Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Ale pokud by se to vzalo třeba z opačného konce a poplatek se prvních X měsíců účtoval všem začátečníkům a pak se aktivním volajícím už rozpustil, tak by to přece šlo. Nebo nějaké úplně netradiční pojetí, jako třeba zpětné vracení poplatků při plnění určené výše útraty za nějaké konkrétní období. A nebo případně nějaká kombinace těchto variant.... Vymyslet se to určitě nějak dá, aby na tom nikdo zbytečně netratil...
Ano, mně ne.ViR píše:Ona tu snad někde taková cena už padla oficiálně? To mi přijde nějak levné, i když bych se nezlobil, že.thegrid899 píše:Takže MB za 0,5kč a měsíční paušály vše v síti GTS?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle zde určitě neproběhlo protože 0,5 Kč za MB jsem zde určitě nepronesl, protože je to hluboce pod naší nákupkou. Vypadá to jakoby thegrid899 byl nějaký záškodník.thegrid899 píše:Takže MB za 0,5kč a měsíční paušály vše v síti GTS?xsouku04 píše: My žádné poplatky neskrýváme. Jo a nabídka mobil.cz není špatná. Hlavní "nevýhoda" je že neúčtují po vteřinách hned od začátku a mají poměrně drahé volání v síti. Náš tarif se bude hodit hlavně těm, co volají hodně v síti (včetně VoIP) a těm co si vystačí s desítkami MB dat. V tom případě to může vyjít podstatně lépe.
Mluvilo se o 1 Kč za 1 MB ale účtováno po KB.
V každém případě je to jen začátek, předpokládám, že ceny se budou pohybovat v budoucnu směrem dolů.
To mi právě přišlo divné. Nákupku sice neznám, ale trochu se dá odhadnout z cen ostatních operátorů. A jediný, kdo účtuje 0,5 Kč/MB, počítá data "za každý započatý MB", tedy po jednotkách cca 1000x vyšších. A tam si celkem dokážu představit, že se nějaký ten peníz navíc už nahledá, když např. minutová tarifikace (60x větší účtovaná jednotka) dokáže oproti sekundové udělat hezkých 31 %.xsouku04 píše:Tohle zde určitě neproběhlo protože 0,5 Kč za MB jsem zde určitě neproneslo, protože je to hluboce pod naší nákupkou. Vypadá to jako thegrid899 byl nějaký záškodník. Mluvilo se o 1 Kč za 1 MB ale účtováno po KB.
Nejak nechapu proc by nebylo mozny udelat nabidku ve forme predplacenky - stejne jako to ma tedka treba vodafone - akurat by byla cena za minutu ne 7 ale treba 2.5 korun. A jestli by byla k tomu jeste sekundova tarifikace, byla by to dream predplacenka 

Předplacenku udělat lze. Ale ne takovou, na které by šel syslit kredit, protože virtuál musí tomu svému MNO (či MVNE) každý měsíc odevzdat stanovenou základní částku + částku podle spotřeby, tedy např. provolaných minut. Technicky je samozřejmě možné, rozpustit tu základní částku do ceny minuty, která se tím zvýší, a nastavit nějakou minimální konzumaci za poměrně krátkou lhůtu, protože jinak by nevolající klienty musel operátor, v době kdy nemají hovory, vlastně úvěrovat.kubik píše:Nejak nechapu proc by nebylo mozny udelat nabidku ve forme predplacenky - stejne jako to ma tedka treba vodafone - akurat by byla cena za minutu ne 7 ale treba 2.5 korun. A jestli by byla k tomu jeste sekundova tarifikace, byla by to dream predplacenka
Jen pro ilustraci - nákupní cena minuty je třeba 1,- Kč , paušál za aktivní SIM, který platí virtuál MNO, je třeba 30 Kč/měs. a vlastní náklady virtuála jsou řekněme 10 Kč/SIM/měs. (nejde prosím o reálná čísla!!!). Takže virtuál potřebuje "někam poslat" každý měsíc alespoň 40 Kč. Jestliže očekává, že jeho klienti provolají v průměru například čtyřicet minut, stanoví "nákladovou" cenu na 2 Kč/min, plus k tomu přiměřený zisk třeba 40 hal. A jsme z původní "mezioperátorské" koruny za minutu (při placení poplatku za přistavení služby) na 2,40 Kč/min. Ty 2,40 Kč ovšem ještě operátorovi nezaručí, že bude mít na zaplacení svých závazků, protože bude-li mít větší procento syslíků, kteří si budou "šetřit kredit", bude muset zaplatit svému MNO z nějaké rezervy, kterou nemusí mít. Takže musí syslíky nějak donutit k volání a utrácení, což buď udělá zavedením odpovídající minimální konzumace (viz třeba 802.VOX u VoIPu), nebo expirací kreditu s nutností jej znovu dobít. S tím, že ve druhém případě je to formálně méně násilné. A operátor prostě předpokládá, že lidé budou mít tendenci více utrácet, budou-li mít hodně kreditu.
