Omezení délky hovoru

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
michal.hybasek

Omezení délky hovoru

Příspěvek od michal.hybasek »

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda je u VOIP nějaké omezení na délku hovoru. Někteří operátoři omezují délku na 1 hodinu. Pro mě to je ale nežádoucí, protože často volám do konferencí, které trvají zpravidla kolem 3 hodin - odpojování je nežádoucí a velice nás zdržuje.
Informace o omezení délky hovoru jsem na webu nikde neobjevil, ale zkušenosti mám takové, že operátoři toto omezení mají - proto budu rád za odpověď

Děkuji
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Omezení délky hovoru

Příspěvek od xsouku04 »

Nyní jsou to 2 nebo 4 hodiny, záleží na způsobu, jakým voláte. Jakým způsobem hodláte volat?
Neměl by být problém to prodloužit.
Pokud voláte na mobil do ČR, tak tam je to omezené na něco málo přes hodinu. Omezení neděláme my, ale mobilní operátoři.
jiriq

Příspěvek od jiriq »

Co se tyka call-back konferenci, tak se mi jeste nestalo, ze bych byl prerusen, a to i kdyz jsem byl dlousho s vyplym mikrofonem. Odzkouseno nekolikrat na geograficke cislo u Odorika, delka typicky 1.5-3 hodiny, prichozi hovor z CH.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Zajímavá informace.
xsouku04 píše:Pokud voláte na mobil do ČR, tak tam je to omezené na něco málo přes hodinu. Omezení neděláme my, ale mobilní operátoři.
michal.hybasek

Většinou volám já do jiné sítě - obvykle je to číslo v USA. Jsem zvyklý používat ip telefon a volám pomocí PC. Aktuálně chci vyměnit IP operátora, ale moji hlavní podmínkou je, aby délka hovoru byla alespoň 3 hodiny. Aktuálně používám mujtelefon a tam je délka hovoru omezena na 1 hodinu a dle vyjádření nelze prodloužit - prý kvůli bezpečnosti..
xsouku04 píše:Nyní jsou to 2 nebo 4 hodiny, záleží na způsobu, jakým voláte. Jakým způsobem hodláte volat?
Pokud voláte na mobil do ČR, tak tam je to omezené na něco málo přes hodinu. Omezení neděláme my, ale mobilní operátoři.
michal.hybasek

Nevíte tedy jaké je omezení na způsob volání viz můj minulý příspěvek? Díky
xsouku04 píše:Nyní jsou to 2 nebo 4 hodiny, záleží na způsobu, jakým voláte. Jakým způsobem hodláte volat?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

michal.hybasek píše:Většinou volám já do jiné sítě - obvykle je to číslo v USA. Jsem zvyklý používat ip telefon a volám pomocí PC. Aktuálně chci vyměnit IP operátora, ale moji hlavní podmínkou je, aby délka hovoru byla alespoň 3 hodiny. Aktuálně používám mujtelefon a tam je délka hovoru omezena na 1 hodinu a dle vyjádření nelze prodloužit - prý kvůli bezpečnosti..
Od zítřka by tento limit měl být zvýšen ze 2 hodin na 3 hodiny pro volání z VoIP telefonu. (nutný večerní restart) Případy, že by někde zůstal viset hovor, jsou hodně vzácné a spíše to hrozí u callbacku v případě, že by se obě strany chovaly nekorektně (tedy volání z jedné destinace, kde se hovory chovají nekorektně do druhé nekorektní destinace). Nějaký limit tam dát je rozumné, ale jestli jsou 2 nebo 3 hodiny je nám celkem jedno.

Kdyby něco hovor přece jen zavěšovalo, dejte vědět, prošetříme to. Dít by se to nemělo. V USA jsou několikahodinové hovory běžné, to je známá věc.
Odpovědět