Z toho jsem jelen, jaký je mezi tím rozdíl ?

No ten, že tzv. "šedý operátor" nakoupí od MNO (O2, Vodafone, T-MObile) službu jako "účastník", t.j. koncový spotřebitel, bez toho, aby měl souhlas k jejímu dalšímu přeprodeji, leč činí tak. Kdežto tzv. virtuální operátor (MVNO) nakupuje službu opravdu jako "operátor" ve velkém, s tím, že služba bude dále nabízena a prodávána jako veřejně dostupná telefonní služba.helmut.niederman píše:Šedí operátoři ? Z toho jsem jelen, jaký je mezi tím rozdíl ?
Protože tím poruší smlouvu se síťovým operátorem, a ten takového "šedého operátora" (který od něj vlastně nakoupil službu podvodným způsobem) může i odstřihnout.helmut.niederman píše:A proč nemůže šedivka vyrukovat s veřejnou nabídkou ?
Šedivka má s operátorem účastnickou smlouvu, operátor (tzv. virtuální) operátorskou smlouvu. Jinak "šedivky" mají obvykle, protože jde z pohledu operátora o neveřejné služby pro VIP firemní klientelu, o něco lepší tarify, než jaké je tentýž operátor ochoten nabídnout konkurenci (virtuálovi) k dalšímu přeprodeji.helmut.niederman píše:Čím se tak ti dva odlišují ? A jaké mají podmínky například ?
Všiml jsem si, že většina virtuálů je zatím mimo síť Vodafone, čím to je? Zaspali?xsouku04 píše:Musím říct, že na obou výše uvedených příspěvcích něco je. Na druhé straně je také pravda, že zrovna Odorik.cz T-mobile žádné škody dělat nebude, protože bude přebírat zákazníky z naprosté většiny Vodafonu. A v září čekám další vlnu virtuálů a to v síti vodafone, takže snad budou mít jiné starosti ....