Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
pepe1

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvek od pepe1 »

Dobrý den, nevím jestli to chápu správně, ale pokud měla být aplikace integrována do systému v tom smyslu, že v klasickém telefonním seznamu zvolím číslo, dám volat a ono mi to nabídne jestli normálně nebo nějak přes odorik, tak to mi na HTC One X nefunguje, nevíte někdo co s tím? Totéž se mi děje u coolback aplikace. Odorik má oproti ní výhodu, že mohu ručně aspoň napsat číslo volaného. Předem díky za radu jak tuto aplikaci do systému integrovat, jsem s ní jinak velice spokojen.
paty07

Příspěvek od paty07 »

No v tom případě máš "číselnou klávesnici" jako výchozí. Jdni do nastavení ->aplikace -> na kartě vše najdi app "číselná klávesnice" a v ní vymazej nastevení jako výchozí.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

To pepe1: na vině je HTC nadstavba Sense. Ta nedovolí nic jiného, než volání, nebo nativního klienta voip. Použij jiného klienta pro vytáčení a nabídne ti vše co může volat.

Použij třeba exDialer a uvidíš. Já v něm vidím jak odorika, tak coolback i voocalli aplikací.

To paty7: to co popisujes v aplikacích vůbec nemám.

Příspěvek z HTC One X.
pepe1

Příspěvek od pepe1 »

To TKlf: moc díky, jsi expert na One X, už podruhé jsi mi pomohl :)
To paty07: taky jsem to nenašel, je jiná možnost jak se k tomu dostat? Nicméně pokud by to nešlo, tak neva, už mám exDialer...
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Ne expert určitě ne, jen sem to řešil asi před půl rokem a programátor od coolbacku mě nakopnul tím správným směrem.

Příspěvek z HTC One X.
Jirka100

Příspěvek od Jirka100 »

TKlf píše:To pepe1: na vině je HTC nadstavba Sense. Ta nedovolí nic jiného, než volání, nebo nativního klienta voip. Použij jiného klienta pro vytáčení a nabídne ti vše co může volat.

Použij třeba exDialer a uvidíš. Já v něm vidím jak odorika, tak coolback i voocalli aplikací.

To paty7: to co popisujes v aplikacích vůbec nemám.

Příspěvek z HTC One X.
na HTC One S funguje volba přes co volat na 95%, jen při velmi špatném signálu (Edge) se občas stane, že telefon nabídne pouze volání, nebo nativního klienta voip
paty07

Příspěvek od paty07 »

Nevím, jestli jsem to popsal dobře, ale měl jsem za to, že je to na všech androidech stejné. Mám ICS.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Řekl bych spíš podle toho co výrobce dodá v základu, nebo co uživatel doinstaluje.
Každopádně na aplikace a média je Android super, s alternativním voláním to ještě není ono.

Příspěvek z HTC One X.
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den,

právě jsem uvolnil další verzi aplikace pro objednání zpětného volání z OS Android.
Změny k dnešnímu dni jsou následující:

* Byl implementován ActionBar, který vytváří vstupní bod do nastavení aplikace u zařízení bez HW tlačítek. Aplikace vyžívá implementace ActionBarSherlock, která podporuje zařízení od verze Androidu 2.2 výše.
Standardní ActionBar je jinak běžně dostupný až pro Androidy 3.0 a vyšší. Nýní tedy v pravém horním rohu aplikace stačí tapnout na ikonu v podobě tří čtverečků a aplikaci můžete pohodlně nastavit.

* Došlo k úpravě názvu aplikace z "Odorik" na "Odorik callback". Pokud bude Odorik v budoucnu vydávat jiné aplikace pro Android, je rozlišení na místě.

* Došlo k úpravě ve verzování. Dnešní verze je verze 1 (versionCode), podrobněji 1.1a (versionName). Mayor verze se bude měnit po uvolnění aplikace na Google AppStore. Minor verze vždy po uvolnění vývojové nebo testovací verze aplikace.

Aplikaci najdete zde:
https://www.4smart.cz/OdorikCallbackAndroidApp/1.1a/

J.M.
petr-kohut

Příspěvek od petr-kohut »

admin píše:Dobrý den,

právě jsem uvolnil další verzi aplikace pro objednání zpětného volání z OS Android.
Změny k dnešnímu dni jsou následující:

* Byl implementován ActionBar, který vytváří vstupní bod do nastavení aplikace u zařízení bez HW tlačítek. Aplikace vyžívá implementace ActionBarSherlock, která podporuje zařízení od verze Androidu 2.2 výše.
Standardní ActionBar je jinak běžně dostupný až pro Androidy 3.0 a vyšší. Nýní tedy v pravém horním rohu aplikace stačí tapnout na ikonu v podobě tří čtverečků a aplikaci můžete pohodlně nastavit.

* Došlo k úpravě názvu aplikace z "Odorik" na "Odorik callback". Pokud bude Odorik v budoucnu vydávat jiné aplikace pro Android, je rozlišení na místě.

* Došlo k úpravě ve verzování. Dnešní verze je verze 1 (versionCode), podrobněji 1.1a (versionName). Mayor verze se bude měnit po uvolnění aplikace na Google AppStore. Minor verze vždy po uvolnění vývojové nebo testovací verze aplikace.

Aplikaci najdete zde:
https://www.4smart.cz/OdorikCallbackAndroidApp/1.1a/

J.M.

Dobrý den,
na androidu 4.2.2 již SW tlačítko menu vidím a to dvakrát, jednou vzhledově systémové a jednou v modrém provedení. Každopádně je to tak mnohem lepší :)
Děkuji :)

PK
Odpovědět