Co je ale podstatné je, že zatímco při "předplaceném paušálu" se stržením měsíčního poplatku 40 Kč musí účastník utratit třeba za půl roku 240 Kč, (případně nějakých 280 Kč, když na tom virtuál potřebuje udělat i nějaký zisk), tak v tom případě předplacenky se skrytými poplatky je potřeba nějak donutit účastníka, aby za stejné období provolal alespoň nějakých 576 Kč. A to bez ohledu na to, zda volat potřebuje. Čili pro účastníka je systém, v případě, že službu právě nepotřebuje 2,4x nákladnější, ve srovnání s pouze "udržovacím" paušálem. A pro MVNO je to navíc podstatně rizikovější. O nevýhodnosti pro hodně volající raději nemluvím, protože ten na té předplacence "PayAsYouGo" bude při provolávce více než 40 minut měsíčně, ve srovnání s uvažovaným paušálním systémem, již prodělávat...
Hm, hm, jako osvěta je to tu dobrý, ale neměl by se už někdo od Odoriku přeci jen k tomu postavit čelem a napsat už jasné stanovisko?! Ze všech těch příspěvků (i v jiných vláknech) se nemohu zbavit dojmu, že se to šponuje a čeká se na ostatní konkurenci, pokud to není jen výmluva, ale někdy to je kontraproduktivní...
Je přece velice snadné pro každého z nás "zkusit" si to u konkurence a po nějakých čtrnácti dnech to vyhodnotit. Může se ve velice krátké době stát, že u Odoriku budou mít lidé čísla pro příchozí volání a odchod již poběží přes někoho jiného...
Rovněž nelze opomenout fakt, že změny přicházejí a přicházet budou čím dál častěji. To se to bude vždy takto "šponovat" a čekat?! Je jedno pěkné přísloví: "Kdo rychle dává, dvakrát dává!" To v dnešní relativně uspěchané době (jak pro koho) platí víceronásobně...
Jak Odoriku fandím a známým jsem ho doporučoval, tak nyní s tím již otálím podobně jako Odorik s cenami.....
Přeji všem hezký den!
Je přece velice snadné pro každého z nás "zkusit" si to u konkurence a po nějakých čtrnácti dnech to vyhodnotit. Může se ve velice krátké době stát, že u Odoriku budou mít lidé čísla pro příchozí volání a odchod již poběží přes někoho jiného...
Rovněž nelze opomenout fakt, že změny přicházejí a přicházet budou čím dál častěji. To se to bude vždy takto "šponovat" a čekat?! Je jedno pěkné přísloví: "Kdo rychle dává, dvakrát dává!" To v dnešní relativně uspěchané době (jak pro koho) platí víceronásobně...
Jak Odoriku fandím a známým jsem ho doporučoval, tak nyní s tím již otálím podobně jako Odorik s cenami.....
Přeji všem hezký den!
Dobrý den,
moc Vám fandím a stále netrpělivě vyčkávám na zveřejnění Vaší nabídky. Jen doufám, že Vaše nabídka nebude podobná té jako u společnosti Voocall. Nerad bych platil jen tak paušál a nedostal za to nic, to si opravdu můžu koupit kartu od Mobil.cz. (a volat přes internet s vámi
) - místo měsíčního poplatku (např 50 kč) bych byl ochotný přistoupit na podmínku, že každý bude muset provolat/propsat/prodatovat minimálně 50,- Kč, a pokud to bude méně, nechť je to do 50 Kč dorovnáno a strženo. Určitě by mi vyhovovala podobná nabídka od Relaxmobil 0,5Kč / MB a stanovit strop 120 Kč,přičemž by se mohlo stahovat například do 1GB, a pak až by byla omezena rychlost..
Co se sms týče, bylo by fajn, kdybyste měli free sms bránu (asi nereálné,bohužel), mám momentálně Vodafone a přátelé mi píší bez omezení z internetu. Proto se do virtuálů zatím ani moc nehrnu. Kdybych přešel, určitě bych ostatní přesvědčoval o podobném rozhodnutí. Pokud bychom na sebe měli levný kontakt.
Děkuji za Váš čas, snad to nejsou jen kecy a snad Vaše nabídka bude ta ideální a nejen pro mě.
Hezký den přeji a jsem s pozdravem
Otto W.
moc Vám fandím a stále netrpělivě vyčkávám na zveřejnění Vaší nabídky. Jen doufám, že Vaše nabídka nebude podobná té jako u společnosti Voocall. Nerad bych platil jen tak paušál a nedostal za to nic, to si opravdu můžu koupit kartu od Mobil.cz. (a volat přes internet s vámi

Co se sms týče, bylo by fajn, kdybyste měli free sms bránu (asi nereálné,bohužel), mám momentálně Vodafone a přátelé mi píší bez omezení z internetu. Proto se do virtuálů zatím ani moc nehrnu. Kdybych přešel, určitě bych ostatní přesvědčoval o podobném rozhodnutí. Pokud bychom na sebe měli levný kontakt.
Děkuji za Váš čas, snad to nejsou jen kecy a snad Vaše nabídka bude ta ideální a nejen pro mě.
Hezký den přeji a jsem s pozdravem
Otto W.
Jakto, že by operátor neměl rezervu? Kredit si přece kupuju dopředu a syslím ho u operátora.ViR píše:... bude-li mít větší procento syslíků, kteří si budou "šetřit kredit", bude muset zaplatit svému MNO z nějaké rezervy, kterou nemusí mít. ...
... v tom případě předplacenky se skrytými poplatky je potřeba nějak donutit účastníka, aby za stejné období provolal alespoň nějakých 576 Kč. ...
A nechápu, jak jsi v tvém příkladu došel na tu částku 576,-
Buchi: lepší brýle...ViR píše:[(nejde prosím o reálná čísla!!!)