Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
cizo
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 03. zář 2015 17:45:45

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od cizo »

Nyní se projevuje ještě jiný podivný CLIPefekt. Mám voip účet u Delmontího klonu. Tam mám nastaven CLIP z mého čísla T-Mobile. Problém není jenom při volání do TM, ale i na voip čísla Odorik. Spojení se sice uskuteční, ale s podivným CLIPem z nějakého jiného státu (pokaždé jiného). Tak nevím, kudy se ten hovor toulá. Při volání na voip čísla jiných operátorů se CLIP zobrazuje správně. Při nastavení CLIPu čísla O2 nebo Vodafonu žádný problém se zobrazením není. ID např. 571307433 nebo 571319701.
Karel
Příspěvky: 40
Registrován: sob 19. bře 2016 23:10:51

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od Karel »

Na pobočku t mobilu to mám kousek tak jsem se stavil, vůbec nic o tom neví a když jsem mu ukázal na svém mobilu ty screenshoty tak někomu volal a ten mu odpověděl, že mu mám předat vyplněný formulář a když jsem se zeptal, kde ho mám vzít tak mně řekl, že mám napsat na info@t-mobile.cz :D
raduz
Příspěvky: 14
Registrován: stř 31. črc 2013 10:23:49

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od raduz »

Karel píše: pát 09. úno 2024 15:25:08 Na pobočku t mobilu to mám kousek tak jsem se stavil, vůbec nic o tom neví a když jsem mu ukázal na svém mobilu ty screenshoty tak někomu volal a ten mu odpověděl, že mu mám předat vyplněný formulář a když jsem se zeptal, kde ho mám vzít tak mně řekl, že mám napsat na info@t-mobile.cz :D
Díky, už jsem jim také napsal s žádostí o formulář. To bude zas porod, než se to ten moloch naučí vyřizovat :-)

UPDATE: Přišla auto-reply omlouváme se, ale adresa info@t-mobile.cz již neslouží pro otázky k našim službám. Pro snadnější a rychlejší komunikaci jsme pro Vás připravili kontaktní formulář https://www.t-mobile.cz/podpora/kontaktujte-nas.
pali
Příspěvky: 99
Registrován: čtv 08. srp 2019 20:20:55

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od pali »

xsouku04 píše: pát 09. úno 2024 7:28:37
pali píše: pát 09. úno 2024 1:08:11 Vo webovom rozhraní už nie je možné manuálne zapnúť/vypnúť CLIP pre linku kde som mal slovenské číslo. Zapínal a vypínal som si CLIP na linke podľa potreby pred volaním. Nastal nejaký problém s používaním CLIPu pre slovenské čísla? A bude CLIP so slovenským číslom ešte dostupný?
Není to záměr, opravíme to. Ale nevím jestli slovenský CLIP funguje, protože prý slovenští mobilní hovory blokují. Leda že by jste byl v roamingu, např. v ČR, pak tu blokaci musí vypnout.
pali píše: pát 09. úno 2024 10:13:20 Bez problémov mi doteraz fungoval, mal som nastavené aby hovor nespojilo pri CLIP chybe a žiadnu chybu to nikdy nedalo. Je ale pravda, že SIM kartu mám v roamingu (ČR).
Tlačidlo "Zapnout CLIP" sa už vo web rozhraní opäť nachádza.
Leoš1
Příspěvky: 2
Registrován: pát 09. úno 2024 16:38:02

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od Leoš1 »

Ahoj všem, žádost od T-Mob. zde: https://drive.google.com/file/d/1x9crD3 ... sp=sharing
Leoš
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8112
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od xsouku04 »

Leoš1 píše: pát 09. úno 2024 16:48:21 Ahoj všem, žádost od T-Mob.
Leoš
Díky. Zvýšil jsem limit příloh fóra a nahrál i na fórum. Kdyby měl někdo originální PDF, tedy ne naskenovaný papír, tak prosím dejte to také na fórum. Přijít s předvyplněným formulářem by mělo výrazně pomoci s tím, aby vás neposlali pryč.
Jinak T-mobile zná Odorik.cz jako miniTEL s.r.o.
Přílohy
Firewall T-mobile žádost.pdf
(936.15 KiB) Staženo 195 x
swejzi
Příspěvky: 76
Registrován: ned 08. čer 2014 16:54:12

