Zdravím. Řeším následující problém. Příbuzný (seniorka, přes 80 let) má kromě mobilu i VOIP s geografickým číslem a ráda z něj volá hlavně na pevné linky. Původně od 802_cz, i přes různé změny (RIO Media, Nej_cz) jí zůstalo asi 15 let dodnes. Až letos po další změně vlastníka O2 napsalo, že k 31.12.2024 služba končí.
Kam přejít? Napadl mě Odorik, u kterého mám záložní SIM na volání a data. Nemusel bych tak řešit další registraci a účty u dalšího operátora. Její telefon Well 3130IF jsem zkusil na svůj Odorik SIP a vypadá funkčně. Jen odchozí volání hlásí "soukromé číslo", viz T-Mobile problém.
Je vůbec přenos geografického VOIP čísla k Odoriku a používání bez SIM (pouze VOIP) možný? Funkční CLIP je nutnost, volá i doktorům, co se ozývají zpět.
Jestli to je možné, jak postupovat? OKU mám. Na stránkách Odorik jsem našel jen "Přenos pevných čísel se bohužel provádí ručně komunikací s emailovou adresou... "
Tam jsem zatím nepsal, nejdřív se chci zeptat na zkušenosti znalých.
Vím, že Odorik je především virtuální MOBILNÍ operátor a můj dotaz je tak možná úplně mimo. Koukal jsem i jinam (mikrotech, ipvox, telefonuji_cz). Máte nějaké zkušenosti a doporučení? Důležité je spolehlivost, funkční CLIP a rozumná cena. A samozřejmě funkčnost zmíněného mírně obstarožního Well 3130IF.
Za doporučení předem děkuji.
Přenos a použití VOIP bez SIM
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos a použití VOIP bez SIM
Odorik je hlavně VoIP operátor. Přenos čísla je možný. Dělá to tak v tuhle dobu spousta lidí.
Re: Přenos a použití VOIP bez SIM
Úplně tomu nerozumím, o co všechno jde.
Zkusím z toho vybrat různé body, na které se dá odpovědět.
a) Používání Odorik bez SIM
Předpokládám, že se zde mluví o mobilním čísle, které se používá při vytváření účtu u Odorika. Jde to i s mailem, bez mobilního čísla.
Takhle jsme měli v rodině seniora, který už vlastní mobil nemá... a zřídili mu účet u Odorika jako náhradu pevné linky.
Jinak... volání v chytrém telefonu s volací aplikací typu CSIPSimple nebo ACR Phone by mělo chodit na Wifi též bez SIM (ale nezkoušel jsem).
b) Přenos čísla od jiného operátora - my pro seniora přenášeli pevnou od O2. Bez problému. Jen se připravte, že se to platí. Mělo by to jít i od 802ky.
Osobně jsem už před cca 14 lety přešel od VOX 802 / Rio Media k Odoriku (a nikdy nelitoval). Číslo jsem si ale vzal nové, nepřenášel ho.
c) Identifikace volajícího
Jestliže paní volají zpět doktoři atd. tak by měla stačit její identifikace volajícího číslem pevné linky (tj. přenesené geografické číslo od 802).
Pokud má být k zastižení i "v terénu", měl by jít nastavit též mobilní clip. Sám to tak mám. Zatím jsem se s problémy s tím nesetkal (ale mám nastavenu identifikaci číslem v síti Vodafone).
Zkusím z toho vybrat různé body, na které se dá odpovědět.
a) Používání Odorik bez SIM
Předpokládám, že se zde mluví o mobilním čísle, které se používá při vytváření účtu u Odorika. Jde to i s mailem, bez mobilního čísla.
Takhle jsme měli v rodině seniora, který už vlastní mobil nemá... a zřídili mu účet u Odorika jako náhradu pevné linky.
Jinak... volání v chytrém telefonu s volací aplikací typu CSIPSimple nebo ACR Phone by mělo chodit na Wifi též bez SIM (ale nezkoušel jsem).
b) Přenos čísla od jiného operátora - my pro seniora přenášeli pevnou od O2. Bez problému. Jen se připravte, že se to platí. Mělo by to jít i od 802ky.
Osobně jsem už před cca 14 lety přešel od VOX 802 / Rio Media k Odoriku (a nikdy nelitoval). Číslo jsem si ale vzal nové, nepřenášel ho.
c) Identifikace volajícího
Jestliže paní volají zpět doktoři atd. tak by měla stačit její identifikace volajícího číslem pevné linky (tj. přenesené geografické číslo od 802).
Pokud má být k zastižení i "v terénu", měl by jít nastavit též mobilní clip. Sám to tak mám. Zatím jsem se s problémy s tím nesetkal (ale mám nastavenu identifikaci číslem v síti Vodafone).
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba