Ano zatím to tak je. Možná ale někdy v budoucnu půjdou i příchozí hovory přes nás, pokud si to zákazník nastaví. Nyní pokud chce někdo zdvihat příchozí hovory na VoIP, musel by si to mobilní číslo přesměrovat např. na nomadické číslo, což by mělo být bohužel za 0,59 Kč/min.Georgius píše:Děkuji, to je přesně ta odpověď, kterou jsem čekal, ale která jasně z věci nevyplynula - prostě že GSM číslo potřebuje linku (kvůli účtování atd), ale ve výchozím nastavení na ní není udělané propojení (paralelní vyzvánění), takže se to chová jako kdyby bylo CLIPnuté GSM číslo, t.j. volání na GSM za GSM ceny, volání vnitřní sítí na vnitřní VOIP.
Odorik virtuálním mobilním operátorem
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Dík, to jsem potřeboval objasnit. Jinak celkem zajímavá myšlenka přihlásit se na tu linku přes VoIP. Pak to bude předpokládám fungovat tak, že při volání z IP telefonu se bude volajícímu zobrazovat mobilní číslo (při volání přímo z mobilu je to jasné) a účtování z této linky při volání z VoIP bude dle stávajícího tarifu pro internetové volání (a při volání z mobilu pak ceny za mobilní hovory).xsouku04 píše:Možnost přenosu doděláme. Pokud někdo zavolá na linku *123XXX kterou máte k mobilnímu číslu, dovolá se jen pokud jste na tu linku přihlášen přes VoIP. Tedy běžně to nikdo používat asi nebude, ale občas by mohl.Pitomec píše:Přiznám se, že mně to taky nějak neladí dohromady - k lince *123XXX je přiděleno GSM číslo 799794XXX. Takže když někdo zavolá na *123XXX, tak to bude účtováno jak?xsouku04 píše:Je to tak. Odchozí hovory jdou přes náš server, ale příchozí hovory jdou přímo na simkartu, takže nemůžeme kde všude to bude zvonit nemůžeme ovlivnit. Pokud si někdo přesměruje nějaký hovor na svoje mobilní číslo, platí stejně jako by na ně volal z VoIP.
Mimochodem v samoobsluze jsem u položky "Mobilní číslo a SIM karta Odorik" nenašel možnost přenosu čísla od stávajícího GSM operátora. Můžu si pouze vybrat nové mobilní číslo.
Může mě někdo prosím napsat, kde najdu výběr možných GSM Odorik čísel? Stále to nemohu najít. Děkuji.
Uživatelská nastavení po přihlášení ke svému účtu.
- Přílohy
-
- odorik.jpg (74.52 KiB) Zobrazeno 3872 x
Ano. Již to tak funguje. VyzkoušenoPitomec píše:Jinak celkem zajímavá myšlenka přihlásit se na tu linku přes VoIP. Pak to bude předpokládám fungovat tak, že při volání z IP telefonu se bude volajícímu zobrazovat mobilní číslo (při volání přímo z mobilu je to jasné) a účtování z této linky při volání z VoIP bude dle stávajícího tarifu pro internetové volání (a při volání z mobilu pak ceny za mobilní hovory).

Tím pádem už v IP telefonu nepotřebuju extra linku s CLIP mobilního telefonu, protože ho budu mít takto automaticky 

Takteze mohu funkcnost potvrdit nez bych dal 2x 300,- za prenos, tak jsem radsi poridil detem nova cisla (ty maj radost). Nevi nekdo jak dlouho trva zprovozneni vybraneho cisla?
Ted jeste pockat, az pujde objednat prenos.
A zeptam se jeste jednou, v jake fazi prenosu bude potreba zaplatit poplatek za prenos? Ja jen abych mel vcas nabito.
Ted jeste pockat, az pujde objednat prenos.
A zeptam se jeste jednou, v jake fazi prenosu bude potreba zaplatit poplatek za prenos? Ja jen abych mel vcas nabito.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale uvažuji jestli nedat do podmínek, že kvůli tísňovým hovorům bude dovoleno to používat jen z toho samotného telefonu. Pokud chcete používat CLIP z voip telefonu, je dobré si pořídit nomadické číslo.Pitomec píše:Tím pádem už v IP telefonu nepotřebuju extra linku s CLIP mobilního telefonu, protože ho budu mít takto automaticky
to Pitomec: Dik. Já to hledal na současných linkách a netušil, že se to zobrazí až u nové. Ještě jednou dík za nakopnutí.
to pan Soukup: Nestálo by za to, zpřístupnit náhled na čísla bez nové linky? Mě už to je jedno, koupil jsem další ale zbytečně někteří koupí linku, kterou možná nevyužíjí a bude zbytečně blokovaná.
PS: Nejde mě o 5,-Kč, kelímek jogurtu, či jiná přirovnání ale o zbytečné bloknutí linky, pokud ji nevyužiji.
to pan Soukup: Nestálo by za to, zpřístupnit náhled na čísla bez nové linky? Mě už to je jedno, koupil jsem další ale zbytečně někteří koupí linku, kterou možná nevyužíjí a bude zbytečně blokovaná.
PS: Nejde mě o 5,-Kč, kelímek jogurtu, či jiná přirovnání ale o zbytečné bloknutí linky, pokud ji nevyužiji.
V mém případě jde spíš o to, že pokud jsem doma/v práci a potřebuju zavolat někomu s tím, aby viděl moje mobilní číslo, tak to udělám z IP telefonu, který mám na stole a nemusím zbytečně vybíjet baterku v mobilu, který na tom stejném stole leží takyxsouku04 píše:Ano, ale uvažuji jestli nedat do podmínek, že kvůli tísňovým hovorům bude dovoleno to používat jen z toho samotného telefonu. Pokud chcete používat CLIP z voip telefonu, je dobré si pořídit nomadické číslo.Pitomec píše:Tím pádem už v IP telefonu nepotřebuju extra linku s CLIP mobilního telefonu, protože ho budu mít takto automaticky