Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Kódy pro přenos mám u Vodafone ověřené, tak už by měla přijít jen SMS kdy se to číslo přenese na SIMkartu Odoriku.
To jsem taky pochopil ale nechápu jestli mam vygenerovat KPČ kód přenosu čísla u Odorika a nahlásit na Bleskmobil a nebo jestli mam zažádat Bleskmobil o ČVOP (číslo výpovědi opouštěného poskytovatele) a předat Odoriku. Z těch podmínek to neni jasný.
U Vas je to jeste postaru, u Odorika si zazadate o prenos, bude Vam smskou dorucen PAC kod, ktery predate Bleskmobilu viz.http://www.o2.cz/osobni/novy-zakaznik/1 ... poved.htmlPigom píše:To jsem taky pochopil ale nechápu jestli mam vygenerovat KPČ kód přenosu čísla u Odorika a nahlásit na Bleskmobil a nebo jestli mam zažádat Bleskmobil o ČVOP (číslo výpovědi opouštěného poskytovatele) a předat Odoriku. Z těch podmínek to neni jasný.
Kód: Vybrat vše
Zákazníci BLESKmobil
Přechod k O2 se svým stávajícím číslem zařídíte snadno s naší portační sadou předplacené karty, kterou získáte na některé z O2 Prodejen.
Následně zavoláte na zákaznickou linku BLESKmobilu 267 267 061 a požádáte operátora, aby vám zaslal kód pro převod čísla v SMS. Pak už stačí jen přenos potvrdit SMS zprávou z čísla BLESKmobil ve formátu PRENOS XXXXXXXXXXX PPPPPPPP na číslo 999340
XXXXXXXXXXX je PAC ID - kód pro přenos čísla zaslaný v SMS od BLESKmobilu
PPPPPPPP je PUK kód BleskMOBIL SIM karty
Mezi slovem "PRENOS" a oběma kódy je mezera
Pitomec píše:V samoobsluze snad, ale oni nemají kontakt jenom přes samoobsluhu, viz výše uvedeno.buml píše:Diky, tohle znam. Nicmene v samoobsluze je prenos pouze k mobil.cz. Vubec jejich VOP jsou v ohledu prenosu velmi zmatene.
JJ, to je jasne, nicmene jsem predpokladal, ze tohle by mely mit na strankach.
Dnes jsem jim na tu jejich infolinku volal a dle operatorky:
zavolat z prenaseneho cisla na 3333, pod "5" se zadava PAC kod.
Vyzkouset ted nemuzu, nemam telefon u sebe.
EDIT > vyzkouseno, funguje. Dokonce behem minuty prislo i datum prenosu, Cisla na smlouvu u VF mam uvolneny od rana a stale nic:-(
Ahoj,
po delší době jsem na foru, žije to tu šíleným tempem. Aktuálně přemýšlím o přechodu od Vodafonu (přenos čísla) k Odorikovi jako virtuálovi.
Ale měl bych jednu připomínku.
Když chci zjistit aktuální možnost (přenos mobilního čísla od jiného OP apod.)) a co vše pro to musím udělat (srozumitelný popis pro lidi co neleží furt u PC :-) ) je opravdu nutné procházet těch x desítek podstránek textu k podobně nazvaným vláknům ?.
Byl bych rád, kdyby Odorik.cz ať už na účtu (není popsáno vůbec či dostatečně srozumitelně) či ve speciálním vlákně popsal "aktuální stav" jak to udělat a jaká je nabídka. Toto vlákno by bylo uzamčené pro příspěvky a řešit by se mohly dotazy v jiném vláknu. Např. za portaci tu: http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovyc ... site_k_nam visí pořád ještě 1300 kč ! - je to OK ?
Jinak jsem spokojeným uživatelem Odorika a moc mu fandím. A komunikace je taky zatím na vysoké úrovni a jsou ochotní.
Petr
po delší době jsem na foru, žije to tu šíleným tempem. Aktuálně přemýšlím o přechodu od Vodafonu (přenos čísla) k Odorikovi jako virtuálovi.
Když chci zjistit aktuální možnost (přenos mobilního čísla od jiného OP apod.)) a co vše pro to musím udělat (srozumitelný popis pro lidi co neleží furt u PC :-) ) je opravdu nutné procházet těch x desítek podstránek textu k podobně nazvaným vláknům ?.
