Mobilní číslo Odorik a cena volání

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
manta99

Mobilní číslo Odorik a cena volání

Příspěvek od manta99 »

Jaké jsou vlastně ceny za volání z mobilních čísel Odorik.cz (799 794 XXX) na cizí čísla a do sítě Odorik - GSM i VoIP?
Ve výpisu se objevuje 1.69 Kč/min. Na webu se mi nepodařilo nic dalšího najít.
Díky za odpověď.
lifdo69

Re: Mobilní číslo Odorik a cena volání

Příspěvek od lifdo69 »

z odorik sim: 1.69 do ostatních, odorik GSM a voip 0.59
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Rozumější by bylo, kdyby ODORIK když posílá svým zákazníkům SIM karty na základě zákaznických objednávek z e-shopu, tak kdyby posílal taky ceník v nějaké malé brožurce nebo ve formě letáčku, když už kromě toho posílá tzv. létáky na jiné služby mohl by tam dodat i tento letáček s cenami hovorného. Myslím si, že do té obálky by se to ještě vlezlo ;)
v.kopp

Příspěvek od v.kopp »

Jde tyto ceny najít někde na stránkách odorik?
Nenašel jsem tam. A mít informace o cenách odorika z úplně cizích stránek je trochu divné.
Ze zpráv na internetu pro úplnost ještě:
....... měsíční paušál je 30,- Kč
....... poplatek za data zřejmě 1,- Kč/MB (účtováno po 1 kB)
seal

Příspěvek od seal »

Já bych se zeptal ,to je oficiální start? Nebo to ještě není "veřejné"? Čekal jsem nějaké veřejné oznámení ,nějaký článek na Mobilmánii apod. Kdybych sem nenakoukl tak ani nevím ,že už Odorik funguje jako GSM operátor.. :shock:
lifdo69

Příspěvek od lifdo69 »

seal píše:Já bych se zeptal ,to je oficiální start? Nebo to ještě není "veřejné"? Čekal jsem nějaké veřejné oznámení ,nějaký článek na Mobilmánii apod. Kdybych sem nenakoukl tak ani nevím ,že už Odorik funguje jako GSM operátor.. :shock:
Oficiálně neoficiálně, podle fora co tak čtu to je tak že to asi jede jako beta a až bude vše doladěné, tak se to "rozkřikne"
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

A ne, změnil jsem názor, myslím si, že by se to nemělo vytrubovat do světa, tedy dělat masivní propagandu, reklamštinu atd, Ale určitě by bylo dobré někam na web a ještě nejlépe do uživatelských účtů tam někde podsunout ceník a to tak, že když se přihlásím díky PINU tak na hlavní stránce uvidím odkaz na ceník a všechny ceny spojené s mobilními službami.

Některé firmy tak fungují, že své služby nevytrubují do celého světa, například si vezměte multi-levelové marketingové společnosti, například firma Herbalife používá k levnějšímu telefonování společnost HerbaTel ale zase je to určen jen pro ty co obchodují s Herbalifem, nebo jsou jen základními distributory. Aspoň takto to funguje v Německu či ve Francii. Oficiálně nejsou vidět. Přístup k informacím mají jen supervizoři a ti pak na školeních o tom informují v rámci multi-levelu své podřízené distributory.

Navíc se obávám, že pokud to Odorik vytroubí do světa, že na jedné straně to bude sice hezké, že se mu přichrlí spoustu nových zákazníků ale na druhé straně vidím jisté riziko, že by hostující síť T-mobile mohla nepříjemně upravovat své podmínky a to pak v konečném důsledku může být nárúst nákladů pro ODORIk. Takže tolik k spekulacím. Ono v konečném důsledku to nemusí být výhodné ani pro Odorik, pokud lidé budou rušit smlouvy jenom díky účtování hovorů. Lepší by bylo, kdyby ODORIK nějak pak změnil podmínky, že by bylo nutné využívat jak VOIP tak GSM, aby se k němu nehrnuli různí rádoby zákazníci, kteří by používali jen GSM. Takže raději nevytrubovat :)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Odorik ale nedělá nic podloudného a navíc jeho partnerem není T-Mobile, ale GTS a ta má snad pro všechny virtuály tohoto typu stejné prodejní ceny (a je tedy pouze na koncovém poskytovateli, jak to nabídne lidem).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Musím říct, že na obou výše uvedených příspěvcích něco je. Na druhé straně je také pravda, že zrovna Odorik.cz T-mobile žádné škody dělat nebude, protože bude přebírat zákazníky z naprosté většiny Vodafonu. A v září čekám další vlnu virtuálů a to v síti vodafone, takže snad budou mít jiné starosti ....

Schovávat se musí hlavně šedí operátoři ...
Odpovědět