Odmítnutý hovor na CSipSimple -> volané číslo neexistuje

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Georgius

Odmítnutý hovor na CSipSimple -> volané číslo neexistuje

Příspěvek od Georgius »

Včera jsem odmítl příhozí hovor na geografické číslo a přesto mi kamarád volal znova a znova. Tak jsem mu řekl, že když mu to "típnu", tak pro to mám asi důvod. On se ohradil, že mu to nic takového neřeklo. Tak jsem udělal ráno experiment - vždy jsem po chvilce na CSipSimple (CM7, ZTE Blade) típnul. Telefon tvrdil, že odeslal 603/Decline. Výsledek - nejdřív to zvoní a pak:
  • GSM Tmobile (hovor 66933237): Volané číslo neexistuje, pro informace blablabla
  • Pevná O2 (hovor 66933274): Knight rider, volané číslo neexistuje, volejte 1188
  • GSM Vodafon (hovor 66933360): tá-dá-dá (stará klasika neexistujícího čísla)
  • Odorik VOIP (hovor 66933442): obsazovací tón, na displayi Grandstreamu to píše 404
Ve výpisu hovorů je vždycky:
NO ANSWER
CHANUNAVAIL(0)

Neinterpretuje Odorik špatně signál 603 ?? CSipSimple je nastavený v defaultu (průvodce Odorik, jen jméno/heslo, ostatní neměněno)
kovik

Re: Odmítnutý hovor na CSipSimple -> volané číslo neexistuje

Příspěvek od kovik »

Zdravim,
hlasku cteme podle kodu, ktery nam prijde, 603 declide patri do 6xx—Global Failure Responses, coz v podstate znaci, ze nekdo po ceste nemohl spojit hovor.

Normale se pri odmitnuti vraci:

486 Busy Here - to mi vraci i muj csipsimple r2280 - odorik precte `volane cislo je obsazeno`.

Anomalie je v tom, ze nase ustredna po 603 neprecte zadnou hlasku a k puvodnimu operatorovi to preposlu 404 Not found a oni prectou podle toho hlasku, ze volane cislo neexistuje.

Doporucuji nainstalovat posledni nightly build csipsimple.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

no jo, ale nightly build už zase nemá ten licencovaný kodek, takže bych si ji musel kompilovat a patchovat sám, což se mi nechce :-(
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Georgius píše:no jo, ale nightly build už zase nemá ten licencovaný kodek, takže bych si ji musel kompilovat a patchovat sám, což se mi nechce :-(
To g729 za moc nestojí. ilbc případně gsm funguje většinou velmi podobně. G729 se používá hlavně proto, že je to průmyslový standard, ne proto že by byl o tolik lepší než svobodné kodeky. Nejvíc przní hovor samotný android, tedy chce to vyzkoušet, jaký vliv na to má použitý kodek.
Odpovědět