Media5-fone pro Android

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Tom

Re: Media5-fone pro Android

Příspěvek od Tom »

Díky za reakci. V hdr Contact jsou 2 zařízení, protože na lince je registrován Gigaset A510 IP a androidový mobil. Když na Androidu použiju CSipSimple, obvykle to funguje dobře. V tomto případě je chyba téměř určitě v Media5-fone. Pošlu plné logy na mail.
Tom

Příspěvek od Tom »

Po mailové konzultaci s p. Kovaříkem (díky za perfektní technickou podporu) musím uznat, že hlavním viníkem byl router TP-link TD-W8901GB a v něm nevypnutý "oblíbený" SIP ALG. Po překonfigurování obou SIP klientů na server port 6688 a na použití jiného lokálního portu než 5060, Media5-fone funguje i jako druhý na lince. CSipSimple a Gigaset jsou zřejmě odolnější vůči této chybě SIP ALG, u nich jsem problémy neměl a proto jsem dosud ani SIP ALG neřešil.

@kovik: CSipSimple jsem na tcp transport přehodil až dnes kvůli testům, jak brát příchozí voip na Androidu po wifi s co nejmenší spotřebou baterie. Zmršený Contact hdr mu nevadil ani na udp:5060. Ještě jednou díky.
konrad

Příspěvek od konrad »

AdoreSoftphone

E52 mě opustila, protože Vodafone nemá náhradní dily a Nokie má předražené, musel jsem vzít Android.
Vybral jsem Sony Xperia L. Na netu jsem hledal nejvhodnější sip klient pro tento telefon, většinou se objevoval AdoreSoftphone.
Laickým pohledem se mi zdá být minimálně srovnatelný s Media5-fone
Codecs supported:g729 g711,GSM,g722,iLBC a navíc má Call Log
Čerstvě jsem ho nainstaloval z Google Play a zadal přihlašovací údaje k odorik účtu, zatím nemám jiné poznatky.
Máte s tímto sip klientem zkušenosti?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

CSipSimple nevyhovuje? Mně na SE Xperia Pro fungoval dobře.
konrad

Příspěvek od konrad »

CSipSimple jsem měl cca 14 dní v mobilu půjčeném po dobu (neúspěšné) opravy E52. Druhá strana si velmi často stěžovala na špatnou slyšitelnost, i já jsem měl někdy potíže rozeznat slova. Možná se to dalo nastavit kodeky, nezkoušel jsem.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Zkus to v Androidu, tam jsem problém neregistroval.
konrad

Příspěvek od konrad »

Ten půjčený byl Android. Možná to bylo jeho starší verzí 2.3.4. Xperia L má 4.1.2. Zatím jsem ale s Adore Softphone spokojený, jak uživatelsky tak slyšitelností bez vad.
Pro zajímavost - nabízejí i neomezené licence s logem operátora za 999 USD:
Customized with company name / logo
User Friendly, Advanced and Smoother GUI
Multi Language (OS Specific)
Unlimited user license
Pravděpodobně to někteří operátoři využívají.
konrad

Příspěvek od konrad »

Tak ten Adore Softphone jsem odinstaloval protože po rozhovoru s panem Soukupem, jemuž děkuji za vstřícnost, jsme zjistili že se s ním sice dovolám, ale neregistruje mě. Pokorně jsem nainstaloval doporučený CSipSimple. Zatím se jeví vše v pořádku.
paty07

Příspěvek od paty07 »

Taky mívám problém se slyšitelností, ale hrabal jsem se v nastavení hlasitosti CSipSimple, tak ozvěny a hlasitost odladěná, ale zase je zvuk trhanej. Jaký nejčastěji používáte kodeky? Především se ptám lidí se slabším zařízením.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Na ZTE Blade (CM 7) používám licencovaný G729 a je celkem v pohodě (na wifi tu a tam paket vypadne, ale slyšitelnost celkem OK, ve Vídni na 4G internetu naprosto luxusní při spotřebě cca 0,5 MB/min).
Odpovědět