Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Pitomec

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od Pitomec »

helmut.niederman píše:
Pitomec píše:Lze nějak u SIM nastavit CLIR?
ANO přímo v menu mobilu.
To nefunguje a co si ještě pamatuju, tak se tato funkce vždycky musela napřed aktivovat u operátora. Pak teprve šlo v menu telefonu volit, jestli Zobrazovat, Nezobrazovat nebo Nastaveno sítí.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

U operátora si nic nastavovat nemusíš, to je automaticky, funguje to na všech předplacených kartách, pokud nechceš aby volaný účastník neviděl tvé číslo tak jednoduše zadáš před volané číslo kód a budeš anonymní, Jinak u operátora lze maximálně žádat o odblokování funkcí přesměrování hovorů, blokování hovorů, ale to nefunguje na předplacenkách ( vyjmka Odorik a Vodafone )a u paušálních služeb se za to platí malý poplatek, je to podobné jako u pevných linek.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Osobně jsem tohle nikdy nepoužíval ani s Vodafonem natož s Odorikem, takže nevím jestli to funguje. Pokud to nefunguje, tak to určitě půjde nějak vyřešit.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Dá se to nastavit kódem před voláním #31# pro nezobrazení čísla volajícího, ale mně to u SIM Odoriku nefachá (ani, když to nastavím v telefonu). U VF a dříve i u EuroTelu jsem o tuto službu CLIR musel napřed požádat operátora, aby ji zapnul. I když je pravda, že to prakticky nepotřebuju.
Jinak když mně někdo volá ze skrytého čísla, tak jsou to na 100% švestky, nikdo jiný už ten CLIR snad nepoužívá :D
nunyf

Příspěvek od nunyf »

Pitomec píše:Dá se to nastavit kódem před voláním #31# pro nezobrazení čísla volajícího, ale mně to u SIM Odoriku nefachá (ani, když to nastavím v telefonu). U VF a dříve i u EuroTelu jsem o tuto službu CLIR musel napřed požádat operátora, aby ji zapnul. I když je pravda, že to prakticky nepotřebuju.
Jinak když mně někdo volá ze skrytého čísla, tak jsou to na 100% švestky, nikdo jiný už ten CLIR snad nepoužívá :D
Já bych spíš uvítal kdyby se volající se skrytým číslem vůbec nedovolal a ozvala se mu hláška volaný účastník anonymní hovory nepřijímá.Hodně lidi co znám tak anonymní hovory zásadně tipnou včetně mne.Takže kdo chce být anonymní musí počítat s tím že se většinou nedovolá.
kovik

Příspěvek od kovik »

nunyf píše:
Pitomec píše:Dá se to nastavit kódem před voláním #31# pro nezobrazení čísla volajícího, ale mně to u SIM Odoriku nefachá (ani, když to nastavím v telefonu). U VF a dříve i u EuroTelu jsem o tuto službu CLIR musel napřed požádat operátora, aby ji zapnul. I když je pravda, že to prakticky nepotřebuju.
Já bych spíš uvítal kdyby se volající se skrytým číslem vůbec nedovolal a ozvala se mu hláška volaný účastník anonymní hovory nepřijímá.Hodně lidi co znám tak anonymní hovory zásadně tipnou včetně mne.Takže kdo chce být anonymní musí počítat s tím že se většinou nedovolá.
Zdravim,
to uz tam nejakou dobu mame.
  • Navody a nastaveni
    Vlastni tel. cislo...
    Vlastni tel. cislo
    paralelni vyzvaneni
    Příchozí hovory z anonymních čísel:aktivní / neaktivní
brabitom

Příspěvek od brabitom »

kovik píše:
nunyf píše:
Zdravim,
  • Navody a nastaveni
    Vlastni tel. cislo...
    Vlastni tel. cislo
    paralelni vyzvaneni
A je tam k tomu nějaká hláška nebo se pak linka chová např. jako obsazená?
nunyf

Příspěvek od nunyf »

kovik píše:
nunyf píše:
Zdravim,
  • Navody a nastaveni
    Vlastni tel. cislo...
    Vlastni tel. cislo
    paralelni vyzvaneni
Ano máte a využívám to ale myslel jsem konkrétně hovory na sim Odorik.
ViR

Příspěvek od ViR »

nunyf píše:Já bych spíš uvítal kdyby se volající se skrytým číslem vůbec nedovolal a ozvala se mu hláška volaný účastník anonymní hovory nepřijímá.Hodně lidi co znám tak anonymní hovory zásadně tipnou včetně mne.Takže kdo chce být anonymní musí počítat s tím že se většinou nedovolá.
Potlačit identifikaci hovoru, stejně jako odmítnout anonymní hovor, je výhradním právem účastníka. Viz ZoEK. Operátor tedy jako výchozí stav má mít uskutečnění takového hovoru a případné odmítnutí nechat na účastníkovi. Samozřejmě, to že Odorik umožňuje to účastnicky přednastavit v účastnickém menu není porušení zákona.

Drobný problém ale je, že dodnes ve světě existují sítě, které identifikaci volajícího nepřenášejí (CLIP stejně nic nevypovídá o tom kdo skutečně volá, ale jen to, kam má být případně voláno zpět). Stejně tak není dle unijní harmonizace předávání CLI zákonnou povinností operátorů, nebo-li, výchozí zákonný stav je hovor BEZ CLI. Což je něco trochu jiného, než potlačená CLI. Problém je, že ne každý operátor to umí rozlišit, a ne každý účastník ten rozdíl chápe. BTW, třeba na Slovensku byla aktivace zobrazení CLI ještě před pár lety za příplatek.

Osobně s přijímáním hovorů s bez CLI nebo s CLIR problém nemám, jen jsem lehce "obezřetnější".
buml

Příspěvek od buml »

xsouku04 píše:Postup portace jsem během dneška upřesnil. https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-odorikcz

Kód: Vybrat vše

1.Pořiďte si tuto SIM kartu
2.Krok, kdy si vybíráte mobilní telefonní číslo, přeskočte - místo toho přejděte rovnou k aktivace
3.Číslo, které chcete přenést, uvedete v kroku u aktivace SIM karty.
4.SMS zprávou na přenášené číslo obdržíte KPČ (kód přenosu čísla) též někdy nazývaný PAC, který je platný 10 pracovních dní.
5.S tímto kódem dáte výpověď Vašemu stávajícímu operátorovi
6.Budete informování, kdy dojde k přenosu. Děje se tak v nočních hodinách.

Pokud by se stalo, že to nestihnete nebo Vás Váš stávající operátor kvůli podepsané smlouvě či nezaplacené faktuře nepustí, SIM karta „propadne“ a nelze ji použít pro jinou aktivaci. Je to vlastnost, se kterou přišel údajně T-mobile.

Cena portace je 250 Kč + 50 Kč jistina za číslo.
Jak to vypada s funkcnosti vyse uvedeneho postupu? Tedy zprovoznenim preneseni cisel, dalsi tyden ubehl a my nemame zadne info.
Odpovědět