Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Jestli to nebude tím, že nová registrace dostane 10 Kč zdarma na vyzkoušení ?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče těch 5 Kč, tak to napravíme tím, že pokud si někdo na linku objedná mobilní číslo, tak jej zase asi vrátíme.jimisoft píše:Tak ješte jednou a už opravdu naposled: počítám, že mě bude přechod dvou čísel k Odoriku bude stát 900,- Kč, s tím nic neudělám, ale nechápu tu logiku, proč po stávajících zákaznících chce Odorik navíc 5,-Kč oproti novým zákazníkům. Až tu logiku pochopím tak se přestanu ptát. Ns to jsem se ptal v prvním příspěvku, vůbec nic tam nebylo o problému s cenou.
Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
Jinak těch 50 Kč není poplatek, ale jen zmrazený kredit. Pokud někdy simkartu deaktivujete a číslo vrátíte, poplatek uvolníme.
Pokusím se to vysvětlit (jak to vidím já).
Jednak je zcela lhostejné o jakou "linku" se jedná - VoIP telefon po internetu (IP telefon, brána + analogový telefon, mobil) nebo GSM (SIM karta). Ke každému z těchto "koncových" zařízení je třeba mít "linku" od Odoriku (např. 6825xx), ke které se "přiřadí" veřejné číslo (466566xxx, 910113xxx nebo 7xxxxxxxx).
Za první linku (6825xx), kterou dostanu při zřízení registrace (účtu) u Odoriku se neplatí! Za každou další v tom konkrétním účtu zaplatím 5 Kč!!! Je lhostejno, k jakému číslu ji pak spáruju, přiřadím..... V zásadě to nemá nic společného s GSM. Např. v paralelním zvonění si pak mohu k té "lince" nastavit příchozí volání z libovolného čísla (jasně, že vlastního).
Kdo má v účtu nějakou nevyužívanou linku (6825xx), pak třeba k ní nemá vůbec žádné veřejné číslo ještě zakoupeno, tak ji použije na GSM a těch 5 Kč nebude platit. (Mám pravdu pane Soukup?)
Než jsem to naklepal, tak to již upřesnil pan Soukup......
Jednak je zcela lhostejné o jakou "linku" se jedná - VoIP telefon po internetu (IP telefon, brána + analogový telefon, mobil) nebo GSM (SIM karta). Ke každému z těchto "koncových" zařízení je třeba mít "linku" od Odoriku (např. 6825xx), ke které se "přiřadí" veřejné číslo (466566xxx, 910113xxx nebo 7xxxxxxxx).
Za první linku (6825xx), kterou dostanu při zřízení registrace (účtu) u Odoriku se neplatí! Za každou další v tom konkrétním účtu zaplatím 5 Kč!!! Je lhostejno, k jakému číslu ji pak spáruju, přiřadím..... V zásadě to nemá nic společného s GSM. Např. v paralelním zvonění si pak mohu k té "lince" nastavit příchozí volání z libovolného čísla (jasně, že vlastního).
Kdo má v účtu nějakou nevyužívanou linku (6825xx), pak třeba k ní nemá vůbec žádné veřejné číslo ještě zakoupeno, tak ji použije na GSM a těch 5 Kč nebude platit. (Mám pravdu pane Soukup?)
Jen tak na okraj - takový Netbox se s tím nepáře vůbec a zmrazený kredit si bere rovnou 1.000Kč, přičemž smlouva uzavřená bez závazku doby využívání je zpoplatněna ještě aktivačním poplatkem 2.000Kčxsouku04 píše:Co se týče těch 5 Kč tak to napravíme tím, že pokud si někdo na linku obědná mobilní číslo, tak jej zase asi vrátíme.jimisoft píše:Tak ješte jednou a už opravdu naposled: počítám, že mě bude přechod dvou čísel k Odoriku bude stát 900,- Kč, s tím nic neudělám, ale nechápu tu logiku, proč po stávajících zákaznících chce Odorik navíc 5,-Kč oproti novým zákazníkům. Až tu logiku pochopím tak se přestanu ptát. Ns to jsem se ptal v prvním příspěvku, vůbec nic tam nebylo o problému s cenou.
Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
Jinak těch 50 Kč není poplatek, ale jen zmrazený kredit. Pokud někdy simkartu deaktivujete a číslo vrátíte, poplatek uvolníme.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Je ale pravda, že ten poplatek 5 Kč, by ale někteří lidi mohli vnímat negativně, a je tam už dost jiných poplatků. Kdyby byly linky úplně zdarma, kde kdo by si jich naklikal mraky. To je jediný důvod proč je linka za symbolickou cenu. Pokud si ale na linku aktivuje mobilní číslo, těch 5 Kč vrátíme.Kabek píše:Pokusím se to vysvětlit (jak to vidím já).
To je naprosto srozumitelné a férové! Co dodat? Jste frajeři!!! Samozřejmě v tom dobrém slova smyslu.
Jen tak dál a dílo se zadaří!
Jen tak dál a dílo se zadaří!
Pokud tomu dobře rozumím, potom se na to číslo 62525xx dovolám, kdykoliv budu připojen k WIFI. Podobně se z tohoto mobilu dovolám zadarmo kteréhokoliv uživatele Odoriku, pokud bude rovněž na WIFI. Nebo dělám někde chybu a číslo 62525xx přestane být linkou od Odoriku?Kabek píše:Pokusím se to vysvětlit (jak to vidím já).
Jinak děkuji panu Soukupovi za pochopení a vysvětlení mého dotazu ohledně částky 5,- Kč.
Linkou Odoriku být patrně nepřestane. Ale předpokládám (leč nevím to), že se na tuto interní linku dovoláte jen tehdy, pokud na ní bude připojen SIP či IAX klient, nebo pokud na ní bude nastaveno pararelní vyzvánění na nějaké jiné interní či externí číslo (včetně přiřazeného mobilního), a to podle současných pravidel. U odchozího volání z této linky bych pak očekával, že se bude prezentovat přiřazeným mobilním číslem.jimisoft píše:Pokud tomu dobře rozumím, potom se na to číslo 62525x dovolám, kdykoliv budu připojen k WIFI.
IMO ZADARMO se dovoláte nikoli "z mobilu", ale ze SIP či IAX klienta, který v tom mobilu případně běžíjimisoft píše: Podobně se z tohoto mobilu dovolám zadarmo kteréhokoliv uživatele Odoriku, pokud bude rovněž na WIFI. Nebo dělám někde chybu a číslo 62525x přestane být linkou od Odoriku?

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, je to přesné.ViR píše:Linkou Odoriku být patrně nepřestane. Ale předpokládám (leč nevím to), že se na tuto interní linku dovoláte jen tehdy, pokud na ní bude připojen SIP či IAX klient, nebo pokud na ní bude nastaveno pararelní vyzvánění na nějaké jiné interní či externí číslo (včetně přiřazeného mobilního), a to podle současných pravidel. U odchozího volání z této linky bych pak očekával, že se bude prezentovat přiřazeným mobilním číslem.jimisoft píše:Pokud tomu dobře rozumím, potom se na to číslo 62525x dovolám, kdykoliv budu připojen k WIFI.
IMO ZADARMO se dovoláte nikoli "z mobilu", ale ze SIP či IAX klienta, který v tom mobilu případně běžíjimisoft píše: Podobně se z tohoto mobilu dovolám zadarmo kteréhokoliv uživatele Odoriku, pokud bude rovněž na WIFI. Nebo dělám někde chybu a číslo 62525x přestane být linkou od Odoriku?. To je rozdíl. Hovor, který projde přes GSM, a nikoli přes VoIP, vždy musí někdo zaplatit.
No, přesné možná, ale trotlfest ne. O pár stránek dřív jsem byl taky zmatený jak vrána z jara z toho, že budu-li volat z Odoričí linky *123456 na odoričí linku *654321 tak bych očekával, že to bude zadarmo v rámci sítě - jenže když na lince *654321 bude přiřazený mobil tak budu platit 0,59 Kč. Všude se píše, že mezi odoričími čísly se volá zadarmo a najednou tentononc
. Námět - pokud je věta

pravdiv8 a logicky bude platícím zákazník Odorika, neuvažujete o tom, že by se nějak oddělily linky pro GSM ? třeba *9XXXXX nebo tak něco ? Aby mi bylo jasné, že když volám Frantovi na *987654 tak to bude placený a když na *654321 tak zadarmo ?? Nebo mi něco uniká ?Hovor, který projde přes GSM, a nikoli přes VoIP, vždy musí někdo zaplatit.