Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
enigmatic

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od enigmatic »

buml píše:
LiborF píše:Tak dneska jsem byl znovu ve své bance (GE Money) a zjistil jsem že možnost posílání mobilního klíče na Odorik sim (a ani na žádné jiné virtuály) není. Prostě systém mají nastavený a spolupracují pouze jen s velkou trojkou. Trochu jsem tam zaprudil, že po tom co Bleskmobil je na trhu skoro rok a má čtvrt milionu zákazníků, tak že lehce zaspali dobu a že takových lidí jako já bude přibývat. Prý že do budoucna se to možná bude řešit :-(( Chjo. Takže kvůli blbému mobilnímu klíči budu muset držet stávající SIM u Vodafonu na živu.
je fakt, ze kvuli temuz (Raifka - sim toolkit) drzim zero u kysliku, ale uz se blizi konec uveru a snim i uctu a zero poslu do ... jen zacinam premejslet co bude driv, jestli funkcni prenostelnost cisel u Odoriku a nebo konec RB. Posledni dobou se k prenosu nikdo nevyjadruje :-(
Přenos se testuje a pravděpodobně něco drhne u GTS. Ale pár dní ještě počkám a od 1.9. bude přenos rychlejší. Třeba se ale pletu.
LiborF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

enigmatic píše:
LiborF píše:Tak dneska jsem byl znovu ve své bance (GE Money) a zjistil jsem že možnost posílání mobilního klíče na Odorik sim ...
Vzhledem k tomu, že mi na mobil chodí pouze autorizační sms s kódem tak tohle snad nebudu muset řešit.
No právě že na Odorik nebude chodit ani ta SMS s kódem.... Nemožnost nahrát aplikaci bankovnictví na SIM už tu zminoval pan Soukup...ale mě teď šlo jen o tu SMS s kódem :-(
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

No právě že na Odorik nebude chodit ani ta SMS s kódem.... Nemožnost nahrát aplikaci bankovnictví na SIM už tu zminoval pan Soukup...ale mě teď šlo jen o tu SMS s kódem :-(
Sms s kódem samozřejmě fungovat může. Pokud banka odmítá nebo nedovede na tohle číslo zasílat sms, jen trvejte na tom, ať si to spraví. Oni v bankách nejsou moc zvyklí na to, že je chyba u nich, takže si dovedou ledacos navymýšlet.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U Androidu je naštěstí spousta bankovních aplikací v Obchod Play, takže netřeba mít speciální SIM :)
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

Pitomec píše:U Androidu je naštěstí spousta bankovních aplikací v Obchod Play, takže netřeba mít speciální SIM :)
Není dobré mít v mobilu "bankovní aplikace" a "SIM toolkit" do banky. Pak jde člověk do hospody a ráno neví kterému kámošovi poslal prachy. (Všem abstinentům se samozřejmě preventivně omlouvám.)
buml

Příspěvek od buml »

xsouku04 píše:
Sms z kódem samozřejmě fungovat může. Pokud banka odmítá nebo nedovede na tohle číslo zasílat sms, jen trvejte na tom ať si to spraví. Oni v bankách nejsou moc zvyklí na to, že je chyba u nich, takže si dovedou ledacos navymýšlet.
no jestli to posilaj jako klasickou sms, tak bych z ty banky nevylez driv, nez by to rozchodili. Hrozny molochy ty "stary" banky
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

enigmatic píše:
Pitomec píše:U Androidu je naštěstí spousta bankovních aplikací v Obchod Play, takže netřeba mít speciální SIM :)
Není dobré mít v mobilu "bankovní aplikace" a "SIM toolkit" do banky. Pak jde člověk do hospody a ráno neví kterému kámošovi poslal prachy. (Všem abstinentům se samozřejmě preventivně omlouvám.)
To mně teda ještě nenapadlo, abych někomu z hospody posílal peníze :D
Zdenikii

Příspěvek od Zdenikii »

Omlouvám se, pokud se to tu již rešilo, ale nemohl jsem tu najít odpověď. Lze nyní či v budoucnu nastavit CLIP u SIM karty Odoriku tak, že při volání zobrazí jiné číslo? Stejně tak, jak to nyní umí Odorik u VOIP.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

Pitomec píše:
enigmatic píše:
To mně teda ještě nenapadlo, abych někomu z hospody posílal peníze :D
Já to taky ještě neudělal. Ale už se to stalo.
d2-mac

Příspěvek od d2-mac »

Mám odzkoušené, že se SIM od Odorik je bez problému funkční potvrzování operací přes SMS ve FIO a mBank. Třeba se tato informace bude někomu hodit.
Odpovědět