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od swejzi »

Lze takto žádat u více čísel T-Mobile (Kaktus) jako jedna osoba? Tj. že jim předám dva vyplněné formuláře? Mám dvě linky a na ně navázané dvě SIMky Kaktusu.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8112
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od xsouku04 »

cizo píše: pát 09. úno 2024 14:52:40 Nyní se projevuje ještě jiný podivný CLIPefekt. Mám voip účet u Delmontího klonu. Tam mám nastaven CLIP z mého čísla T-Mobile. Problém není jenom při volání do TM, ale i na voip čísla Odorik. Spojení se sice uskuteční, ale s podivným CLIPem z nějakého jiného státu (pokaždé jiného). Tak nevím, kudy se ten hovor toulá. Při volání na voip čísla jiných operátorů se CLIP zobrazuje správně. Při nastavení CLIPu čísla O2 nebo Vodafonu žádný problém se zobrazením není. ID např. 571307433 nebo 571319701.
Myslím, že to bude tím, že T-mobile blokuje nejen hovory na jeho vlastní čísla, ale pokud jde hovor přes něj, tak blokaci provádí i u tranzitních volání.
Žádný ze seriózních operátorů ale nemění po cestě číslo volajícího. To dělají různí "podvodníčci" hlavně u hovorů ze zemí mimo EU do EU, aby se tak dostali k regulované nižší ceně. Tedy protože hovor nebylo možné spojit napřímo, spadlo to na nějaké podvodníčka, který změnil číslo volajícího, a tím hovor prošel.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8112
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od xsouku04 »

swejzi píše: pát 09. úno 2024 17:48:28 Lze takto žádat u více čísel T-Mobile (Kaktus) jako jedna osoba? Tj. že jim předám dva vyplněné formuláře? Mám dvě linky a na ně navázané dvě SIMky Kaktusu.
Ano lze.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8112
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Možnost požádat o aktiavci CLIP u čísel T-mobile

Příspěvek od xsouku04 »

raduz píše: pát 09. úno 2024 13:59:56 Paráda, aspoň tak. Není ten TM dokument někde ke stažení? A co Kaktusí čísla, oni se k nim totiž pobočky Tmobile nehlásí, že to není "jejich". Budu rád za jakékoliv zkušenosti z poboček zde do diskuse. Nechápu jen proč to nemůže jít přes infolinku, dnes v době datových schránek.

Update: Jelikož mám ve správě Tmobile a Kaktus čísla, začal jsem s tím jednodušším kde se cacají že se vše vyřídí online než se někam vypravím, Kaktus: Opovědi infolinky:
1. "Výjimky co se týče Firewallu 2.0 bohužel neděláme - službu jsme zaváděli kvůli bezpečnosti, a proto je to plošné nastavení, které platí pro všechny SIMky."
Já: Děláte, viz odkaz na odorik.cz/fayn.cz, odpověď:
2. "Moment, poptám se... Tak podle informace od kolegy je vypínání firewallu v rozporu s bezpečnostními prvky sítě a nelze vypnout pro nějaké konkrétní telefonní číslo."

To bude ještě na dlouho, ale nevzdám to, když už jsme došlil až sem. Předpokládám že už je to dle nařízení ČTÚ?
Ano ČTÚ s tím pomohl, regulace se chystá. Tohle vypnutí firewallu podle mého názoru nijak bezpečnost nesnižuje, nebo je to jen pro konkrétního operátora a navíc jen v kombinaci s pevným číslem, které útočník může znát jen stěží. A kdyby někdo např. volal, že je někde bomba, bude na tom podstatně hůře, než kdyby volal normálně, navíc u hovoru bude mít operátor uložené i to pevné číslo. (leda že by něčí účet ukradl, ale ukrást se dá i mobil, ale i tak zanechá nějaké stopy)
Odpovědět