Očekával bych to spíš s daní, ale nemá smysl to předem řešit, dokud nebudou známé všechny podmínky, které se klidně mohou změnit na poslední chvíli. Jak se říká "úroda se počítá ve stodole".Zedna píše:Takze ty ceny uvadene pro virtuala ha-vel asi s velkou pravdepodobnosti nebudou mysleny bez DPH.
Odorik bude virtuální mobilní operátor
Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor
No pokud se timto smerem ubere i Odorik, tak asi neuspeje (mesicni pausal). To radeji pujdu k Bonerixu na trim Mini.Pitomec píše:Toto ovšem českému uživateli dost těžko vysvětlíš. Stačí se podívat na satelitní službu Skylink, kde se zavedl měsíční servisní poplatek 29,-Kč a jaký z toho byl poprask. Udělat to u předplacené karty, tak těch klientů moc nemášViR píše:Jinak přiměřený měsíční paušál i u předplacenky není vůbec ekonomický nesmysl z toho pohledu, že i ta ústředna a síť, přes kterou neproteče ani sekunda hovoru, má nějaké náklady. Čili "přistavení služby a pohotovost k jejímu poskytnutí", a to i tomu nevolajícímu, má svou spočitatelnou cenu/náklady.
Proč by se tím směrem měl ubírat Odorik? Ten má přeci vlastní marketingovou strategii...Návštěvník píše:No pokud se timto smerem ubere i Odorik, tak asi neuspeje (mesicni pausal). To radeji pujdu k Bonerixu na trim Mini.
Jinak Bonerix to u toho svého tarifu Mini do značné míry používá, protože si za měsíční paušál (30, 90 nebo 190 Kč) můžete dokoupit volné volání ve VPN/Bonerixu (jinak je to za 1 Kč/min) či O2 (jinak za 1,90 Kč/min). Bez paušálu žádný netarifikovaný směr neexistuje (na rozdíl od VoIP operátora, o němž jsem psal výše, kde bylo zdarma volání ve vlastní síti a velké množství peeringů).
Bonerix tedy neumožňuje existenci "černých pasažérů", kteří by jen využívali služby zdarma. A i tarif Mini má základní paušál, byť ta symbolická koruna měsíčně patrně nemá podstatný ekonomický význam.
(Mimochodem, u VoIP by to už nebylo z pohledu bilance výdělku nízkonákladového operátora zase tak nepatrné množství peněz, pokud si uvědomíme, jakou má marži na minutě hovoru...)
Naposledy upravil(a) ViR dne ned 19. kvě 2013 14:50:39, celkem upraveno 1 x.
každý má jiné potřeby. Mě minimální plnění nevadí - telefon mám na telefonování. Pokud u minimálního plnění budu mít nějaké zvýhodnění, nemám problém. Byly začátky, kdy jsem na každém mobilním čísle naivně natočil skoro dva litry útraty... fakt, že ty doby jsou pryč, naštěstí. Nechápu lidí, co ztrácí energii řešením desetikorunových účtů
Já si u neveřejného tarifu platím nepovinný paušál na "neomezené" volání ve VPN 36 Kč/měs. Jinak stojí volání kamkoli v ČR 1,80 Kč/min s tarifikací 60+1. Tedy i na čísla u stejného poskytovatele, pokud bych si ten paušálek já či volaný neplatil. Je fakt, že některé měsíce ten paušál nevyužiji a zavolám třeba jen 2x - 3x po minutě. Ale zase jsou občas měsíce, že bych ten VPNkový paušálek překročil třeba 10x. Také se mi občas stává, že v některých měsících ani nedostanu fakturu, neb díky cenám některých VoIP operátorů (včetně Odoriku) volám tak z 80 - 90 % odlišným způsobem, než přes GSM. A operátor faktury na méně než 100 Kč nezasílá.luky píše:každý má jiné potřeby. Mě minimální plnění nevadí - telefon mám na telefonování. Pokud u minimálního plnění budu mít nějaké zvýhodnění, nemám problém. Byly začátky, kdy jsem na každém mobilním čísle naivně natočil skoro dva litry útraty... fakt, že ty doby jsou pryč, naštěstí. Nechápu lidí, co ztrácí energii řešením desetikorunových účtů
Dnes byly zveřejněny ceny Tesco Mobile minuta stojí 2,90 Kč. (vlastní síť 1,50 Kč). Nabízejí tam ještě nějaké volné minuty pro držitele Tesco Clubcard, ale měsíčně za to chtějí 300 Kč. Myslím, že s tím moc velkou díru do světa neudělají. My si rádi počkáme na náš Odorik.
