Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od xsouku04 »

LiborF píše:Mám dotaz, bude na Odoričích simkách fungovat SIMToolkit, konkrétně mobilní bankovnictví ?
Myslím, že to fungovat nebude. Jakou máte banku? Dle mého názoru "nahrávání aplikací do simkarty" je jen plýtvání času, protože kontrolní sms udělá stejnou funkci jednodušeji.
LiborF

Příspěvek od LiborF »

Ge money bank. Ale je pravda že již dost dlouho jsem tuto aplikaci nevyužil na poslání příkazu atd...ale využívám jí jen na sledování pohybu na učtu... a to by jsem si vlastně mohl nastavit posílání klasických sms jako to má manželka.
kivals

Příspěvek od kivals »

xsouku04 píše:Fyzické pořízení SIM karty je věc naprosto oddělená od její aktivace, navíc doručení poštou trvá několik dní, není tedy důvod s tím dále otálet.

Sim karta půjde spárovat s číslem v menu "návody a nastavení" -> "Vlastní telefonní číslo" -> "Vlastní telefonní číslo" u prázdné linky, na kterou chcete číslo přiřadit.
Rozumím správně? Je nutné si kromě stávajících linek (aktuálně mám dvě) pro sim kartu zakoupit další (samostatnou, novou) linku? Pokud nebudu žádat o přenos čísla, pořízením "odoričí" simky změním své původní, přihlašovací mobilní číslo. Tedy, nejspíše novým nastavením dojde ke změně čísla i na mé první, původní lince.....přesto musí mít simka novou linku? Z dotazu je zřejmé, že jsem laik, že? ;) :) Díky!
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pořídíte si další linku a k ní mobilní číslo. Měnit číslo, na které je registrace, nemusíte.
paty07

Příspěvek od paty07 »

A platím poplatek za další linku nebo je jak se říká "zdarma"
ViR

Příspěvek od ViR »

paty07 píše:A platím poplatek za další linku nebo je jak se říká "zdarma"
Přídání další linky k účtu je za 5 Kč jednorázově. Čili není to zdarma, ale je to cena, srovnatelná s cenou kelímku nejlevnějšího bílého jogurtu v Lidlu :-). Já tu cenu vnímám jako regulaci toho, aby se člověk při zřízení té linky zamyslel, zda ji skutečně potřebuje...
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když si někdo za stovku koupí SIM, tak asi nemusí moc přemýšlet o tom, jestli potřebuje nebo nepotřebuje linku, protože bez ní bude ta SIM akorát sběratelský kousek :D
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Když si někdo za stovku koupí SIM, tak asi nemusí moc přemýšlet o tom, jestli potřebuje nebo nepotřebuje linku, protože bez ní bude ta SIM akorát sběratelský kousek :D
Ano. Ale pořízení dalaší linky za účelem aktivace SIM je jen podmnožinou z množiny případů, kdy si odoričí účastník může tu linku zřídit. Já mám třeba nejen minimálně jednu linku ale i další účet s dalšími linkami proto, že jsem si prostě jen "chtěl něco vyzkoušet", ale vpodlstatě jsme je nepotřeboval a nepotřebuji. Čili ta cena za linku byla vlastně daň za zaplevelení systému ústředny :-D.
jimisoft

Příspěvek od jimisoft »

Nejde o těch 5,- Kč, nejsou to v podstatě žádné peníze, ale pokud je Odorik virtuální operátor bez skrytých poplatků, tak by pořízení SIM karty mělo být v ceníku uvedeno s cenou 105,- Kč.

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

jimisoft píše:Nejde o těch 5,- Kč, nejsou to v podstatě žádné peníze, ale pokud je Odorik virtuální operátor bez skrytých poplatků, tak by pořízení SIM karty mělo být v ceníku uvedeno s cenou 105,- Kč.

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
Předpokládám, že zavedení linky pro SIM bude za 0,- Kč. Těch 5,- Kč bude pravděpodobně jen za to zaplevelení systému jak zde někdo správně předesílal.
Odpovědět