Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
JPT

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od JPT »

Pro peekaa: a ještě bude poplatek za používání SIM 1Kč za 1 den
Tazatel

Příspěvek od Tazatel »

Dobré odpoledne, prosím vás můžete mi někdo říci jak se zjišťuje kredit na mobilním telefonu v síti GSM ODORIK ? Totiž ta informace, že vytočením čísla 000 je neplatná. Jelikož mi domu přišla SIM karta, aktivoval jsem ji a druhý chtěl vyzkoušet, tak právě mi nefunguje volání na číslo 000 pro zjištění kreditu, jelikož mi ženský hlas v telefoně oznámí " Volané číslo neexistuje, zkontrolujte jeho správnost....... " Tak se chci zeptat, jestli existuje i jiná možnost jak si ověřit kredit na účtu ODORIK v GSM Síti Odorik ??
Bohužel když chci někam volat tak mi to oznámi jen počet minut kolik mohu s daným číslem provolat ( než expiruje kredit ) ale neoznámí mi to výše kreditu. A dále se chci zeptat na důvod, proč mám na SIM kartě uložen telefonický kontakt s hlasovou schránkou na číslo 3388 ( ze zahraničí +420603123388 ) ale když jsem se tam chtěl dovolat tak mi to hlásilo, " hovor se nepodařil ospojit, ujistěte se o správnosti volaného čísla ". Zajímalo by mne to, nebo snad budete ve spolupráci s T--mobile nabízet hlasovou schránku na mobilních číslech v síti GSM Odorik ?

A dále by mne zajímalo jestli se jedná o chybu či záměr ale normálně jsem zkoušel a fungují na mobilním čísle v sítě GSM Odorik funkce přesměrování hovorů například v případě obsazeno, nedostupnosti, nebo když je telefon vypnut či nepodmíněné přesměrování. Funguje tedy možnost si nastavit přesměrování hovorů i přes GSM kódy například nepodmíněné přesměrování *21*Telefonní číslo # nebo v případě obsazeno *67*Telefonní číslo #
Mne to jako zaráží, protože všichni virtuálové a vesměs i obyčejní operátoři na předplacených SIM kartách nenabízejí a tudíž jsou automaticky zablokovány funkce přesměrování hovorů. Nabízí to jen Vodafone. Proto se chci zeptat jestli je chyba nebo je to v pořádku ?

A dále by mne zajímalo jestli nabízíte i funkci blokování hovorů přes GSM Kódy například blokování odchozích hovorů *33*heslo#

Děkuji vám.
Tazatel

Příspěvek od Tazatel »

A ještě se chci zeptat, proč nejde z mobilu v síti GSM odoril používat speciální čísla ? Například infolinka ODORIK *100 A nebo spojení s hlasovou schránkou ODORIk *0854 a další viz http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
Vždy když mi to hlásí ve sluchátku chybu, když se pokouším vytočit tyto speciální čísla. A dále by mne zajímalo proč hovor na pevnou linku ODORIK je z GSM sítě zpoplatněný, když z internetu či VOIP aplikace je zdarma ? To jako hovory v sítí ODORIk uskutečněné z GSM sítě ODORIK musí být vždy zpoplatněné ? Děkuji.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

Tazatel píše:A ještě se chci zeptat, proč nejde z mobilu v síti GSM odoril používat speciální čísla ? Například infolinka ODORIK *100 A nebo spojení s hlasovou schránkou ODORIk *0854 a další viz http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
Vždy když mi to hlásí ve sluchátku chybu, když se pokouším vytočit tyto speciální čísla. A dále by mne zajímalo proč hovor na pevnou linku ODORIK je z GSM sítě zpoplatněný, když z internetu či VOIP aplikace je zdarma ? To jako hovory v sítí ODORIk uskutečněné z GSM sítě ODORIK musí být vždy zpoplatněné ? Děkuji.
Speciální čísla jsou primárně určeny pro VOIP telefonii. Volání s GSM Odorik do VOIP sítě Odorik je za peníze, protože voláte ze sítě T-mobile.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Místo 000 funguje nyní 000000 pro zjištění kreditu. Je to zdarma,hovor nezdvihneme.
Jestli fungují ostatní věci to nevím, je třeba to vyzkoušet. Myslím, že by to asi fungovat mělo.

Infolinka má číslo 4488 a je zatím zdarma. Je to tedy ekvivalent volání *100.
Volání na jiná speciální čísla v síti začínající * nefunguje (kdyby to fungovalo, bylo by to za 2 Kč/min takže není o co stát)
LiborF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

Dnes jsem zašel do své banky (GE Money), aby mi změnili číslo na které se posílá "mobilní klíč" na přístup do internetového bankovnictví. Úřednice se ptala u jakého operátora je číslo, když jsem jí řekl Odorik.cz tak na mě koukala jak na zjevení :D . Říkám jí tedy ať zkusí T-mobile, to nešlo. Vyzkoušela tedy ještě dva nějaké další postupy a nepodařilo se. Nevím jestli to není tím že je karta aktivována od včerejška nebo něčím jiným co má souvislost se startem Odorika. Můžete to někdo objasnit?
Další dotaz, upozornění na maily. U Vodafonu mám mobilní mail na který si posílám upozornění z mailových schránek, jak se to bude řešit u Odorika?
Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

