Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
ViR

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:K těm virtuálům "bez desátek" se akorát nahrne ta sorta, která bude mít SIM někde pro příjem hovorů nebo strčenou ve spínacích hodinách k topení na chatě, ale nic z ní nevypadne. A to ten virtuál časem také přehodnotí, protože o tyto klienty nestojí nikdo nikde.
A s poklesem propojovacích a roamingových poplatků bude stát ještě méně, protože se "rozevřou nůžky" mezi fixními příjmy a fixními výdaji. Dřív totiž ten bezpaušálový předplacenkář mohl generovat operátorovi zajímavý příjem (z propojovacích poplatků) už jen tím, že měl nějaké příchozí hovory z jiných sítí. Jenže tyto poplatky třeba proti lednu 2009 klesly na méně, než 10 % tehdejší výše. Takže logicky bude vzrůstat potřeba inkasa od vlastních zákazníků, včetně těch předplacenkářů...
brabitom

Příspěvek od brabitom »

ViR píše:
Návštěvník píše:No těch virtuálu kteří budou mít větší počat zákazníků budou ty kteří si dovolí neúčtovat udežovací desátky
Živím se jako OSVČ nějakých dvacet dva let, a za tu dobu jsem došel k poznání, že velice často je ekonomičtější některé zákazníky u některých služeb oželet, než je držet tím, že jiným zákazníkům prodávám služby dráže. Je to nefér k těm, kteří případné černé pasažéry systému dotují. Čili s modelem Odoriku se bez problémů srovnám, protože mi umožňuje, mít ostatní služby a kvalitní podporu (když bych ji potřeboval) velmi levně či zdarma. Ona totiž i jen ta pouhá možnost má svou cenu....
Je to tak. Každý má prostě možnost volby. Někomu vyhovuje Odorik, někomu GoMobil, někomu Mobil.cz, někomu Vodafone, atd. Každý ať si vybere.
A vedle těch zákazníků, co je možné oželet, existuje ještě jedna kategorie a to jsou zákazníci, které je vyloženě lepší přenechat konkurenci :)
Zedna

Příspěvek od Zedna »

wezdys píše: Založil jsem si GoPay účet "kasička" a bohužel možnost dobíjení přes mPlatbu zde není, pouze premium SMS, psal jsem dotaz na podporu s touto odpovědí:
"mPlatby nejsou v současné době dostupné pro dobíjení účtů, je možné mPlatbu využít
pro obchodní platby. "
Poslal jsem take dotaz na jejich podporu GoPay:
KASIČKA - Dobíjení GoPay účtu přes mPlatby --> v sazebniku je tato moznost uvedena s poplatkem 19 % + 1 CZK.
Doslechl jsem se ale, ze v soucasnosti nelze ucet KASICKA dobijet pomoci mPlatby. Pokud je to pravda, pak prosim o odpoved, z jakeho duvodu to nyni nelze a do kdy toto omezeni potrva. Chtel bych si zridit GoPay ucet KASICKA a vyuzivat u nej dobijeni pres mPlatby. Dekuji.
Odpoved:
tato platební metoda je zatím dostupná pouze pro obchodní platby.
Pro dobíjení bude platební metoda dostupná s novou verzí, která
by měla být dostupná cca v prvním čtvrtletí 2014.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

enigmatic píše:Zatím nic nové ohledně přenosu čísel od jiného operátora? Pořád se to testuje?
Také se přidávám k dotazu. A ještě ohledně limitu rychlosti dat - je to už nějak vyřešeno, aby omezení nebylo?
LiborF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

Také se přimlouvám aby nebyl limit rychlosti, ale aby se nechal nastavit limit dat na den.
sedlaczech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sedlaczech »

LiborF píše:Také se přimlouvám aby nebyl limit rychlosti, ale aby se nechal nastavit limit dat na den.
Bylo by dobré, pokud by šel nastavit limit dat na den a po vyčerpaní povolit pouze rozhrání odoriku s možností navýšit limit, objednat callback, atd...
Určitě by to byla dobrá ochrana před nechtěným přenosem dat (obzvláště na smartphonech).
enigmatic píše:Zatím nic nové ohledně přenosu čísel od jiného operátora? Pořád se to testuje?
Taky by mě to zajímalo...
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Nechápu proč by měl Odorik papouškovat a opičit se po konkurentech, navíc už to tu jeden ze zástupců operátora řekl, že datové balíčky jsou řekněme nevýhodné, protože to zákazník nevyužije celé v daném období. Spíše by stálo za úvahu snížit cenu jednoho megabajtu na nějakých 0,25 Kč až 0,75 Kč. Dneska je situace taková, že konkurence opisuje od druhého a myslím si, že Odorik tohle nedělá, jde svou vlastní cestou.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Operátorovi může být snad úplně jedno, kolik dat zákazník čerpá, hlavně když platí. A jestli je to výhodné nebo ne, to si každý zákazník jistě přebere sám :)
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Chci se zeptat, v záložkách mám uložen tento url odkaz http://www.odorik.cz/ucet/sdilene_identifikace_linky, kterou tady v jiném vlákně dal kolega z Odoriku avšak toto nastavení není nikde v uživatelském rozhranní a jediná cesta je si tento odkaz uložit do záložek. Bylo by možné toto implementovat do nastavení v účtu Odorika ? To znamená aby to bylo viditelné nejlépe v sekci Návody a Nastavení ? Děkuji
sedlaczech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sedlaczech »

helmut.niederman píše:Nechápu proč by měl Odorik papouškovat a opičit se po konkurentech, navíc už to tu jeden ze zástupců operátora řekl, že datové balíčky jsou řekněme nevýhodné, protože to zákazník nevyužije celé v daném období. Spíše by stálo za úvahu snížit cenu jednoho megabajtu na nějakých 0,25 Kč až 0,75 Kč. Dneska je situace taková, že konkurence opisuje od druhého a myslím si, že Odorik tohle nedělá, jde svou vlastní cestou.
Já tu ale taky nemluvil o datovém balíčku, šlo jen o to, aby bylo možné v uživatelském panelu nastavit libovolné omezení dat na den.
Odpovědět