Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Pitomec

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od Pitomec »

To je takový problém dát si ve své bance trvalý příkaz, aby částka XXX odcházela každý měsíc na účet Odoriku?
martin1

Příspěvek od martin1 »

lifdo69 píše: Lidi sou už fakt tak vážně liní a nepřizpůsobiví? cokoli automatického je někdy na škodu a člověk pak o tom ztrácí přehled..
Já ano. Nechci jít na poštu, stát tam frontu ani platit 10kč. Ale to inkaso nechci pro sebe. Chci to pro lidi, kteří moc s počítačem nerozumí.
Mě vyhovuje převod a ještě víc by vyhovovali mPenize nebo aspoň převod na účet mBank jako má Mikrotech aby to netrvalo dva dny.
Mimo téma: ideální by byl ze strany banky nějaký standard pro šablony platebních příkazů. Něco jako je IBAN a k tomu v jednom řetězci ještě VS,SS,KS, který by šel do bankovnictví přenést přes schránku. Ale toho se asi nedočkáme. Banky nepodporují ani ten IBAN ani tvar předčíslí-učet/banka, který by se vložil do kolonky číslo účtu a server by si to přebral.
martin1

Příspěvek od martin1 »

Pitomec píše:To je takový problém dát si ve své bance trvalý příkaz, aby částka XXX odcházela každý měsíc na účet Odoriku?
To je vtip ? A co bude s neprovolaným kreditem ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:To je takový problém dát si ve své bance trvalý příkaz, aby částka XXX odcházela každý měsíc na účet Odoriku?
Lepší by bylo automatické dorovnávání kreditu, podle toho, kolik se provolalo minulý měsíc. Je to bezpečné, stále plně pod kontrolou zákazníka, ale přitom plně automatické.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

martin1 píše:
lifdo69 píše: Lidi sou už fakt tak vážně liní a nepřizpůsobiví? cokoli automatického je někdy na škodu a člověk pak o tom ztrácí přehled..
Já ano. Nechci jít na poštu, stát tam frontu ani platit 10kč. Ale to inkaso nechci pro sebe. Chci to pro lidi, kteří moc s počítačem nerozumí.
Mě vyhovuje převod a ještě víc by vyhovovali mPenize nebo aspoň převod na účet mBank jako má Mikrotech aby to netrvalo dva dny.
Mimo téma: ideální by byl ze strany banky nějaký standard pro šablony platebních příkazů. Něco jako je IBAN a k tomu v jednom řetězci ještě VS,SS,KS, který by šel do bankovnictví přenést přes schránku. Ale toho se asi nedočkáme. Banky nepodporují ani ten IBAN ani tvar předčíslí-učet/banka, který by se vložil do kolonky číslo účtu a server by si to přebral.
O mBanka a/nebo mPeníze plánuji. Na můj minulý mail mi neodpověděli. Nyní přibude paysec.
Co se týče bankovního účtu, vše si lze snadno zapamaotovat. 292920/2010 a vs je vaše mobilní číslo použité při registraci. To bych chtěl rozšířit i o možnost zadat nějaké telefonní číslo pod tím účtem.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

martin1 píše:
Tuto otázku jsem samozřejmě čekal (Cimrmanův důlní výtah :D ), ale ono se to dá vyřešit tak, že trvalý příkaz bude 11 měsíců v roce a v tom 12 měsíci to člověk prostě dorovná ručně. Samozřejmě musí vědět, kolik zhruba provolá a podle toho nastavit ten trvalý příkaz. Osobně to ale takto neřeším, prostě čas od času pošlu tisícovku a když se blíží stav účtu ke stovce, tak to znovu takto dorovnám. Teď ale budu muset asi posílat víc, když přejdu i s mobilem.
martin1

Příspěvek od martin1 »

xsouku04 píše:Lepší by bylo automatické dorovnávání kreditu, podle toho kolik se provolalo minulý měsíc. Je to bezpečné, stále plně pod kontrolou zákazníka, ale přitom plně automatické.
Ale jak kromě inkasa lze automaticky dorovnávat ?
nunyf

Příspěvek od nunyf »

Pitomec píše:
martin1 píše:
Tuto otázku jsem samozřejmě čekal (Cimrmanův důlní výtah :D ), ale ono se to dá vyřešit tak, že trvalý příkaz bude 11 měsíců v roce a v tom 12 měsíci to člověk prostě dorovná ručně. Samozřejmě musí vědět, kolik zhruba provolá a podle toho nastavit ten trvalý příkaz. Osobně to ale takto neřeším, prostě čas od času pošlu tisícovku a když se blíží stav účtu ke stovce, tak to znovu takto dorovnám. Teď ale budu muset asi posílat víc, když přejdu i s mobilem.
Řešit problém s platbami v době kdy terminály sazky jsou na každém rohu mi připadá velmi úsměvné.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Mně taky, ale jak je vidět, tak pro někoho je to nepřekonatelný problém...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

martin1 píše:
xsouku04 píše:Lepší by bylo automatické dorovnávání kreditu, podle toho kolik se provolalo minulý měsíc. Je to bezpečné, stále plně pod kontrolou zákazníka, ale přitom plně automatické.
Ale jak kromě inkasa lze automaticky dorovnávat ?

Hledáte problém, kde není!

Dorovnávejte to "AUTOMATICKY" stejně jako pohonné hmoty v nádrži auta!!!!!!!
Odpovědět