Doména odorikmobile.cz

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
zalesaka

Doména odorikmobile.cz

Příspěvek od zalesaka »

Dobrý den.
To si ani nebudete registrovat doménu pro virtuálního operátora ODORIKMOBILE.CZ?
huska
Kontaktovat uživatele:

Re: Doména odorikmobile.cz

Příspěvek od huska »

zalesaka píše:Dobrý den.
To si ani nebudete registrovat doménu pro virtuálního operátora ODORIKMOBILE.CZ?
K čemu?
Rejpal.
alsl

Příspěvek od alsl »

už zase :mrgreen:
Naposledy upravil(a) alsl dne pon 29. črc 2013 9:31:27, celkem upraveno 1 x.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

alsl píše:
zalesaka píše:Dobrý den.
tay ji budes sponzorovat ? ci platit jeji zbytecny provoz ? na ukor zakazniku ?

odorik svuj web ma k čemu mu bude zbytecny dalsi ?

nebo si dalsi co kupuje domeny a pak se je snazi strelit ?
Stačí přece udělat mobile.odorik.cz a to nic nestojí. Jestli se pletu tak mi vynadejte.
ViR

Příspěvek od ViR »

enigmatic píše:Stačí přece udělat mobile.odorik.cz a to nic nestojí. Jestli se pletu tak mi vynadejte.
Nepletete.

Jinak česká doména, ale i EU či třeba zde použitelná NET je z hlediska podnikání natolik levná, že její pořizovací náklady jsou tak trochu "mimo rozlišovací schopnost". Otázkou je, proč to dělat, jestliže Odorik v podstatě buduje "konvergovanou virtuální telefonní síť" a "konvergované služby". Nebo-li, snaží se smazat rozdíly mezi pevnou, mobilní a datovou (VoIP) telefonií. Proč pak akcentovat mobilní služby?
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

ViR píše:
enigmatic píše:Stačí přece udělat mobile.odorik.cz a to nic nestojí. Jestli se pletu tak mi vynadejte.
Nepletete.

Jinak česká doména, ale i EU či třeba zde použitelná NET je z hlediska podnikání natolik levná, že její pořizovací náklady jsou tak trochu "mimo rozlišovací schopnost". Otázkou je, proč to dělat, jestliže Odorik v podstatě buduje "konvergovanou virtuální telefonní síť" a "konvergované služby". Nebo-li, snaží se smazat rozdíly mezi pevnou, mobilní a datovou (VoIP) telefonií. Proč pak akcentovat mobilní služby?
Na tom mobile.odorik.cz by třeba mohl zveřejňovat horké novinky. Fórum je fajn. Ale zkuste tam třeba teď najít cenník GSM služeb s názvem "připravujeme"? Není to ani na tlamoknize.
Montgolfier

Příspěvek od Montgolfier »

ViR píše:Nepletete.

Mno, za prvé kvůli lidem, kteří se v tom nevyznají a z hloubky svých znalostí vyžadují www.xyz.cz nikoliv mobile.xyz.cz atd. A za druhé kvůli spekulantům, kteří se na dobře fungující firmě, značce, produktu vždycky rádi přiživí. No a pak umí i "nekalá" konkurence si zaregistrovat vaši doménu a nasměrovat ji na sebe. Samozřejmě není třeba se z těchto hledisek po..., nicméně pokud je to pod rozlišovací schopností, což skutečně je, tak bych ji možná vzal. I s pomlčkou :)
martin1

Příspěvek od martin1 »

Spekulant může registrovat i zkomoleninu, třeba odorik-mobile nebo odorikmobil. A hlavně může registrovat doménu cz, pokud odorik vezme net. Takže už z toho důvodu net nebrat nebo brát cz i net.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

Montgolfier píše:
ViR píše:Nepletete.

Mno, za prvé kvůli lidem, kteří se v tom nevyznají a z hloubky svých znalostí vyžadují http://www.xyz.cz nikoliv mobile.xyz.cz atd. A za druhé kvůli spekulantům, kteří se na dobře fungující firmě, značce, produktu vždycky rádi přiživí. No a pak umí i "nekalá" konkurence si zaregistrovat vaši doménu a nasměrovat ji na sebe. Samozřejmě není třeba se z těchto hledisek po..., nicméně pokud je to pod rozlišovací schopností, což skutečně je, tak bych ji možná vzal. I s pomlčkou :)
Napíšu Vám příběh. Dlouho jsem byl u 802.cz. Pak mi náhodou kolega řekl o IPVOX, který měl směšnou cenu oproti 802.cz na mobily. Přešel jsem k nim v době kdy to tam už přestávalo fungovat, protože hned první víkend nejelo volání i s webem. Pak jsem zcela náhodou objevil Odorik v nějakém diskuzním fóru. Byto to v době 1,59 za minutu hovoru na mobil. (IPVOX to měl tehdy za 1,15 myslím.) Když jsem se zalogoval do Odoriku tak jsem žasnul nad možnostmi nastavení a nechápal jsem jak jsem o takové firmě nemohl nevědět. Opakuji, že jsem je našel v jediném příspěvku na diskuzním fóru. I proto si myslím, že samostatná doména by nebyla od věci a kdyby ne tak i to "mobile" před doménou lidem a vyhledávačům napoví.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Příběh mám podobný, pouze s vynecháním toho IPVOXu, a taky jsem na Odorik natrefil úplně náhodou (myslím na telefonujeme.cz, kde jsem se zase ocitnul náhodou, když jsem cosi řešil ohledně 802.cz) - celkově bych řekl, že má Odorik dost malou propagaci firmy. Ale možná je to pouze můj dojem.
Odpovědět