SIM do dětských hodinek - oddělený účet nebo nová linka?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
kparal

SIM do dětských hodinek - oddělený účet nebo nová linka?

Příspěvek od kparal »

Zdravím. Chtěl bych se poradit, jak nejlépe postupovat, když teď dcera dostane chytré hodinky se SIM (mobil nemá), a já ji budu spravovat tarif od Odoriku. Co jsem zjistil, tak buď pro ni můžu vytvořit zcela oddělený účet (a pak ten můj nastavit jako správcovský), anebo jenom do svého účtu můžu přidat novou linku s jejím novým číslem. Ale nejsem si jistej, jaké všechny výhody a nevýhody který postup má.

Zejména přemýšlím nad tímto:
1. Nechci, aby mi mohla vytelefonovat můj vlastní kredit, potřebuji pro ni vlastní limit. Ale to jsem pro jednotlivá čísla svého účtu nikde nenašel. Takže pokud nehledám špatně, tak jediná možnost je oddělený účet?
2. Oddělený účet ale znamená novou registraci, a to nevím, jestli mě se stejným emailem pustí. Spíš ne. Udržovat kvůli tomu další email je trochu opruz. Jde to nějak jinak?
3. Pro fungování roamingu se musí podepsat nějaký ten dodatek (možná i složit záloha?). U odděleného účtu by to asi znamenalo opět potřebu toto zařídit?

A co dalšího zásadního jsem přehlédl u odděleného účtu vs nové linky? Nebo to jde ještě nějak jinak?

Předem díky za komentáře, zejm. pokud už někdo tuto situaci řešil.
pe.havel

Re: SIM do dětských hodinek - oddělený účet nebo nová linka?

Příspěvek od pe.havel »

Jediné, co by šlo omezit v rámci jednoho účtu, tak pro určitou linku (v tomto případě jednu SIM) omezit, na jaká tel. čísla lze volat, případně obecněji, za jaké maximální minutové sazby je možno volat. Funkce se jmenuje "Omezení odchozích hovorů". Jinak nezbývá nic jiného než mít oddělený účet.
Já pro více účtů využívám vychytávku Gmailu tvorby alias mailových adres. Za hlavní adresu přidám +cokoliv, tedy např. pro mail jmenoprijmeni@gmail.com mám alias jmenoprijmeni+cokoliv@gmail.com. Jinak asi nezbývá nic jiného, než založit novou schránku, u níž nastavit přesměrování všeho na běžný mail.

Dodatek je nejspíš potřeba podepsat (záloha se tuším žádná neplatí). Já to vyřešil tak, že pro jistotu podepsal dodatek a napsal na něj všechny osobní účty, které spravuji, i když to u nich zatím nepotřebuji.
kparal

Re: SIM do dětských hodinek - oddělený účet nebo nová linka?

Příspěvek od kparal »

Díky moc za radu! Takže budu zařizovat vlastní účet.
Odpovědět