět, které číslo se použilo pro odchozí hovor. Zrovnatak by to mělo být správně v probíhajících hovorech.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pracujeme na tom, aby si každý mohl zvolit, co přesně se stane, když hovor s jeho nastaveným CLIPem bude blokovaný.
Defaultně to je, že se CLIP vypne, tedy použije se jeho nomadické nebo geografciké číslo. Pokud to není možné, hovor pokračuje z našeho skrytého čísla.
Půjde nastavit, aby hovor selhal, nebo půjde nastavit, aby se volalo z našeho skrytého čísla vždy a neprozradilo se nomadické nebo geografické číslo.
Tedy zákazník bude mít kontrolu nad tím, co se děje. CLIP zde bude vždy pro lidi v roamingu a někdo může chtít mít jistotu, že se použije.
Defaultně to je, že se CLIP vypne, tedy použije se jeho nomadické nebo geografciké číslo. Pokud to není možné, hovor pokračuje z našeho skrytého čísla.
Půjde nastavit, aby hovor selhal, nebo půjde nastavit, aby se volalo z našeho skrytého čísla vždy a neprozradilo se nomadické nebo geografické číslo.
Tedy zákazník bude mít kontrolu nad tím, co se děje. CLIP zde bude vždy pro lidi v roamingu a někdo může chtít mít jistotu, že se použije.
Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale:
jak se já jako zákazník který bude telefonovat doma z internetového telefonu Gigaset 610 nebo na chatě z mobilu prostřednictvím CsipSimple dovím okamžitě která z těchto variant nastala - abych se mohl rozhodnout jak budu v dané konkrétní situaci postupovat - co zvolím.
Jedná se mi o to že skryté číslo mi někdo nemusí zvednout a nomadické nebo geografické číslo mi zazvoní doma v obyváku v době kdy já budu mimo domov - venku nebo např. na chatě.
Aby to bylo složitější tak doma ten internetový telefon používáme já i manželka - každý se svým mobilním číslem a na chatě protože manželka nemá chytrý telefon - odmítá ho a používá jen klasický bez operačního systému - tak voláme oba z mého - samozřejmě každý ze svého účtu.
jak se já jako zákazník který bude telefonovat doma z internetového telefonu Gigaset 610 nebo na chatě z mobilu prostřednictvím CsipSimple dovím okamžitě která z těchto variant nastala - abych se mohl rozhodnout jak budu v dané konkrétní situaci postupovat - co zvolím.
Jedná se mi o to že skryté číslo mi někdo nemusí zvednout a nomadické nebo geografické číslo mi zazvoní doma v obyváku v době kdy já budu mimo domov - venku nebo např. na chatě.
Aby to bylo složitější tak doma ten internetový telefon používáme já i manželka - každý se svým mobilním číslem a na chatě protože manželka nemá chytrý telefon - odmítá ho a používá jen klasický bez operačního systému - tak voláme oba z mého - samozřejmě každý ze svého účtu.
Já bych to viděl na paralelní vyzvánění - přidat do příchozího hovoru na pevnou zvonění i na mobil, třeba se zpožděním 5-10 s. Když budete doma, tak zvednete z pevné, když ne, tak za chvíli se přidá zvonění i na mobil. Není to dokonalé, musíte platit přepojení zpět na mobil, ale v této situaci se to hodí.
Všechna čísla odportovat k Odoriku - dokud pevné i mobilní hovory budou odcházet ze stejné ústředny, nemůže tam být ani žádné omezení na CLIP (není ani teď)evid píše: ↑úte 12. zář 2023 19:52:19 Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale:

Zkoušel jste to už prosím někdo nějak s T-mobile, případně s ČTÚ řešit? Nebo jak postupovat, aby CLIP ideálně fungoval tak, jako předtím? Nebo to alespoň posunout, ať se tím někdo zabývá.
Využívám callback (t-mobile SIM) a dnes mi dívka říkala, že ji volám ze skrytého čísla, tak mě napadlo první kouknout sem, co se děje
Tomu komu volám, tak chci aby viděl, že mu volám já. Tohle je hodně nemiléé.
Využívám callback (t-mobile SIM) a dnes mi dívka říkala, že ji volám ze skrytého čísla, tak mě napadlo první kouknout sem, co se děje

Tomu komu volám, tak chci aby viděl, že mu volám já. Tohle je hodně nemiléé.
Tak se dívám na výpis a ony ty hovory jakoby opravdu odešly 2. Nevím, jestli to nějak pomůže, ale použitá aplikace byla CSIPSimple.xsouku04 píše: ↑úte 12. zář 2023 11:11:32Prosím pošlete mi id hovoru, abych mohl prověřit co se stalo.
To odmítání nemáme zatím ještě moc ošetřeno, ale i tak pokud to bylo O2 číslo CLIP by se měl použít. http://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
Čísla obou hovorů pak 542464060 a 542464064.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak T-mobile blokuje hovory, i když je volané číslo pevná u jiného operátora a přes něj to jen jde. Pokud jde hovor jinudy, tak se to neblokuje.drtic113 píše: ↑úte 12. zář 2023 23:20:10Tak se dívám na výpis a ony ty hovory jakoby opravdu odešly 2. Nevím, jestli to nějak pomůže, ale použitá aplikace byla CSIPSimple.xsouku04 píše: ↑úte 12. zář 2023 11:11:32Prosím pošlete mi id hovoru, abych mohl prověřit co se stalo.
To odmítání nemáme zatím ještě moc ošetřeno, ale i tak pokud to bylo O2 číslo CLIP by se měl použít. http://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
To, že jsou tam ty hovory dvakrát, je u Odorik normální, protože to druhé spojení je náhradní.
Aha. Tak aspoň že existuje toto řešení. Hovor z čísla 9XX mi většina uživatelů neznalých číslování VoIP odmítne. Pokud pak bude následovat "náhradní", které plně poskytne původní CLIP, pak je všechno cajk.xsouku04 píše: ↑stř 13. zář 2023 10:02:38Aha tak T-mobile blokuje hovory i když je volané číslo pevná u jiného operátora a přes něj to jen jde. Pokud jde hovor jinudy, tak se to neblokuje.drtic113 píše: ↑úte 12. zář 2023 23:20:10Tak se dívám na výpis a ony ty hovory jakoby opravdu odešly 2. Nevím, jestli to nějak pomůže, ale použitá aplikace byla CSIPSimple.xsouku04 píše: ↑úte 12. zář 2023 11:11:32
Prosím pošlete mi id hovoru, abych mohl prověřit co se stalo.
To že jsou tam ty hovory dvakrát je u Odorik normální, protože to druhé spojení je náhradní.
Pak by ale preventivně všechny hovory měly jít prvořadě přes "náhradní", ne...