No možná by nebylo od věci kdyby Odorik pomalu ale jistě začal pouštěl ven ověřené informace ať fanoušci ví, že se něco děje.althund píše:Dnes byly zveřejněny ceny Tesco Mobile minuta stojí 2,90 Kč. (vlastní síť 1,50 Kč). Nabízejí tam ještě nějaké volné minuty pro držitele Tesco Clubcard, ale měsíčně za to chtějí 300 Kč. Myslím, že s tím moc velkou díru do světa neudělají. My si rádi počkáme na náš Odorik.
Odoriku, poskytni nějaké info. Virtuálové se pomalu začínají rozjíždět, tak ať víme, jestli máme čekat nebo ne.
Tesco mohlo být vážný konkurent, naštěstí stojí historickou šanci propáslo.
Zajímalo by mě, na jaké zákazníky se marketingové oddělení Teska zaměřilo:
Pro rodinu to není, aby každý platil 300. Pro důchodce zbytečně vysoké. Pro ty co volají hodně je cena 2,90 mimo mísu... Volat ve vlastní síti (tak rychle to nebude) za 1,5 je taky dost...
Zajímalo by mě, na jaké zákazníky se marketingové oddělení Teska zaměřilo:
Pro rodinu to není, aby každý platil 300. Pro důchodce zbytečně vysoké. Pro ty co volají hodně je cena 2,90 mimo mísu... Volat ve vlastní síti (tak rychle to nebude) za 1,5 je taky dost...
Hluboké Zklamání nad prvotní nabídkou Tesco-Mobile.Jako každý jsem očekával mnohem více.
Volání Neomezeně do vlastní sítě za poplatek 300 kč/1 sim??? Operátoři se svými stavajícími nabídkami jsou na tom lépe. Příšerný.
Volání do všech sítí za 2.90? Ostatní virtualové nabízejí lepší sazby a např Odorik či Fayn plánují nasadit cenu mezi1,50-2Kč/min. Příšerný!!
Internet v mobilu?Nejdraší nabídka v Česku. Gratuluji.Příšerný!!
Kde je volání do cizí sítě za max cenu 2,50 či méně?
Kde je volání ve vlastní síti za 1kč max 1,50Kč bez dalšího poplatku či volání neomezeně v malé Tesco-mobile sítí (cca 100.000 sim?) za cenu max 200kč/měsíc?
Kde je možnost uplatnit Clubcard body na slevu balíčku Tesco- Mobile? Odměna za dobití v podobě Club card bodů?
Tesco- Mobile... Zklamalo jsi.
Volání Neomezeně do vlastní sítě za poplatek 300 kč/1 sim??? Operátoři se svými stavajícími nabídkami jsou na tom lépe. Příšerný.
Volání do všech sítí za 2.90? Ostatní virtualové nabízejí lepší sazby a např Odorik či Fayn plánují nasadit cenu mezi1,50-2Kč/min. Příšerný!!
Internet v mobilu?Nejdraší nabídka v Česku. Gratuluji.Příšerný!!
Kde je volání do cizí sítě za max cenu 2,50 či méně?
Kde je volání ve vlastní síti za 1kč max 1,50Kč bez dalšího poplatku či volání neomezeně v malé Tesco-mobile sítí (cca 100.000 sim?) za cenu max 200kč/měsíc?
Kde je možnost uplatnit Clubcard body na slevu balíčku Tesco- Mobile? Odměna za dobití v podobě Club card bodů?
Tesco- Mobile... Zklamalo jsi.