Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
enigmatic

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od enigmatic »

nunyf píše:
pata píše:
enigmatic píše: Jasně a posléze budeme chodit v triku s nápisem: Jsem zaměstnanec Odoriku. Už je to triko zadáno do výroby?
A kdyby se někdo ptal, tak děláš na reklamním oddělení :)
luky píše:nemusíte být zaměstnanec. Musí být ale zřejmé, že se jedná o přesně definovanou skupinu lidí - kde členství je něčím podmíněné. Třeba zákonnou povinností (členství v komoře) nebo členství v odborech (viz výše).... tak aby do této skupiny nemohl každý - a za to takovýto pseudooperátor ručí. Dneska všude, kde se objeví nějaká taková skupinka lidí, tak se objeví odnikud nějaké s.r.o., které těmto lidem nabídne volání. Pokud to není přímo gsm operátor.
Podmíníme členství registrací do Odorik clubu po vzoru CZC :) By mě zajímalo, co by na to řekl operátor.
Těch coby kdyby a různých konspirací už je tady doaleluja není lepší sí počkat?
Počkat si samozřejmě můžeme. Z historie ale víme kolik šílených nápadů se úspěšně ujalo a kolik úspěšných firem začínalo původně v garáži.
ViR

Příspěvek od ViR »

By mě zajímalo, co by na to řekl operátor.
Ne! ;-) :-(
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Tak tento tyden startuji hned 3 novi virtualove:
- dnes (streda) Tesco mobile
- zitra (ctvrtek) 99Mobile
- popozitri (sobota) GoMobile

Nejvic nadeji vkladam do GoMobile, uvidime ...
luky

Příspěvek od luky »

věřím, že Odorik bude mít šťastnou ruku a nakonec to bude on, kdo uspěje a vyhraje
Zedna

Příspěvek od Zedna »

luky píše:věřím, že Odorik bude mít šťastnou ruku a nakonec to bude on, kdo uspěje a vyhraje
Odorik se bohuzel vyradil ze hry sam, 300Kc za prenos cisla + pausal u predplacenky, bohuzel budeme muset hledat jinde ...

Jedine co se mi na nabidce Odoriku velmi libi jsou data uctovana po KB,
to je vyhodne/idealni pro obcasne surfare a pro rozumne vyuzivani aplikaci v mobilu.

Snad s tim prijde i nejaky jiny virtual, ktery nebude mit ty zasadni vady Odorika zminene na zacatku (poplatek za prenos cisla + pausal).
luky

Příspěvek od luky »

ze začátku všechno vypadá černě.... Dobře to dopadne
jtr

Příspěvek od jtr »

Pokud bude při callbacku volat ústředna na odoričí sim, bude hovoru levnější (než na běžný mobil)?
nunyf

Příspěvek od nunyf »

Virtuál buď je nebo není, nic mezi tím. Virtuál je samostatný a nezávislý ve všem, mimo síťové technologie, své služby čistě z technického hlediska provozuje přes síť klasického operátora, pokud tomu tak není, nejde o virtuála ale o přeprodejce. Takže tu vlastně žádný není a dlouho nebude.Podle tohoho vypadají nabidky a korunu tomu nasadí Odorik zpoplatněním přenosu čísla a paušálem za nic.Zřejmě důsledek toho když se nakupuje pčes dvě ruky.Nic proti němu mám od něj voip a jsem nadmíru spokojený.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

nunyf píše: korunu tomu nasadí Odorik ... paušálem za nic.
Ach jo. Pokud ani pánové ViR a jlo v debatě výše nepřispěli k pochopení věci u zjevně nikoli zcela laických osob, jak to asi může vypadat s uvažováním průměrného českého uživatele. Pak se mimo jiné nelze divit, že ceny jsou tam, kde jsou (zákazník není ochoten akceptovat ekonomickou realitu, takže v důsledku platí víc, než by musel).
Fex

Příspěvek od Fex »

Návštěvník píše:
nunyf píše: korunu tomu nasadí Odorik ... paušálem za nic.
Ach jo. Pokud ani pánové ViR a jlo v debatě výše nepřispěli k pochopení věci u zjevně nikoli zcela laických osob, jak to asi může vypadat s uvažováním průměrného českého uživatele. Pak se mimo jiné nelze divit, že ceny jsou tam, kde jsou (zákazník není ochoten akceptovat ekonomickou realitu, takže v důsledku platí víc, než by musel).

Mno,

můj laický názor je, že ekonomická realita je pořád diktována O2+TM+VF. Od tiché dohody na tarifech pro koncové účastníky z ulice přešli tito tři na tichou dohodu o parametrech velkoobchodních nabídek. A dokud se tím ČTÚ nebude chtít opravdu od podlahy zabývat, žádný virtuál z těchto VO cen ekonomicky schůdnou (pro sebe i pro své klienty) nabídku nevykouzlí. Zatím jsme jen ve stadiu pokračování oligopolu jinými prostředky, nic víc. Proto jsou ceny tam, kde jsou.
Odpovědět