Byl bych rád, kdyby Odorik.cz ať už na účtu (není popsáno vůbec či dostatečně srozumitelně) či ve speciálním vlákně popsal "aktuální stav" jak to udělat a jaká je nabídka. Toto vlákno by bylo uzamčené pro příspěvky a řešit by se mohly dotazy v jiném vláknu. Např. za portaci tu: http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovyc ... site_k_nam visí pořád ještě 1300 kč ! - je to OK ?
Jinak jsem spokojeným uživatelem Odorika a moc mu fandím. A komunikace je taky zatím na vysoké úrovni a jsou ochotní.
Petr
Částka 1300 Kč platí pro pevné sítě. Přenesení mobilního čísla je za 250 Kč (dostupné v osobním rozhraní). Jinak pravidla přenositelnosti se od 1.9.2013 docela zásadně mění. Takže pokud něco pouze zvažujete
, doporučuji počkat na září...

Neni to tak slozite.Petr píše:Ahoj,
Když chci zjistit aktuální možnost (přenos mobilního čísla od jiného OP apod.)) a co vše pro to musím udělat (srozumitelný popis pro lidi co neleží furt u PC) je opravdu nutné procházet těch x desítek podstránek textu k podobně nazvaným vláknům ?.
Petr
Prvni krok je zakoupeni sim od Odorika > 100,-
zavedeni nove linky > 5,- (melo by byt vraceno pokud bude linka vyuzita pro gsm)
na nove lince zadost o portaci > 250,- poratce + 50,- jistina (vlastni cislo -> vlastni cislo -> prenos mobilniho cisla od ...)
prijde sms s PAC kodem, ktery predate soucasnemu OP, ktery zadost posoudi a nasledne cislo uvolni
pak uz jen cekat az novy OP (zde to asi nebude delat Odorik, ale GTS nebo T-mobile) stanovy datum prenosu
v den prenosu bude cislo od pulnoci cca do 5h mimo, ci na nove sim budou nabihat sluzby, po 6ty hodine by melo bejt vse funkcni
Doufam, ze je to srozumitelne, nicmene vyse popsane plati jen do konce srpna, pak plati nove podminky pro prenos cisel
Jak zrušiť zvolené verejné telefónne číslo k pridelenej linke a k tejto voľnej linke potom pridat portovane mobilne číslo?
Je zajímavé že jsem poslal odkaz zmámenu že odorik.cz doporučuji jako super levného operátora a že dostane na vyzkoušení 10Kč a on mne psal že prˇy ta akce asi už není a že jenom 2Kč a při tom voocall.cz dává 10Kč pořád? Nemá odorik.cz problém že nemá ani na testovací kredit nebo proč se změnily podmínky? Nebo už nemá potřebu nabírat zákazníky?
Jak to vypada s temi SIM pod Vodafone? Premyslim rodicum zmigrovat jejich predplacenky. Pokud by se na nich neplatil ten denni poplatek, tak by to pro ne asi bylo vygodnejsi (tolik zase neprovolaji, aby to nebylo o chlup levnejsi treba u Mobil.cz).
Uz tu byly nejake naznaky (ze cena bude urcite vyssi oproti SIM pod GTS- mozna jen do Vodafone pujde nabidnout lepsi sazbu), ale v jakem casovem horizontu lze ocekavat nabidku sluzby, nebo alespon nejaky konkretni cennik. Pro SIM pod GTS taky byl tady na foru uverejnem cennik v jpg jeste pred spustenim sluzby, tal kdyby slo neco podobneho i pro Vodafone, byl bych rad. Diky.
Uz tu byly nejake naznaky (ze cena bude urcite vyssi oproti SIM pod GTS- mozna jen do Vodafone pujde nabidnout lepsi sazbu), ale v jakem casovem horizontu lze ocekavat nabidku sluzby, nebo alespon nejaky konkretni cennik. Pro SIM pod GTS taky byl tady na foru uverejnem cennik v jpg jeste pred spustenim sluzby, tal kdyby slo neco podobneho i pro Vodafone, byl bych rad. Diky.