Zdravím,
jen se chci ujistit. I když je konkrétní telefonní číslo zřízené na určitou linku, tak v jeho nastavení (konkrétně v "Paralelní vyzvánění") mohu tuto "jeho" (výchozí) linku vypnout. Takže i když na dané číslo půjde příchozí hovor, tak zařízení pověšené na lince nebude zvonit. Je to tak?
O co mi jde?
Mám už několik linek a nechci přidávat další. Potřebuji jednu linku, aby se na ní občas zapnul SIP software (asi MicroSIP) pro odchozí volání, ale kdyby náhodou přícházel příchozi hovor na číslo zřízené k této lince, aby ten program nevyzváněl. Na to telefonní číslo přiřazené lince je totiž nasměrovaný Skype účet, ale v nastaveních jsem vypnul směrování čísla na tu linku, protože ho mám na směrované na jinou linku, na které visí domácí HW zařízení.
Linky a čísla
Re: Linky a čísla
Pokud tu linku vypneš, tak ať se přihlásíš kde chceš, tak to nikde zvonit nebude. Sám mám takto vypnutou linku, na které je nomadické číslo, ale s CLIPem mobilního čísla, protože hovor přímo na nomádovi přijímat nepotřebuju (a když někdo volá na mobil, tak to logicky zvoní přímo na něm).
Re: Linky a čísla
Díky. Ano, je to podobná situace. Je to nomadické číslo, na které je nasměrovaný Skype. Už si nepamatuji, proč ten Skype mám vlastně na odděleném nomadickém čísle. Buď to tak má být nebo to má být na nomadické a já měl jen geografická. Samozřejmě potřebuji, aby to zvonilo na domácím HW telefonu, který je na lince s geografickým číslem.
Mám další dvě nomadická čísla, na kterých je nastavený CLIP a mohl bych vlastně ten SIP software pověsit na jedno z nich (podobně jako Ty) a vlastně i ten Skype na druhé. Zřejmě jsem je přidával později až se možnost zřídit CLIP objevila a mě nenapadl tento hack.
Mám další dvě nomadická čísla, na kterých je nastavený CLIP a mohl bych vlastně ten SIP software pověsit na jedno z nich (podobně jako Ty) a vlastně i ten Skype na druhé. Zřejmě jsem je přidával později až se možnost zřídit CLIP objevila a mě nenapadl tento hack.