VoIP hovory z mobilních čísel Odorik nyní nejsou možné
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
VoIP hovory z mobilních čísel Odorik nyní nejsou možné
Bohužel od pátku cca 13 hodin není možné volat ani z vlastních mobilních čísel Odorik přes internet. Běžných mobilních hovorů ze SIM - tedy naprosté většiny hovorů - se omezení netýká.
Podle názoru T-mobile, není možné míchat provoz z pevných a mobilních sítí.
Tedy u hovorů z internetu nesmíme nyní používat ani naše vlastní mobilní čísla.
Pokud někdo takto volá, hovor je sice normálně spojen, ale je použito naše náhodné nomadické číslo a identita volajícího je skrytá.
Nastavit by ale mohlo jít jiné číslo, které u nás máte. V tom případě prosím napište email.
Těžko odhadnout, ale doufám, že tohle omezení je dočasné.
Podle názoru T-mobile, není možné míchat provoz z pevných a mobilních sítí.
Tedy u hovorů z internetu nesmíme nyní používat ani naše vlastní mobilní čísla.
Pokud někdo takto volá, hovor je sice normálně spojen, ale je použito naše náhodné nomadické číslo a identita volajícího je skrytá.
Nastavit by ale mohlo jít jiné číslo, které u nás máte. V tom případě prosím napište email.
Těžko odhadnout, ale doufám, že tohle omezení je dočasné.
Re: VoIP hovory z mobilních čísel Odorik nyní nejsou možné
Cože? Jak to poznají, když v obou případech jde hovor od Odorik ústředny? A copak to není vaše věc, odkud hovor technicky teče, když je to vaše mobilní číslo? Na základě čeho to diktují?
Když jde odchozí hovor z mobilní sítě, tak inkasuje Odorik i T-Mobile a pokud jde hovor přes VoIP, tak inkasuje jenom Odorik. To je asi ten pravý důvod, proč to T-Mobile dělá (asi musí dohnat finanční ztrátu z ukradených iPhone
)

Taky nechápu, jak to poznají, když obojí jde z ústředny Odoriku? Já vidím všude skryté číslo - dokonce i v síti O2 (tam to jde ještě jednou přes TM?). Pro stálé uživatele zbývá přesměrování, to zakázat nemůžou

Mimochodem, měnit nastavení služby v pátek odpoledne bez jakéhokoliv varování předem, je IMHO teda dost neseriózní přístup k velkoobchodním partnerům i zákazníkům