LiborF píše:Dnes jsem zašel do své banky (GE Money), aby mi změnili číslo na které se posílá "mobilní klíč" na přístup do internetového bankovnictví. Úřednice se ptala u jakého operátora je číslo, když jsem jí řekl Odorik.cz tak na mě koukala jak na zjevení :D . Říkám jí tedy ať zkusí T-mobile, to nešlo. Vyzkoušela tedy ještě dva nějaké další postupy a nepodařilo se. Nevím jestli to není tím že je karta aktivována od včerejška nebo něčím jiným co má souvislost se startem Odorika. Můžete to někdo objasnit?
Další dotaz, upozornění na maily. U Vodafonu mám mobilní mail na který si posílám upozornění z mailových schránek, jak se to bude řešit u Odorika?
Děkuji.
K té bance. Normálně bych jí předvedl, že to číslo funguje a trval na tom ať si to spraví. Až to bude spravené, nechť vám pošlou sms nebo zavolají. Pokud odmítají, tak se ptejte na nadřízené.

Jiná situace by byla, pokud by snažili nahrát na simkartu bankovní aplikaci, to opravdu nejde. Pokud jde ale jen o posílání sms, je to chyba na jejich straně a nezbývá chvíli dělat zaseknutou desku. Jistě budou mít spousty nápadů proč to nejde a není to chyba u nich, ale prostě ne, tak to není.

Co se týče směrování email->sms to bohužel nejde, protože za každou sms musíme platit.
LiborF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

K té bance. Normálně bych jí předvedl, že to číslo funguje a trval na tom ať si to spraví. Až to bude spravené, nechť vám pošlou sms nebo zavolají. Pokud odmítají, tak se ptejte na nadřízené.

Jiná situace by byla, pokud by snažili nahrát na simkartu bankovní aplikaci, to opravdu nejde. Pokud jde ale jen o posílání sms, je to chyba na jejich straně a nezbývá chvíli dělat zaseknutou desku. Jistě budou mít spousty nápadů proč to nejde a není to chyba u nich, ale prostě ne, tak to není.

Co se týče směrování email->sms to bohužel nejde, protože za každou sms musíme platit.
Tím pádem teď vím že problém je na jejich straně a budu požadovat zprovoznění. Bankovní aplikaci na SIM , paní také nabízela, ale jelikož už jsem věděl že to nepůjde, tak jsem jí rovnou řekl že nechci.
Hmm.. s tím upozorňováním na maily je to mrzuté, ale chápu to. Budu to asi řešit nějakým poštovním klientem a projedu holt nějaká data.
Tazatel

Příspěvek od Tazatel »

Dneska jsem se díval do výpisu hovorů z mobilního čísla GSM Odorik a potřebuji poradit. Jak to, že směr volání Česká rep. - mobil je účtováno dvěma sazbami a to cenou 1,69 a 2,59. Například jsem volal na klasické GSM telefonní číslo a byla mi naúčtována sazba 1,69Kč/min což je dobře.
Ale v okamžiku kdy jsem volal záznamníkovou službu GSM s předčíslím +420962Telefonní číslo v síti GSM tak se mi ve výpisu hovoru objevila název destinace Česká rep. - mobil a cena 2,59Kč/min. Proč ? Proč se mi zobrazila tato vyšší cena, když hovory na GSM jsou přece účtovány sazbou 1,69 Kč/min ?

A dále by mne zajímalo proč ve výpisu hovorů " název destinace " to máte tak blbě pojmenované, je fakt, že jsem volal do záznamníkové služby GSM ale ve výpisu je to pojmenované, že jsem volal na mobilní telefon. Ikdyž je pravda, že spousta operátorů účtuje volání na záznamníkovou službu GSm tedy podle číslovacího plánu ČTU začínající prefixem +420962, +420964, +42097x

Ale zajímá ty dvě ceny. Tomu nerozumím.
Tazatel

Příspěvek od Tazatel »

A ještě by mne zajímalo, proč není možné se dovolat s GSM sítě Odorik na čtrnáctkové linky například 14112 - přesný čas, 14116 - informace o počasí atd. ?

A ještě se chci utvrdit, jestli je to správně účtováno a jestli tomu dobře rozumím, takže pokud bych volal ze sítě GSM odorik na jakékoliv mobilní číslo v síti GSM odorik tak volání mám za 0,59 Kč/min ale do jiných sítí je to za 1,69 Kč/min ? Přeci jen bych se přimlouval za nějaký detailnější ceník hovorů který byste mohli vyvěsit někde ve fóru.

A dále by mne zajímalo, jak je to možné, že ze sítě GSM Odorik lze volat na přístupová telefonní čísla virtuálních volacích karet předčíslí +420 822 xxx xxx Myslel jsem si, že z mobilu je to všeobecně neakceptovatelné a tudíž pro operátory nákladně nevýhodné. To by mne zajimalo. Přeji hezký den.
Odpovědět