Rychle kontakty

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
TKlf

Rychle kontakty

Příspěvek od TKlf »

Dobrý den,

jak používat rychle kontakty u Odoriku ve Skype a zároveň v telefonů Grandstream. Jak do telefonů tak do Skype se mi v pohodě dotahnou, potud ok. Jakmile chci ale z Grandstreamu pomocí tohoto seznamu hovor nahrát ... tak nevím jak. Mám sice v nastavení přidáno *086 pridávej před každé číslo, ale jaksi se na seznam neuplatnuje. Pokud zadám čísla s prefixem *086 do Rychlých kontaktu u Odoriku, tak z Grandstreamu vše ok, ale Skype po zadání rychle volby čísla pozice z chatu tvrdošíjně říká, že číslo je obsazeno, přitom jednoznačně není a na vině je podle mě zmíněné *086.
Dělám něco špatně, nebo existuje nějaký fígl, jak docílit užívání Rychlych kontaktu na obou zarizenich v požadovaných skutecnostech?
Grandstream je GPX2010.

Díky za nápady, nebo postrceni správným směrem.

Mobilní příspěvek.
Zedna

Re: Rychle kontakty

Příspěvek od Zedna »

1) predvolba je *086cislo --> u vnitrnich cisel v siti Ororika je nutna i druha hvezdicka napr. *086*300116
2) nahravani lze zacit i zadanim *086 az behem hovoru

viz. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
TKlf

Příspěvek od TKlf »

1. Tohle je jasný, prichozi hovory se takto nahrávají dobře.
2. Odchozí hovory jsou s *086 pro Skype nevolatelne, tvrdí po vytočení, že číslo je obsazeno, což zjevně není. Grandstream zase neumí doplnit *086 před čísla uložena v seznamu, před ručně vytáčený to není problém. Kdo má myslet na to, že chce hovor nahrát a vytočit během hovorů *086.
Určitě by toto šlo ošetřit na straně Odoriku sjednocením funkce, což by bylo nejlepší, nebo aspoň filtrací prefixu při použití Skype, abychom mohli používat jedny kontakty a v nich mít uloženo, který hovor nahrávat a který ne.

Mobilní příspěvek.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Vypadá to tak, že budeme muset přidat volbu - nahrávat všechny odchozí hovory.
Protože přidávat prefix *086 je pro spousty telefonů značně nepohodlné.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Bylo by fajn nějaké řešení.

Mobilní příspěvek.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

TKlf píše:Bylo by fajn nějaké řešení.

Mobilní příspěvek.
Přidal jsem to do todo. Původně jsem byl proti tomu, protože jsem chtěl alespoň nějak chránit soukromí těch, kterým se volá.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Tak při volání že skype odfiltrujte jen ten nahrávací pefix, nebo to skype dotahnete do konce a nemusíte dodelavat políčko pro nahrávat vše. Také nemám všechny kontakty tak, aby se nahravaly. Ale u některých to mám a ztrácím komfort v uložených kontaktech, protože že dvou možnosti to funguje vždy jen na jedné.

Mobilní příspěvek.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

TKlf píše:Tak při volání že skype odfiltrujte jen ten nahrávací pefix, nebo to skype dotahnete do konce a nemusíte dodelavat políčko pro nahrávat vše. Také nemám všechny kontakty tak, aby se nahravaly. Ale u některých to mám a ztrácím komfort v uložených kontaktech, protože že dvou možnosti to funguje vždy jen na jedné.

Mobilní příspěvek.
Odstranit nefunkční nahrávací prefix při volání ze skypu a tel. budky bychom mohli (a nebo rovnou dodělat nahrávání), taky si to píši do todo.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud chcete nahrávat všechny odchozí hovory, vyplňte na telefonu nebo v SIP programu jméno volajícího (callerid name) řetězec "Nahravany_hovor".

Předčíslí *086 tak bude automaticky přidáno na naší proxy. Tedy efekt by měl být naprosto stejný, jako byste tento prefix přidali pomocí dialplánu nebo pomocí položky "Dial Plan Prefix:", který lze najít u telefonů a adaptérů značky Grandstream.

Zdokumentováno je to zde http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

xsouku04 píše:Pokud chcete nahrávat všechny odchozí hovory, vyplňte na telefonu nebo v SIP programu jméno volajícího (callerid name) řetězec "Nahravany_hovor".

Předčíslí *086 tak bude automaticky přidáno na naší proxy. Tedy efekt by měl být naprosto stejný jako by jste tento prefix přidali pomocí dialplánu nebo pomocí položky "Dial Plan Prefix:", který lze najít u telefonů a adaptérů značky Grandstream.

Zdokumentováno je to zde http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
A jak by to šlo u aplikace Odorik.exe ? :idea:
Odpovědět