Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Zedna

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od Zedna »

Přehled virtuálních operátorů [aktualizováno] 6.8.2013
http://www.mobilmania.cz/clanky/prehled ... fault.aspx
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Mám dotaz a nechci zakládat k vůli tomu nové vlákno, ve výpisu hovorů u mobilního čísla ODORIK jsem narazil na jednu zvláštnost a tu takovou, že v obou případech se sice jedná o zmeškané hovory tedy volaný účastník měl vypnutý telefon ale v jednom případě Odorik nabízel cenu 0,59 Kč/min a ve druhém případě cenu 1,69 Kč/min. Jak je to možné ? V obou případech se jedná o stejné číslo v síti TescoMobil. To si mám vysvětlovat tak, že když budu mít štěstí, tak náhodně budu mít účtovaný hovor sazbou 0,59 Kč/min a jinak se platí 1,69 Kč/min ? :lol:
Tady je výřez screenshotu. 6.sloupec ukazuje cenu volání kolik jsem za hovor provolal a 7.sloupec ukazuje cenu kolik stojí minuta hovoru s daným číslem.
Obrázek
ViR

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:......v jednom případě Odorik nabízel cenu 0,59 Kč/min a ve druhém případě cenu 1,69 Kč/min. Jak je to možné ? V obou případech se jedná o stejné číslo v síti TescoMobil. To si mám vysvětlovat tak, že když budu mít štěstí, tak náhodně budu mít účtovaný hovor sazbou 0,59 Kč/min a jinak se platí 1,69 Kč/min ? :lol:
No to je normální. Pokud je to hovor GSM (Odorik) ---> GSM (Tesco), je to za 1,69 Kč. Pokud to je hovor VoIP (Odorik) ---> GSM (Tesco) je to za 0,59 Kč. Pokud je to hovor přes CallBack, pak je složený ze dvou hovorů, a to VoIP (Odorik) ---> GSM (Odorik) za 0,59 Kč + VoIP (Odorik) ---> GSM (Tesco), taktéž za 0,59 Kč. Resumé je, že nezáleží jen na tom, kam je voláno, ale také odkud je voláno.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Aha, děkuji. Už to chápu.
Jen by mne zajímalo, proč v ceníku uvádí Česká rep. 14 - kom. služby s cenou 3,20 Kč/min ( z internetu ), když ve skutečnosti se na ty linky 14xxx se nedá dovolat ani z GSM Odori, ani z Odorik.exe ani v VOIP X-lite ani pomocí SMS zpětného volání ?
Spocklw

Příspěvek od Spocklw »

No, já teď zjišťuju, že bych potřeboval ještě jednoho Odorika, který by byl v jiné síti. Často s pohybuji v místech, kde je mizerný signál a tak bych spíš potřeboval, abych na 2sim telefonu měl větší pravděpodobnost dostupnosti v nějaké síti.
Ross

Příspěvek od Ross »

buml píše:
xsouku04 píše:Postup portace jsem během dneška upřesnil. https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-odorikcz

Kód: Vybrat vše

1.Pořiďte si tuto SIM kartu
2.Krok, kdy si vybíráte mobilní telefonní číslo, přeskočte - místo toho přejděte rovnou k aktivace
3.Číslo, které chcete přenést, uvedete v kroku u aktivace SIM karty.
4.SMS zprávou na přenášené číslo obdržíte KPČ (kód přenosu čísla) též někdy nazývaný PAC, který je platný 10 pracovních dní.
5.S tímto kódem dáte výpověď Vašemu stávajícímu operátorovi
6.Budete informování, kdy dojde k přenosu. Děje se tak v nočních hodinách.

Pokud by se stalo, že to nestihnete nebo Vás Váš stávající operátor kvůli podepsané smlouvě či nezaplacené faktuře nepustí, SIM karta „propadne“ a nelze ji použít pro jinou aktivaci. Je to vlastnost, se kterou přišel údajně T-mobile.

Cena portace je 250 Kč + 50 Kč jistina za číslo.
Jak to vypada s funkcnosti vyse uvedeneho postupu? Tedy zprovoznenim preneseni cisel, dalsi tyden ubehl a my nemame zadne info.
Dobrý den,mám zaplacenou linku,ale podle návodu se mi nedaří sim aktivovat a přiřadit mobilní číslo.Pořád mě to nutí si vybrat vaše.Prosím o radu v jaké záložce nebo oddílu se dá zaregistrovat číslo od jiného OP.Děkuji
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Zatím nedá.
Ross

Příspěvek od Ross »

Ross píše:
buml píše:
xsouku04 píše:Postup portace jsem během dneška upřesnil. https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-odorikcz

Kód: Vybrat vše

1.Pořiďte si tuto SIM kartu
2.Krok, kdy si vybíráte mobilní telefonní číslo, přeskočte - místo toho přejděte rovnou k aktivace
3.Číslo, které chcete přenést, uvedete v kroku u aktivace SIM karty.
4.SMS zprávou na přenášené číslo obdržíte KPČ (kód přenosu čísla) též někdy nazývaný PAC, který je platný 10 pracovních dní.
5.S tímto kódem dáte výpověď Vašemu stávajícímu operátorovi
6.Budete informování, kdy dojde k přenosu. Děje se tak v nočních hodinách.

Pokud by se stalo, že to nestihnete nebo Vás Váš stávající operátor kvůli podepsané smlouvě či nezaplacené faktuře nepustí, SIM karta „propadne“ a nelze ji použít pro jinou aktivaci. Je to vlastnost, se kterou přišel údajně T-mobile.

Cena portace je 250 Kč + 50 Kč jistina za číslo.
pokud to tedy chápu dobře,uvedený návod je zatím k ničemu....

Jak to vypada s funkcnosti vyse uvedeneho postupu? Tedy zprovoznenim preneseni cisel, dalsi tyden ubehl a my nemame zadne info.
Dobrý den,mám zaplacenou linku,ale podle návodu se mi nedaří sim aktivovat a přiřadit mobilní číslo.Pořád mě to nutí si vybrat vaše.Prosím o radu v jaké záložce nebo oddílu se dá zaregistrovat číslo od jiného OP.Děkuji
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

"místo toho přejděte rovnou k aktivace" - správně tam patří "klikněte na Koupit číslo". Pak to jde :)
Ross

Příspěvek od Ross »

Pitomec píše:"místo toho přejděte rovnou k aktivace" - správně tam patří "klikněte na Koupit číslo". Pak to jde :)
Ale jak mohu koupit číslo,když chci s cislem prejit od jiného operatora?
Odpovědět