Ano voláme ze skrytého čísla namísto z CLIPu, již jsem zaslal stížnost, podnět na ČTU na ty šmejdy z T-Mobile, společně s podnětem na nekalou soutěž v cenách datového přpojení. Přidejte se.
kargee píše:
> Ano voláme ze skrytého čísla namísto z CLIPu, již jsem zaslal stížnost, podnět na ČTU........ Přidejte se.
Můžete sem prosím dát jak formulovat tu stížnost, ať se m§že připojit více osob/firem, kterým to působí problém?
Díky!
> Ano voláme ze skrytého čísla namísto z CLIPu, již jsem zaslal stížnost, podnět na ČTU........ Přidejte se.
Můžete sem prosím dát jak formulovat tu stížnost, ať se m§že připojit více osob/firem, kterým to působí problém?
Díky!
Nevím, jestli to s tím nějak souvisí, ale když si volám přes internet z odorika na jednu svojí SIM Kaktusu, plechová huba tmobile mi oznámí, že volaný účastník není dostupný. Když na stejnou SIM volám z jiné SIM Kaktusu, normálně to zvoní. Mě už to připadá jako regulérní sabotáž.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano s tímto jsem se také setkal. Ale měl jsem za to, že se to děje jen když se hovor spojuje přes zahraničí. Můžete poslat id hovoru?swejzi píše: ↑úte 24. říj 2023 19:19:39 Nevím, jestli to s tím nějak souvisí, ale když si volám přes internet z odorika na jednu svojí SIM Kaktusu, plechová huba tmobile mi oznámí, že volaný účastník není dostupný. Když na stejnou SIM volám z jiné SIM Kaktusu, normálně to zvoní. Mě už to připadá jako regulérní sabotáž.
Jiný podivný případ byl, když se volalo na pevnou linku O2. Místo zvonění bylo slyšet divné zvuky a vůbec to nezvonilo. Také to vypadá, že je to naschvál, místo korektního odmítnutí hovoru. K čemu to má být dobré netuším.
Podle mého názoru jediný způsob jak korektně bojovat proti spoofingu, je oddělit národní a mezinárodní provoz, tak jak navrhovali lidé z ČTÚ. Národnímu provozu se dá důvěřovat - případné viníky co se podílí na falšování čísla vypátrat a potrestat, mezinárodnímu provozu se důvěřovat nedá a tak je třeba opravdu blokovat. a omezovat.
Je ale pravda, že kromě jednoho příkladu, neznám typické chování těch co se snaží zneužívat něčí čísla.
Ten jeden případ s kterým jsem se setkal spočíval v tom, že někdo se snažil zničit konkurenci tím, že na její číslo volal z různých falešných čísel aby ji zahltil. A pak jsou zde případy těch podvodníků, co se vydávají za banku, policii a podobně. Zde ale nevím jak masivní jev to je a jestli může falešná hláška o nedostupnosti nějak pomoci.
No a pak je zde šedá zóna, kde nějaké pochybné callcentrum volá mobilních předplacených čísel. Ale tohle není spoofing. Callcentrum nelze moc potrestat, protože simkarty jsou anonymní. Nejedná se ale o vyložené jednoznačné podvody, jen je jejich chování někdy hodně neetické. Např. vám nabízí investice do akcií. Zlodějina nespočívá v tom, že by jste zaplacené peníze nikdy neviděli, ale v tom, že vám časem budou radit tak, aby vy jste prodělali - tudíž oni vydělali. Problém je, že váš poradce musí vydělávat když vyděláváte vy a ne vydělávat, když vy proděláváte. Nekupují se skutečné akcie, ale kurzy jsou skutečné a když je štěstí, není nutné být ve ztrátě, ale nesmíte poslouchat svého poradce.
Stejný případ, taky jsem se nedovolal na dvě čísla u kaktususwejzi píše: ↑úte 24. říj 2023 19:19:39 Nevím, jestli to s tím nějak souvisí, ale když si volám přes internet z odorika na jednu svojí SIM Kaktusu, plechová huba tmobile mi oznámí, že volaný účastník není dostupný. Když na stejnou SIM volám z jiné SIM Kaktusu, normálně to zvoní. Mě už to připadá jako regulérní sabotáž.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pošlete mi prosím id hovoru. Aby jste se dovolal, nezbývá než si vypnout CLIP. Pokud to ale dělá z našich vlastních čísel, museli bychom to upravit my.Karel píše: ↑úte 24. říj 2023 20:06:18Stejný případ, taky jsem se nedovolal na dvě čísla u kaktususwejzi píše: ↑úte 24. říj 2023 19:19:39 Nevím, jestli to s tím nějak souvisí, ale když si volám přes internet z odorika na jednu svojí SIM Kaktusu, plechová huba tmobile mi oznámí, že volaný účastník není dostupný. Když na stejnou SIM volám z jiné SIM Kaktusu, normálně to zvoní. Mě už to připadá jako regulérní sabotáž.
Problém je v tom, že nemáme přístup k databázi přenesených čísel. Správce té databáze si vykazuje náklady cca půl milionu měsíčně na správu a pravidla jsou taková, že se to dělí rovným dílem mezi všechny subjekty které mají k databázi přístup. Velmi šikovné na to, aby k nim menší přístup neměli. Ty náklady jsou samozřejmě nesmysl.